Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5511
EURO
34,8545
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.436,760
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmamoğlu: "İstanbul'da İsraf Düzeni Var"
İmamoğlu:  İstanbul da İsraf Düzeni Var
 
İmamoğlu'ndan Ahmet Hakan açıklaması: Birini savunuyorsanız bu beni rahatsız eder
 
21.5.2019 - 12:00

İstanbul halkının oyları ile seçilen ancak daha sonra YSK'nin tatışmalı kararı ile mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtlıyor. İmamoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

YSK'nın gerekçeli kararı

YSK'nın gerekçeli kararına ilişkin soruya İmamoğlu şu yanıtı verdi:

Önce 200 sayfa diye sızdırdılar. Yeni gerekçeleri oraya yazmak oradaki diğer üyelerin işi mi? Siz bir karar verdiniz. Bize göre Türkiye'deki demokrasiyi mahvettiniz. Neticede bir karar verdiniz. O karar belli. Şimdi yeni gerekçeleri oraya yazmak o 7 üyenin işi mi?

İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın AKP'li olmayanlara "Büyükşehir pusulası verilmedi" iddiasıyla ilgili soruyu şu ifadelerle yanıtladı:

Aslında bunların skeçleri yazılır ve oynanır. Rakamlar onu söylemiyor. Büyükşehirde ilçelere oranla daha çok oy kullanılmış. Pozitif bilimle uğraşıyorsunuz siz. Masum insanları kandırıyorlar. 'Çaldılar' diyorlar. Kim çaldı. İzah edin.

Yarım günde insanlar içeri alınıyor, soruşturmalar ne aşamada? Kendileri yaptıklarına inanmıyor. Sayın Yıldırım, tavla oynuyor. "Hep mi yenileceğim" diye soruyor. Çaldılar' kavramı beni üzüyor. Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti'deki görevlilere güvenini söylüyorlar.

Ahmet Hakan'a gönderme
Medya tarafına biraz temas etmek istiyorum. Benim gözümde gazeteci saygın bir yerde. Bana sorulan sorular beni kırmaz. Savunma mekanizması geliştiriyorsanız, o zaman bir dakika derim.

Bilgi almak istiyorsunuz, sorarsınız. Sayın Hakan’ın o tarafından asla şikâyetçi değilim. Birini savunuyorsanız bu beni rahatsız eder. Program 22.00-00.00 demişlerdi, esas değinmek istediğimiz konulara değinemedik.

Biz insanlara huzur vermeye geldik. İnsanlar televizyona bakarken kanal değiştirmesinler, sıkılmadan dinlesinler isterim.

"Kendi sülalemi mi anlatacağım"
İnsanlar erimesin. Gazeteci, siyasetçi eriyip yok olmasın. İma net. Ben her gün bir sistemden gelen binlerce geliyor. Kendi sülalemi mi anlatacağım. Hasan Ali Yücel’e de aynı şeyi yapmışlardı.

Ama savunmaya geçmesi yanlış. Samimiyeti olur, olmaz beni ilgilendirmez Ne zaman isterlerse bizi bir araya getirsinler. Dün akşam gösterdim yine göstereceğim. Görevi biten Sözen, seçimi Erdoğan kazandı. Rahmetli Erbakan ikisinin elini kaldırdı. Sayın Erbakan’ın yaptığı siz neden yapamadınız?

İBB Başkanlığı koltuğu kimin, 16 milyon insanın. Bir avuç insanın diye düşünüyorsunuz yanlış. Biz, İBB’nin 16 milyona ait olduğunu hissettirmek istiyoruz.

"Vatandaşlarını hissetmeyen hizmet edemez"
İstanbul'da israf düzeni var. Ekonomi kötü olduğu için tasarruf düzeni yapmayacağım. Biz, herkesin iş sahibi olmasını isteriz. İşsizlik, yoksulluk var. Ben pazarlardaydım, yine pazarlarda olacağım. Vatandaşlarını hissetmeyen hizmet edemez. İnsanların evinde kaynamayan tencereleri anlatacağız. 350 binin üzerindeki gencin okumadığını, meslek sahibi olmadığını anlatacağım.

