Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3412
EURO
35,0889
IMKB
8,793
ALTIN
2.239,390
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmamoğlu: Herkes Haddini Bilecek
İmamoğlu: Herkes Haddini Bilecek
 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine valilerin kayyım olarak atanmasına tepki gösterdi.
 
20.8.2019 - 16:16

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine valilerin kayyım olarak atanmasına tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Demokrasinin teslim ettiği görevleri insanlardan hukuk dışı yöntemlerle almak kimsenin gözünde değil. Kendileri kaybeder. Milletin iradesini yok saymak büyük bir hatadır. Öyle 'terör örgütü' vs gibi kuru laflarla bu hamleler yapılmaz. Kayyım atayarak bunu böyle ucu bucağı olmayan sürece bağlayamazsınız. Şiddetle kınıyorum, karşısındayım. Öyle gözler İstanbul'a dönmüş falan herkes haddini bilecek" dedi.

Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'de incelemelerde bulundu
Galeri: Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'de incelemelerde bulundu
Sarıyer 'de çökme tehlikesi olan bina ile ilgili incelemelerde bulunan Ekrem İmamoğlu, "Bütün bileşenleri ile milli mesele dediğimiz bu meseelenin işbirliğini yaparız. Kimsenin bu masadan kaçma şansı yoktur. Burada yaşanan olay, riskli bina öngörüsü vardır. Bu nedenle aileler boşaltılmıştır” dedi.

“Hemen hemen tüm dairelerdeki vatandaşlar sosyal tesislerde misafir edilmektedir” diyen İmamoğlu, “Rapor birkaç güne çıkacak. Yol haritası belirlenecek. Önceki gün şehircilik bakanlığı il müdürü tespitleri yaptı. Sayın bakan süreci takip ediyor. Kira yardımı yapılacak. Komşularımızla dertleştik. Belediye yetkilileri ile ortak hem süreci takip eden, hem ailelerin olası ihtiyaçlarına dahil bütün ailelerin ihtiyaçları için bir ekibi burada bulunduracağız. Birazdan sayın belediye başkanı, vekil ve muhtarımızla birlikte toplantı yapacağız. Takibimizde, dediğimiz gibi burayla ilgili süreçte ortak masayı kurup en hızlı şekilde vatandaşımızın sorununu çözmekle yükümlüyüz” şeklinde konuştu.

'ÖYLE TERÖR ÖRGÜTÜ VS GİBİ KURU LAFLARLA BU HAMLELER YAPILMAZ'
Bir gazetecinin Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alındığını hatırlatarak, “Gözler diğer büyükşehir belediyelerine çevrildi tartışmaları var” sorusuna İmamoğlu şu şekilde yanıt verdi:

"Böyle bir mantıkta insanlardan görevi hukuk dışı almak olmaz. Kimsenin sınırsız yetkisi yoktur. Var gibi davrananlar olur. Ama ülkeye çok şey kaybettirirler. Milletin iradesi çok önemlidir. Milletin iradesini yok saymak çok büyük hatadır. Ortada milletin iradesi vardır. Diyarbakır, Van, Mardin'de de. Öyle ‘terör örgütü’ vs gibi kuru laflarla bu hamleler yapılmaz. Varsa alırsınız tespit edersiniz işleme koyarsınız. Kayyum atayarak ucu bucağı belli olmayan bir sürece bağlayamazsınız. O zaman millet milli iradeye olan güvenini kaybeder. Çok üzücüdür. Şiddetle kınıyorum. İnsanların eğer bir suçu varsa yargılarsınız sonuca bağlarsınız. Ama öyle kuru lafla bu işler olmaz. Umarım bu yanlıştan dönerler. Umarım seçilenler görevlerine döner. Öyle İstanbul’a göz dönmüş falan herkes haddini bilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bakan Cenazesinde Davutoğlu Sürprizi

Ankara'da Memurlar İş Bıraktı

Soylu'dan Kayyım Açıklaması
»  Memur-Sen'den İş Bırakma Kararı
»  Meteoroloji'den Kritik Uyarı
»  Adalette Pazarlık Dönemi Geliyor
»  İzmir'de Fetö Operasyonu
»  Egemen Bağış'a Yeni Görev
»  Mahir Ünal'dan Gül ve Davutoğlu Tepki
»  İzmir'de Gergin Bekleyiş, Yangın...
»  HDP'lileri Çıldırtacak Kayyum Yorumu
»  Abdullah Gül'den Kayyum Tepkisi
»  Diyarbakır Ve Van'da Kayyum Gerilimi
»  Konvoyumuza Hava Saldırısı, 3 Ölü
»  Ak Partili Vekiller Kaza Yaptı
»  Yeni Bir Parti Daha Geliyor
»  ABD,Türkiye’de Bir Veliahd Prens Arıyor
»  29 ilde Operasyon! 418 Gözaltı
»  Memur Sen'den Hükümetin Teklifine Ret
»  Ahmet Türk:Halkın İradesini Tanımıyorlar
»  Yeni Atanan Başkandan İlk İcraat
»  İmamoğlu'ndan Görevden Almalara Tepki...
»  İmamoğlu'na Çok Konuşulacak Uyarı
»  Flaş..HDP'li 3 Başkan Görevden Alındı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.