Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3646
EURO
34,9515
IMKB
9,080
ALTIN
2.325,130
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İlhan Cavcav son yolculuğuna uğurlandı
İlhan Cavcav son yolculuğuna uğurlandı
 
Geçirdiği beyin kanaması sonrasında üç gün önce hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesine alınan ve dün 81 yaşında vefat eden Türk futbolcunun duayen ismi İlhan Cavcav'ın cenazesi öncesinde, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde tören yapıldı.
 
23.1.2017 - 15:25

81 yaşında hayata veda eden Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav için Beştepe tesislerinde tören düzenlendi.

 Saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törene, Cavcav'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Gençlerbirliği Kulübünün yöneticileri, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat ve teknik heyeti ile A takım ve altyapı futbolcuları, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Ferudun Tankut, eski Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, Fenerbahçe Kulübü Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, Osmanlıspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven, teknik direktörler Ersun Yanal, Rıza Çalımbay, Mesut Bakkal, Samet Aybaba, Ertuğrul Sağlam, İbrahim Üzülmez, Fuat Çapa, İrfan Buz, federasyon başkanları, eski futbolcular ile futbol ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.


İlhan Cavcava veda Gözyaşları sel oldu...
İlhan Cavcav'ın oğlu ve Gençlerbirliği Kulübü Başkan Vekili Murat Cavcav, törende yaptığı konuşmada, İlhan Cavcav'ın sadece ailelerinin değil başkent ekibinde yetişen yüzlerce futbolcunun da babası olduğunu söyledi. Babasının, Gençlerbirliği ve Hacettepe'nin her maçı öncesinde tesislerde toplanılmasını istediğini belirten Murat Cavcav, "Başkanlığı da babalığı gibiydi. Nasıl bir baba çocuklarını ve torunlarını bir arada görmek ister, her gördüğünde mutlu olursa, burada da biz yönetici, futbolcu ve çalışanları bir arada görmek isterdi." dedi.

İlhan Cavcav'ın kendilerini bugün son defa bir araya topladığını vurgulayan Murat Cavcav, "Artık çıkacağı yolda yalnız. Onu uğurlamak için buraya geldik. Babamıza, başkanımıza 'hoşçakal' demek için buradasınız. Allah sizlerden razı olsun. Acımızı paylaştığınız, kötü günümüzde yanımızda olduğunuz için ailem ve kulübüm adına teşekkür ediyorum. İlhan Cavcav hakkında söylenecekleri, tarihe bırakıyorum. Hoşçakal baba, hoşçakal başkanım. Ruhun şad, mekanın cennet olsun." diye konuştu.
İlhan Cavcava veda Gözyaşları sel oldu...
DEMİRÖREN: HİÇ UNUTMAYACAĞIZ
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "İlhan Cavcav'ı hiç unutmayacağız. Seni hep anacağız. Kendisi futbola, gençlere, Gençlerbirliği'ne çok önem veriyordu. Bir gün beni aradı 'futbolculara sakalları yasaklat' dedi. Futbolun marka değerini bu kadar düşünen bir futbol adamıydı." ifadelerini kullandı.

"KEŞKE BENİ DE GÖNDERSEYDİ"
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, tören de yaptığı konuşmada katılımcıları duygulandırdı. Özat, 4 gün önce başkanla görüştüğünü söylerken "Ben onun son hocası oldum ama keşke yaşasaydı da beni de gönderseydi" ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞDAĞ: "TÜRK FUTBOLUNUN OMBUDSMANIYDI"
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise Cavcav'ın ailesine, Gençlerbirliği Kulübüne, yönetim kuruluna ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileklerini iletti. Cavcav'ın, başkanlığı döneminde 18 kulübün imzasıyla Kulüpler Birliği Vakfının onursal başkanlığına seçildiğini hatırlatan Gümüşdağ, "Kendisi bundan dolayı çok duygulanmış, şükranlarını sunmuştu. İlhan ağabey, sadece Kulüpler Birliği Vakfının değil, Türk futbolunun duayeni, ombudsmanıydı.


İlhan ağabey kadar futbolda yetişmiş bir yönetici yoktu." değerlendirmesinde bulundu. Gümüşdağ, Cavcav'ın renkli simasına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Kendisiyle iki hafta önce İrfan Can Kahveci'nin transferini gerçekleştirdik. Çok esprili telefon görüşmelerimiz oldu. Kulüpler Birliği Vakfında öyle gergin toplantılar olurdu ki bir söz ederdi, herkes gülmekten kırılırdı. Onun için ülkemiz çok renkli bir simayı kaybetti."