18 günde neyi gündeme getiriyorlar? Veri kopyalama... Su kullanımında ve öğrenci akbilinde indirim yaptık. İBB Meclisi'ni canlı yayınladık. Dini ve milli bayramlarda ulaşımı ücretsiz yaptık. Talimatlarını ben verdim, süreci ben başlattım ona bile 'Biz yaptık' diyorlar. İnsanlar buna güler.

'Kimin parasını kime veriyorsunuz' diyorlardı şimdi kalmış buna 'Biz yaptık' diyorlar.Bir evde 2 öğrenci varsa yılda 1080 TL ailenin cebinde kalacak. Bu sosyal devlet anlayışı. Ne yapmışlar ki 18 günde diye soruyorlar.

Veri kopyalama
Ben hayatım boyunca bütün paramı kendi işimden kazandım. Başka bir yerde çalışmadım ben. Spor yorumculuğu yaptım birçok kanalda. CNN Türk, NTV, Samanyolu TV, TVNET'e çıktım. Oralarda çalışmadım, konuk olarak davet edildim. Ama ben Samanyolu'nun açılışına davet edilmedim, para toplamadım. Spor programına katılan bir sürü spor muhabiri var. Trabzonspor Başkanı da çıktı. Bir kanala çıkmakla insanlar itham edilmez. Ben hayatımda FETÖ'yü övmedim, hayatımda bir kelime bulamazlar.

Bu ülkenin sıkıntıları var. Benimle uğraşacağınıza Ankara'da işinize bakın. Allah'ın bir kulu kazanacak bunu. Biz demokrasinin namusunu kurtarmak için çalışıyoruz. Bu kavramlarla siyaset üretmenin bir anlamı yok. İnsanlara moral vermek için çalışıyorum. Şu darboğazı seferberlik kavramı ile aşmalıyız.

"İnsanlar umut bekliyor"
İnsanlığın en kötü duygusu umutsuzluk olur. Ben Sultanbeyli'de bir iftarda YSK'nın haberini aldım. Herkesin yüzü düşmüş, çalışma arkadaşlarımın bile. Gençler ağlıyor. Murat Ongun'a dedim ki; 'Saat 22.30'da Beylikdüzü' dedim. Hiçbir tartışmaya mahal bırakmamak için. Partim ile de elbette konuşuyorum. Partim adına karar vermek gibi bir yetkim yok. Bütün yolda şunu düşündüm; insanlar umut bekliyor. Kalben, YSK bizi sıkıntıya sokabilir diye düşündüm. O kararlı duruşumu ortaya koymak adına yol boyunca düşündüm.

Benim 13 yaşındaki çocuğum adaylık sürecinde ailemle konuşurken, "Atatürk, Samsun'a giderken düşündü mü?" dedi; bizi yıktı geçti."

 

 

 

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'den Vekillere Sefer Görev Emri

Pusula İddiasına Rakamlarla Yanıt

İmamoğlu: AA Millete İhanet Etti
»  İmamoğlu Ahmet Hakan'ı Fena Bozdu
»  44 Dokunulmazluk Dosyası TBMM'de
»  Ankara ve Çanakkale'den Acı Haber
»  İş Bulamadığı İçin Kendini Yaktı!
»  O Gazetecinin Diploması Sahteymiş!
»  Erdoğan Kimin İçin ‘Ayarımda Değil’ Dedi
»  DSP'de bir İmamoğlu istifası daha!
»  Dışişleri Bakanlığı’nda FETÖ Operasyonu
»  Erdoğan 19 Mayıs Etknliğinde Konuştu
»  Bahçeli'den Kasketli Şalvarlı Mesaj
»   Ekrem İmamoğlu: Ben Bir Projeyim...
»  Erdoğan:S-400 Olayı Bizim İçin Bitmiştir
»  Hatay'dan Acı Haber
»  Rakka'da Patlamalar,20 YPG/PKK'lı Öldü
»  Kayseri Merkezli11 İl'de Fetö Operasyonu
»  CHP Murat Boz'u Açıkladı
»  Bedelli Askerliğe ‘Tecil’ Sınırı Geliyor
»  Şanlıurfa'dan Acı Haber,1 Şehit 2 Yaralı
»  Cumhurbşkanı Erdoğan'dan Flaş Teklif
»  Hükümetten Ekonomik Hamle
»  Bahçeli'den 19 Mayıs Kararı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.