Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Hürriyet Gazetesi'nde Bomba Gelişme!
Hürriyet Gazetesi nde Bomba Gelişme!
 
Türk basınının en saygın kalemlerinden biri olan Faruk Bildirici ile Hürriyet’in yolları ayrıldı.
 
3.3.2019 - 14:30

Demirören Grubu’nun satın almasıyla birlikte yaprak dökümünün yaşandığı Hürriyet’ten bir ayrılık haberi daha geldi.

1992’den bu yana Hürriyet’in Ankara bürosunda çeşitli görevlerde bulunan, son olarak gazetenin okur temsilciliği görevini sürdüren Faruk Bildirici, gazete yönetimiyle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle görevinden ayrıldı. Bildirici, okurların tepkilerini sütununda dile getirirken gazetesinin yaptığı hataları da sütununa taşıyordu.Bildirici’nin meslek ilkelerini anımsattığı bu uyarıları, Demirören Grubu’nda rahatsızlıklara yol açıyordu.

Yılbaşından bu yana Bildirici’ye gazete yönetiminden gelen “Bizi eleştirme” uyarıları, bardağı taşıran son damla oldu. Usta gazeteci, 27 yıldır hizmet verdiği Hürriyet’ten ayrılma kararı aldı. Bildirici’nin son okur temsilcisi köşesinin, yarın Hürriyet’te yayınlanması bekleniyor.

Bildirici, geçen Pazartesi kaleme aldığı "Olay yok yanıt var" başlıklı son yazısında Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) Ankara’da yaptığı eylemde üniversite öğrencisi bir genç kızın gözaltına alındığı sırada bir polisin cinsel tacizine uğramasıyla ilgili olay karşısında Hürriyet'in tutumunu eleştirmişti. Olayın ve sonradan yaşanan gelişmelerin Hürriyet Gazetesi'nde haber olmamasına karşın sadece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun olayla ilgili açıklamalarının haber yapılmasına karşı çıkan Bildirici, şöyle yazmıştı:

"Elbette İçişleri Bakanı ve parti sözcülerinin taciz iddiasıyla ilgili açıklamalarına gazetede yer verilmesi gerekli. Ama Bakan’ın ve politikacıların sözleri haber taşıyor ise taciz, tacize uğradığı öne sürülen genç kızın sözleri, suç duyurusu ve Ankara Emniyeti’nin konuya ilişkin açıklaması da haber değeri taşıyor demektir. Hatta asıl haber odur. Okurun olayı doğru değerlendirebilmesi için olaya ilişkin bilgilerin eksiksiz ve nesnel bir dille aktarılması gerekirdi. Unutmayalım, eksik ve tek yanlı bilgi, yanlış bilgidir.

Kuşkusuz taciz olup olmadığına yargı karar verecek. Ama şurası açık, polisin gözaltına alınan bir genç kızın kalçasına el atmaya hakkı olamaz. Genç kızın kim olduğunun ya da hangi suçlamayla gözaltına alındığının hiçbir önemi yok.”

Hürriyet'e yazarından taciz eleştirisi! Hürriyet'e yazarından taciz eleştirisi! "Olay yok yanıt var"

Faruk Bildirici Kimdir?

Faruk Bildirici, 10 Kasım 1956 yılında Gaziantep, Nizip’te doğmuştur. Çocukluğu Nizip’te geçmiştir. Aslında Gaziantep’te 24 Haziran 1956‘da doğmuştur ama dedesi doğum yerini Nizip olarak ve 10 Kasım 1956 yazdırmıştır nüfusa. Babası Hollanda‘da işçi olarak çalıştı. Ankara Üniversitesi Basın İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 1980 Haziranıydı Cumhuriyet gazetesinde gazeteciliğe başladığında. 12 Eylül döneminde sıkıyönetim ve eğitim muhabirliği, 1983seçimlerinden sonra da Başbakanlık, ANAP ve parlamento muhabirliği yaptı. Bir süre Haber Müdürlüğü görevinde bulunduğu Cumhuriyet’ten, Nisan 1992’de ayrıldı.

Sabah Gazetesi’nde beş ay süren parlamento muhabirliğinden sonra Ekim 1992’de Hürriyet gazetesine geçti.

Haberlerin peşinden koştu; söyleşiler yaptı; kitaplar yazdı; haber müdürlüğünde bulundu; bunca yıldır hep gazetecilik faaliyetleri içinde oldu. Hürriyet gazetesinin Okur Temsilcisi görevinde bulundu ve Hürriyet Pazar’da “Puzzle Portreler” adlı söyleşiler hazırladı.

