Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3859
EURO
35,0259
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞKUR Önünde ‘Umut' Kuyruğu
İŞKUR Önünde ‘Umut  Kuyruğu
 
Ekmek artık aslanın midesinde… İşsiz sayısı 2019 Haziran’ında geçen yılın aynı dönemine göre 938 bin kişi artarak 4 milyon 253 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 2.8 puanlık artış ile yüzde 13’e yükseldi... Genç nüfusta ise (15-24 yaş) işsizlik oranı 5.4 puanlık artış ile yüzde 24.8 oldu. Memleketteki her 4 gençten biri işsiz dolaşıyor. İşsizler ordusu endişe uyandırıyor... Ülkede kayıt dışı işsizlerle birlikte 7 milyon kişi işsizlik kıskacında. İŞKUR önünde uzun kuyrukların sonu gelmiyor. İşsizler biçare... İktidardan medet umuyor...
 
17.9.2019 - 13:16

Sözcü'den Evren DEMİRDAŞ, İsmail AKDUMAN, Tamer YAVUZ 'un haberine göre

Elazığ İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde 9 ay süresince çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 500’ü temizlik, 172’si güvenlik olmak üzere toplam 672 kişinin işe alınacağı daha önceden duyurulmuştu.

16 – 20 Eylül tarihlerinde başvuruların alınacağı programda, 24-25 Eylül tarihlerinde ise noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Kurada ismi çıkanlar ise 1 Ekim 2019 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında belirlenen yerlerde devlet dairesinde çalışma imkanına sahip olacak.

Elazığ'da 9 ay sürecek Toplum Yararına Program kapsamında toplam 672 kişi istihdam edilecek. Cuma gününe kadar müracaatların yapılacağı TYP'ye ilk gün 3 bin 700 kişi müracaat etti.

İş umudu için sabahın erken saatlerinde İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, “9 aylık çalışma süresinden sonra ne yapacağız?” diyerek yetkililere seslendi.

“BU DEVİRDE ADAMIN VARSA EKMEK YERSİN”

İŞKUR önünde oluşan kuyruğa rezillik olarak yorumlayan işsiz Veysi Bora, ”Milletin halini görüyorsunuz, rezillik başka bir şey yok böyle bir görüntü Avrupa'nın hangi ülkesinde var mı, halimiz ne olacak? Dokuz aylık işte çalıştık diyelim sonra ne olacak millet gene aç, yine ortada kalacak. Elazığ gibi nüfusu düşük bir ilde böyle bir kuyruk olabilir mi güneşin altında bekliyoruz. Bu devirde adamın varsa ekmek yersin yoksa açsın Allah milletimizin yardımcısı olsun, Allah gene devletimize milletimize zeval vermesin” diye konuştu.


“OKUL OKUYAN DA AÇ OKUMAYAN DA AÇ”
26 yaşında estetisyen Soner Kandil ise,”26 yaşındayım lise mezunuyum 9 aylık bir iş çok fazla bir işe yaramayacak ama en azından insanların karnını iyi kötü doyurabiliyor. Burası bir umut kuyruğu milyonlarca insan bu kuyruklarda bekliyor. Benim güvenlik sertifikam ve estetisyenim ayriyeten ama şartlar gerçekten çok kötü estetisyen olmama rağmen şuan Elazığ'da 1400 liraya sigortasız çalıştım. Birçok yere başvuru yaptım ama hiçbir sonuç alamadım ve şuanda buraya umut bağladım. Yapabileceğimiz bir şey yok okul okuyan da aç okumayan da aç iş umuduyla beklemeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

MEMLEKETTE İŞSİZLİK OLMASA BU KUYRUK OLUR MU?”

57 yaşındaki Kıymet Okay ise,” Durumumuz çok kötü, kiracıyız sara hastası çocuğum var sosyal yardımlaşmadan bir yardım alamıyorum umudumuz burada. Buradaki kuyrukta ülkedeki işsizliğin hangi noktada olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Memlekette işsizlik olmazsa bu kadar kuyruk olur mu iş olsa kim gelir burada bekler? İki gündür bu kuyruklarda bekliyoruz ki ekmeğimiz çıksın. Tayyip Erdoğan'a bunları gösterin.” diye belirtti.

SAMSUN‘DA DA TABLO AYNI…
Samsun İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde 9 ay süresince çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) kapsamı çerçevesinde 1150 temizlik, 232’si güvenlik personeli olmak üzere toplam 1382 kişilik kontenjan için binlerce kişi İş-kur’a akın etti.


16 – 20 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurular sonrasında 24-25 Eylül tarihlerinde ise noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle binlerce kişi arasında şanslı olanlar 9 ay boyunca iş sahibi olacak. Kurada isimleri belli olanlar 1 Ekim 2019- 30 Haziran 2020 tarihleri arasında daha önceden tespit edilen devlet dairelerinde çalışacak.

Samsun’da TYP için başvuru yapmak isteyenler İŞKUR binası önünde kuyruk oluşturdu. Bazı kişiler personel alımı yapacak olan kurumların listesini incelerken bazıları da sırada bekledi. Özellikle kadınların yoğun şekilde bulunduğu kalabalık içinde bazı kadınlar bebekleriyle iş başvurusu yapmaya geldi.


CHP ÖNÜNDE İŞ NÖBETİ
Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) çıkarıldığını söyleyen bir grup işçi CHP İstanbul il binası önünde oturma eylemine başladı. İşçiler yeniden işlerine dönene kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Motorine Zam Geldi

İşsizlik Yüzde 13'e Yükseldi

Petrol Fiyatlarında Korkutan Yükseliş
»  Bankacılıkta İmam Dönemi
»  Emeklinin Gözü Ocak Zammında
»  Bankalardan Ard Arda Faiz İndirimi
»  Konut Kredisinde Faiz İndirimi
»  "Bu Vatandaşı İlgilendiren Faiz Değil"
»  Bakan Albayrak:Çok Güzel İşler Başardık
»  Flaş.. Merkez'den Faiz İndirimine Devam
»   Borçlanma Genel Müdürlüğü Kuruldu
»  Öğrenci Borçlu, Mezun İcralık!
»  Zorunlu Deprem Sigortası Zamlandı
»  Dolar 5.70'in Altına İndi
»  CHP'den Ürküten Ekonomi Raporu
»   Albayrak'tan Flaş Enflasyon Açıklaması
»  'Çayın Tadı İyice Kaçtı...'
»  Doğalgaz Zammına Patronlardan Tepki!
»  Merkez Bankası'na Çifte Atama
»  Doğalgaza Bir Gece Yarısı Zammı Daha
»  2019 Memur Zam Oranı Açıklandı!
»  TOKİ’yi de Kriz Vurdu
»  Anadlu Hayat'ta 3 İstifa,3 Atama
»  Çeyrek Altın 472 Tl Oldu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.