BAYKAN: "İLHAN CAVCAV ÜSTÜNE KİTAPLAR YAZILIR"�
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise son 5 yılda İlhan Cavcav ile birçok kez bir araya geldiklerini belirterek, "İlhan başkanın üstüne kitaplar yazılır. Bugüne kadar yapıldı mı bilmiyorum ama yapılmaması büyük bir eksiklik. Spor bilim insanlarımız, İlhan Cavcav'ın yöneticiliği, kişiliği, ortaya çıkardığı Gençlerbirliği Kulübü abidesi ve Türk futboluna bıraktığı izler adına araştırmalar yapmalıdır.

Yapılmışsa yinelenmelidir. Tez konusudur." ifadelerini kullandı. Cavcav'ın kendisinden son isteğini anlatan Baykan, şunları kaydetti: "Bana en son sorduğu soru, '19 Mayıs Stadı yenilenecek, yapılacak değil mi?' oldu. Gençlik ve Spor Bakanımız, Bakanlar Kurulu toplantısı vesilesiyle programa katılamadı. Sizlere selamlarını iletmek istiyorum.

İlhan başkanın anısına, hatırasına, Türk futboluna, Türk sporuna... Melih (Gökçek) başkanım da buradalar. Çalışmalar onların ve Sayın Bakanımızın kontrolünde yürüyor. Ankara en kısa zamanda yeni stadına kavuşacaktır. İlhan başkanın bizden son arzusu, isteği olarak da bunu gündeme getirdiğini ifade etmek istiyorum."

ÖZBEK: "AYNI ZAMANDA ÇOK İYİ BİR GALATASARAYLIYDI"
Spor Toto Süper Lig ekipleri adına konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise "Hepimizin başı sağ olsun. Gençlerbirliği Kulübüne hayatını vermiş, 40 yıl başkanlığını yapmış İlhan başkana Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi.

Cavcav'ı geç tanıdığını dile getiren Özbek, onunla yaşadığı bir anıyı şöyle anlattı: "İki hafta evvel yanındaydım. Buraya başka bir iş için gelmiştim. Telefonla beni aradı 'Eve gelir misin?' dedi. Kendisiyle oturduk konuştuk. Değerli eşi de sıcak bir karşılama gösterdi. Kendisiyle epeyce sohbet ettik. Aynı zamanda çok iyi bir Galatasaraylıydı. Bunu her fırsatta bana söylerdi. Dolayısıyla çok sıcak, futbolun içinden gelmiş, futbolu bütün hayatının amacı haline getirmiş birisiydi."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bursaspor’da Samet Aybaba Sesleri

Rıdvan Dilmen:"Berbat Hakem, Berbat Maç"

Antalya,Osmanlı'yı Son DakikadaYıktı
»  Fener, Yenilmezi Yendi, 1-0
»  Trabzon Kasımpaşa'da Altın Buldu 1-0
»  40 Yıla Damga Vuran Büyük Başkan
»  Rıdvan Dilmen,Cüneyt Çakır'ı Toğa Tuttu
»  Galatasaray'a Karabük'te Şok 2-1
»  Bursa'da Hamzaoğlu Dönemi Sona Erdi
»  Aziz Yıldırım'a Suikast İhbarı
»  Demirören:Milli Futbolculr Prim Almamalı
»  Selçuk İnan'a Çin Vizesi
»  “Ömür Boyu Çalışacak Değilim"
»  Konyaspor'da her şey Aatif için
»  Mehmet Ekici'den Bomba Karar!
»  Alanyaspor'da Ertuğrul Sağlam Dönemi.
»  Trabzonspor'da Mehmet Ekici Kadron Dışı
»  Süper Ligde Şok İstifa
»  Rıdvan Dilmen Çok Kızdı
»  Taraftar Chahechoue'nun Biletini Kesti
»  Aziz Yıldırım'dan Bomba Açıklamalar
»  Fener'e Kadıköy'de Adana Darbesi 2-2
»  Rıdvan Dilmen: Hakemler Çok Kötü
»  Mete Kalkavan'a Kocaman İsyan!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.