Ekim 1992 ayından itibaren yaklaşık beş yıl Hürriyet Ankara Büro Şefi olarak görev yaptı. Bir süre yine Hürriyet’te araştırmacı-yazar olarak çalıştıktan sonra Mart 2002’de Ankara Temsilci Yardımcılığı’na getirildi. 2002-2003 yıllarında Tempo dergisinde “Kırlangıç Yuvası” köşesinde yazdı.

Şubat 1998 ayında Gizli Kulaklar Ülkesi adlı ilk kitabı İletişim yayınlarından yayınlandı. Ardından; Maskeli Leydi, Üniforma Slogan Biber, Kuzum Bülent, Silüetini Sevdiğimin Türkiyesi, Anıtkabir Racon Zambak, Hanedanın Son Prensi, Yemin Gecesi ve Serkis Bu Toprakları Sevmişti adlı kitapları yazdı.

Ağustos 2004 – 14 Mart 2005 tarihleri arasında “Anlatsam Roman Olur” başlığıyla Hürriyet gazetesinde gerçek yaşam öyküleri kaleme aldı. Bu dizide kaleme alınan öykülerden hareketle hazırlanan ve Volga Sorgu’nun başrolde oynadığı “Anlatsam Roman Olur” televizyon dizisi Kanal D’de yayınlandı.

Tv 8’de bir dönem iki yıl boyunca “Çuvaldız” ve “Nerede Kalmıştı”; Cine-5’te de “Üç artı Bir” adıyla her pazar yayınlanan bir söyleşi programı yaptı.

Hürriyet Pazar’da “Puzzle portreler” başlığıyla yayınlanan portre söyleşileri hazırladı. Bu portreler, Ağustos 2012 – Ocak 2013 tarihleri arasında “Haftanın Portresi” başlığı altında yayımlandı. 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren de Hürriyet Okur Temsilciliği görevini üstlendi.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda, üç dönem “Araştırmacı gazetecilik” dersleri verdi. Misafir öğretim görevlisi olarak Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Parlamento muhabirliği” dersi verdi.

Faruk Bildirici, 1980 yılından beri üniversiteden tanıştığı Serpil Özekmekçi ile evlidir. Elif (d.21 Mayıs 1984) ve Aslı(d.10 Ocak 1994) adında 2 kızı vardır. Eşi Serpil hanım 6 Nisan 2016 tarihinde vefat etti.

Kitapları:
1998 – Gizli Kulaklar Ülkesi
1998 – Maskeli Leydi (Tansu Çiller‘in yaşamöyküsü)
1999 – Üniforma Slogan Biber
2000 – Kuzum Bülent (Bülent Ecevit‘e aileden mektuplar)
2000 – Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi
2001 – Anıtkabir Racon Zambak
2007 – Hanedanın Son Prensi (Mesut Yılmaz‘ın yaşamöyküsü)
2008 – Yemin Gecesi (Leyla Zana‘nın yaşamöyküsü)
2008 – Serkis Bu Toprakları Sevmişti



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Cilara yeni Partinin Kurmayını Buldu

Altaylı'dan Canan Karatay'a Gönderme

Demirören Medya'da 31 Mart Bekleyisi
»  Flash TV'den Yayınlarını Durdurma Kararı
»  Star Yazarı Beyin Kanaması Geçirdi
»  Erdoğan Adıyla Racon Kesen Gazeteci Kim?
»  Demirören Medya Grubuna Tartışılan Atama
»  Hürriyet Dünyası'nda üst düzey ayrılık!
»  Akif Beki'den Çarpıcı Yeni Parti Yorumu
»  Sözcü Yazarından Flaş Haseki İddiası
»  Gazetecilere Lokanta Yasağı Kalktı
»  Fatih Altaylı Anjiyo Oldu
»  Hürriyet'in GerçekTirajını Yazdı Kovuldu
»  Ziraat'ten Demirören’e Kredi Açıklaması
»  TRT'nin Yeni Kanalı Yayına Başladı
»  Cem TV'ye Yeni Ekran Yüzü
»  Demirören Medya'da Sporx'te Deprem
»  Dünya Gazetesi'nde Şok Gelişme!
»  Hürryet'in F. Bahçe Muhabirine Şok
»  Can Ataklı'nın Acı Günü
»  Dilipak:Sıra Helal Disco'da
»  Fanatik'te Ali Koç Depremi
»  Ünlü İletşimci Gözaltına Alındı
»  Türkiye'nin En Güvenilir İsimleri!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.