Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5493
EURO
34,9078
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.425,310
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a Yanıt
İmamoğlu ndan Binali Yıldırım a Yanıt
 
Resmi sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu, AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın sandık sonuçlarına yönelik itiraz süreci ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi
 
15.4.2019 - 17:13

.

Seçmen listelerine dair itirazın seçim öncesi süreç ile alakalı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Ben toplumu infiale sokuyormuşum. İstanbul’u hareketlendiriyormuşum. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe maçına giderek YSK’yı nasıl baskı altına alabilirim?" diye sordu.

Yıldırım'ın "Geçersiz oylar sayıldıkça neden aradaki fark benim lehime artmaktadır?" açıklamasına da değinen İmamoğlu, "Bence reklam ajansınızla konuşun. 'Mührü AK Parti'ye bas' diye reklam yapmışlar. Vatandaş da basmış. Geçersiz oyların büyük kısmı bu şekilde..." dedi.

Ekrem İmamoğlu, CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde konuşuyor. İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Ekonomik kriz, politik kriz ile birleşiyor. Kriz çıkararak krizi unutturma peşinde. Bir yılda işsiz sayısı 1 milyon 259 bin. Son 10 yılın en büyük işsizlik oranını yaşıyor. Genç işsizliği yüzde 16.7’ye yükseldi. İstanbul’da 3 gençten biri işsiz. 5 milyona doğru giden bir işsiz sayısına sahip Türkiye.

Ama ekranları 2 saat boyunca işgal eden, sözümona çok önemli bir hususu açıklayacağını düşündüğümüz rakibimiz 2 saat boyunca somut bir aykırılığı anlattı mı? Açık söylüyorum ben hiçbir şey anlamadım. Beni acelecilikle suçluyor ama 13-14 bin yetmez diyorlar ama 3870 oyla kazandım dedi. Açık söylüyorum ben hiçbir şey anlamadım. Yarım gün sonra “Gönül belediyeciliği kazandı” diye afiş asan ben olsaydım görmemiş olurdum. Bunu asan Cumhurbaşkanı olsaydı 25 belediyeyi kazandı diye düşünülebilirdi. Bu iki saat içinde aktardığı verile yalan yanlış kişiler. Yanında danışmanlık yapan kişiler itiraz günlerini bile doğru veremediler.

Aldatıldığını düşündüğüm Yıldırım’ın aldatmaya ortak olduğunu düşünmek zorundayım. Yıldırım’ın bıkkınlığı her şeyi anlatıyor.

Üç konuda usulsüzlük olduğunu iddia ediyor.

Seçmen listeleri ve sandık kururlarına ilişkin iddialar seçim öncesi döneme aittir. YSK seçim listeleri konusunda teminat verdi. Bizim taşıma seçmen konusunda oluşan kaygılarımızı reddettiler. Aynı evde 11 seçmenin bulunmasına yönelik kaygılarımızı şimdi anlattık belki ama o zaman itirazlarımızı yaptık. YSK bizim kaygılarımızı reddetti. Seçimden önce bir şey yapmayanların seçimden sonra buradan bir şey elde etme çabasını anlamak mümkün değildir. Bu seçimi kaybettikten sonra uydurulmuş iddialardır. Maalesef ve maalesef birçok kamu kişisi dahil edilmiştir. Emniyet mensuplarına ayıp edilmiştir. Suç ve suçlu üretme çabası gösterilmiştir.

YSK bütün oyların sayılması talebini reddetti. İkna edici gerekçe olmadığı için reddetti. Konu kapanmıştır.

Sayın Yıdırım’ın seçimi mundar ilan etmesi hukuka saygısızlıktır. Hani hukuka saygı duymak, ağırbaşlı olmak, YSK’ya saygı duymak gerekirdi?

Binali bey, “neden geçersiz oylar benim lehime artmaktadır? Neden ikisinin eşit artması gerekirdi bu da gösteriyor ki, oylarımız iç edilmiştir” diyor.

