Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3365
EURO
35,1962
IMKB
8,718
ALTIN
2.246,390
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İTO'nun Yeni Başkanı Şekib Avdagiç Oldu
İTO nun Yeni Başkanı Şekib Avdagiç Oldu
 
Şekib Avdagiç, 400 bin firmayı temsil eden İstanbul Ticaret Odası'nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu
 
14.4.2018 - 21:46

Türkiye’de ortalama her 4 şirketten 1’inin üyesi olduğu İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç oldu.

İstanbul’daki 81 Meslek Grubu’nu temsil eden 261 İTO Meclis Üyesi, yeni dönemin Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini seçti. Seçime tek listeyle giren Şekib Avdagiç başkan seçildi. İstanbul iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde İTO’nun 81 meslek komitesinin 261’i Meclis Üyesi olmak üzere 603 üyesi seçildi.

Avdagiç başkanlığındaki İTO’nun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Şekib Avdagiç, İsrafil Kuralay, Servet Samsama, İbrahim Doğan Salman, Dursun Topçu, Ahmet Özer, Yakup Köç, Burhan Polat, Levent Taş, Bahadır Yaşık, Adil Coşkun.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin aydınlık yarınları için teminat
Sercan Akıncı’nın Dünya’da yer alan haberine göre, İstanbul Ticaret Odası’nın yeni Başkanı Şekib Avdagiç, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Meclis Üyelerine yaptığı konuşmada, “Önümüzde yepyeni bir yol uzanıyor. 400 bin üyemizin gücüne güç katacak projelerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin aydınlık yarınları için güçlü bir teminat olacaktır. Büyümede anahtar rol oynayacak, nokta atışı projelerimiz hazır. Kaybedecek bir saatimiz bile yok” dedi.

Avdagiç, büyük bir mutabakatla adaylık sürecine tam destek veren başta İstanbul Ticaret Odası üyeleri olmak üzere tüm kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına ve sektör temsicilerine ayrı ayrı teşekkür etti. Avdagiç, “Pek çok arkadaşımız bu noktada bizlerle birlikte oldu, destek verdi, elini taşın altına koydu. Hepsine bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

"İstanbul'un marka değerini yükseltecek projeler için buradayız"
İTO’nun sınırların yeniden oluştuğu, ekonomi ve ticaretin yeni kaidelerinin yazıldığı bir ortamda başardığı lider ülke Türkiye vizyonunun çok güçlü bir neferi olduğunu vurgulayan Avdagiç, “İstanbul’un marka değerini yükselten projeleri hayata geçirmek, Türkiye’den dünyaya uzanan köprüleri sağlamlaştırmak için buradayız” diye konuştu.

Avdagiç, “Bizler dövizdeki algı oyunlarına, ticaretteki gücümüzle karşı duruyoruz. Bizler faiz prangasını üretim gücümüzle kırmak için buradayız. Bizler yerli kaynaklarla beslenen yatırım kararlarına, milli bir mesele olarak bakan insanlarız. O yüzden İstanbul Ticaret Odası bizim için, iş dünyasına cesaret veren asırlık bir çınardır. Sizlerin bana ve arkadaşlarıma gösterdiği bu teveccühü de bu açıdan görev telakki ediyoruz” dedi.

İstanbul Ticaret Odası, üye sayısı itibariyle dünyanın en büyük beş odasından biri. İTO, Türkiye’deki ortalama her 4 şirketten 1’ini temsil ediyor. Milli gelirin yüzde 28’ini, toplam vergi gelirinin yüzde 43’ünü ve toplam dış ticaret hacminin yüzde 50’den fazlasını İTO’nun üyeleri gerçekleştiriyor.

Şekip Avdagiç kimdir?
Şekip Avdagiç; 1959 yılında Bosna-Hersek’in Zenica şehrinde doğdu. İTÜ Makine Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde ihtisas programını tamamladı. 2005’ten beri İstanbul Ticaret Odası’nda değişik kademelerde yöneticilik yaptı. Halen İTO Meclis Başkanı olarak görev yapıyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Avdagiç; MÜSİAD ve Pendik Yerel Kalkınma Platformu üyesi.

Eski İTO Başkanı Öztürk Oran kimdir?
1956 yılında Kars’ta doğan Oran, 1974 yılında Vakıflar Bankası'nda memur olarak çalışma hayatına başladı. 12 yıl Vakıflar Bankası'nda 16 yıl da Faisal Finans Katılım Bankası’nda olmak üzere toplam 28 yıllık Bankacılık mesleği süresince memurluktan Yönetim Kurulu Üyeliğine kadar hemen hemen her kademede çalıştı.

2003 yılından bu yana ortağı olduğu ilaç firmalarında Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatına devam etti.

Oran İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği ile Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.

Oran, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütüyor.

KAYNAK:T24



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Emekli Maaşına Asgari Ücret Ayarı

Kritik Dolar ve Petrol Açıklaması

"Bizi Döviz Kuru İle Terbiye Edemezler"
»  Benzin'e Bir Zam Daha
»  G.Saray Florya'yı Sattı
»  Motorine Bir Zam Daha
»  İnternetten Para Kazananlara Kötü Haber
»  Dolara Bir Darbe de Rusya'dan
»  Benzinden Sonra Motorine de Zam
»  Dolar 4.13 TL'yi Aştı
»  MKE'ye 10Milyon Dolarlık Pakistan Kazığı
»  Teşikte Aslan Payı Kime Gitti?
»  Dolar, Euro ve Sterlin güne rekorla başl
»  Çorum ve Yozgat ŞekerFabrikaları Satıldı
»  Erdoğan Açıkladı, İşte 'Süper Teşvik
»  Eoru 5 TL'yi Aştı,Dolar Rekor Kırdı
»  Euro'da Tarihi Rekor
»  Kaçak Elektrik Kullananlar Yandı
»  Erdoğan Net Konuştu:Faizler İnecek
»  Doğuş Holding Yapılandırma İstedi
»  "Emirle Yasakla Faiz İndirilmez"
»  36 ay taksitle Altın Dönemi
»  Milyoner Sayısı 140 Bin'i Aştı
»  İş Dünyasına KDV Şoku
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.