Reklam ajansınızla konusun ha bire, mührü Ak Parti’ye bas diye reklam yapmışlar. Geçersiz oyların büyük bölümü bu nedenle. Bu sayı bizde biraz az, onlarda biraz fazla. Kendi mantığını böyle ifade etmesi kibirdir.

Ben toplumu infiale sokuyormuşum. İstanbul’u hareketlendiriyormuşum. Bak bu doğru her yerde beni gören İstanbullular gülümsüyor. Yıldırım’ı pazara yemeğe, üç büyük kulübün maçına davet ediyorum. Beraber gidelim hareketliliğin ne olduğunu görsün. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahöe maçına giderek YSK’yı nasıl baskı altına alabilirim?

Seçimden sonra bu ülkenin bakanlarıyla toplantı yapıyorsanız bu YSK’ya baskı şüphesi uyandırabilir. Toplumu pozitif anlamda hareketlendirebilecek bir karakterim ama toplumun kol kola girmesi, horon çekmesi dışında başka hareketlilik bilmem.

Bir dikkat çekici açıklaması daha vardı, “organize kötülük” dedi. Ben kötülük nedir bilmem. Nefret nedir bilmem. Kin nedir bilmem. Ben herkesin hakkında iyi düşünen bir insanım. Organize kötülük diyen insanlara şu anda sizin yaptığınız halkın iradesine karşı organize kötülüktür. İnsanların canını sıkmayın.

Maltepe seçiminin sayımında yaptıklarını sanki CHP yapmış gibi anlatmalarını şaşkınlıkla karşılıyoruz.

Sayımı kim engelliyor? Biz sayım yapılsın diye canımızı dişimize takıyoruz. Allah aşkına yapmayın. Bakın YSK'nın kararı var.

Sayımı bizim engellediğimizi söylemek, üzgünüm ama yanınızda oturanların bu belgeler konusunda sizi yanılttığını söylemek istiyorum. 15 gün geçti. Günler su gibi akıyor. Gereksiz yere tartışmayla gündemin meşgul edildiği başka seçim yoktur. AK Parti’ye oy veren vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. 1994 yılında seçimi kazanan sayın Cumhurbaşkanı’na o zaman DSP-SHP ortaklığı belediyeyi teslim ettiler. 2002 yılında yine görevi teslim ettiler.

Ben sizin adayınız olsaydım ne düşünürdünüz?



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ince: Çaresi Yok,Mazbatayı Vereceksiniz

İmamoğlu:Maçlara Gitmeye Devam Edeceğim"

Ak Parti'de Gözler Kızılcahamam Kampında
»  Yurt Dışı Görevde Dil Bilme Şartı Kalktı
»  Kaftancıoğlu'ndan Maltepe Açıklaması
»   Maltepe’de Sayım Yeniden Durdu!
»  Metiner: Abdullah Gül Haddini Aşıyor
»  Seçmen Taşımaya Muhtar seçimi Ayarı
»  Yavaş'a Yetki Kısıtlaması Önergesi
»  ABD'den Yine S 400 Tehdidi
»  "Erdoğan: Gözlerinin Yaşına Bakmayacağım
»  Mansur Yavaş Hayalini Açıkladı
»  Erdoğan: "Bu Dava Adamı Olmak Değil..."
»  "Seçim CHP Açısından Bitmiştir"
»  Bahçeli: MHP'nin Oy Oranı 18,81'dir
»  AK Parti MYK 31 Mart'ı Tartıştı
»  Maltepe'de Tartışma Çıktı Sayım Durdu
»  Türel'den 'Bankamatik Memuru' Açıklaması
»  Abdullah Gül’den Flaş 31 Mart Çıkışı
»  Ak Parti İzmir İl Başkanı İstifa Etti
»  Mansur Yavaş'tan Yeni Operasyon
»  YSK'dan Ahmet Türk Kararı
»  Emniyet'te Dev Fetö Operasyonu
»  'Cumhur İttifakı Bitecek' İddiası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.