Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3372
EURO
35,2098
IMKB
8,718
ALTIN
2.247,350
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmamoğlu'ndan İndirim Müjdesi
İmamoğlu ndan İndirim Müjdesi
 
İBB Meclisi’nin 8. Seçim Dönemi Nisan Ayı 1. Toplantısı, İBB Saraçhane binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. (İBB) Meclisi 25 yıl sonra CHP’li bir başkan tarafından yönetildi.
 
23.4.2019 - 00:23

 

İmamoğlu, salona girdiğinde bütün partilere mensup 311 meclis üyesiyle tek tek tokalaştı ve alkışlar eşliğinde başkanlık koltuğuna oturdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sri Lanka’da yaşanan vahşi saldırıyı kınayan İmamoğlu, şunları söyledi:

İmamoğlu yönetimindeki ilk İBB meclis toplantısından kareler
Galeri: İmamoğlu yönetimindeki ilk İBB meclis toplantısından kareler
“Çok özel bir günde meclisimizi topladık. Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Yani ülkemizin en büyük halk meclisinin kurulduğu gün. Kutlu olsun diyorum. İBB Meclisi de Türkiye’nin 2. büyük halk meclisidir. Dolayısıyla sorumluluğumuz büyük. Hepimizin sırtında yüzbinlerce vatandaşımızın oyu ve yükü var. Böyle bir süreçte el birliğiyle iş üretmenin çabasını göstermek zorundayız. 39 belediye başkanımız da bizim belediye başkanımızdır, hepsine eşdeğer bir saygıyı göstereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bölgesel masalar kurarak, ortak akılla ortak çözümler üreterek süreci hep birlikte yöneteceğiz. Partizanlığın bitip, kişiye, partilere değil, 16 milyon insana nasıl hizmet edebilirim anlayışını getireceğiz. Bu süreçte 80 binin üzerindeki İBB çalışanı, yani yol arkadaşımız var.”

İmamoğlu’nun ardından söz alan AKP İBB Meclis Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul halkı belediye yönetimine CHP’ye meclisin yönetimini yani karar merkezini ve denetim sistemini Ak Parti’ye vermiştir” dedi. Göksu’nun “Bizi var eden 29 Mayıs 1453’tür. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘1453’te zulüm başladı’ diyenlere selam gönderdi” demesi üzerine tartışma çıktı.

Tek adama teslim olmayız
CHP İBB Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, bu konuşmayı çok talihsiz bulduğunu ilk güne yakışmadığını dile getirerek, “Seçimi niye kaybettiğinizi anlamadığınızı fark ediyorum” dedi. Subaşı, Atatürk’ün söylediği “Geldikleri gibi giderler” lafını hatırlattığı sırada salonda tartışma başladı. AKP’li meclis üyeleri “Bunu niye anlattın” diye tepki gösterdi.

İmamoğlu tarafları sakinleştirmeye çalışarak, “Oradan bağırmanın meclis adabına uygun olmadığını size hatırlatıyorum” dedi. Subaşı, “O günkü koşullarda bile biz geldikleri gibi giderler diyen bir zihniyetin temsilcisiyiz. Bizi hiçbir tek adam teslim alamaz” dedi. AKP’li meclis üyeleri sıralarak vurarak protesto etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ayağa kalkarak “tek adam” ifadesine tepki gösterdi. İmamoğlu Çağrıcı’yı yerine oturmaya çağırarak, “Ben kimi kastettiğini bilemem. Lütfen oturur musunuz?” dedi. Çağrıcı “Burası TBMM değil İBB Meclisi” diye bağırmaya devam etti. İmamoğlu, “Haklısınız özür diliyorum keşke bir önceki konuşmacıya da aynı tepkiyi gösterseydiniz” dedi. Daha sonra Subaşı konuşmasını tamamladı. İmamoğlu “2 konuşmacı da seçimin sonrasında ilk meclis toplantısının gündeminin dışına kaymıştır. Bu konuda iki grup başkanvekilinin konuşmalarını bölmemek adına müdahale etmedim. İlk günün nazarı olarak kabul edelim” dedi.

Canan Kaftancıoğlu’nun kendisine gönderdiği “benim öyle bir ifadem olmamıştır” notunu ileten İmamoğlu ile Lokman Çağrıcı arasında bir diyalog yaşandı. İmamoğlu “Cevap hakkınız yok cevap hakkı hanımefendiye doğdu, notunu ilettim. Sataşma yok, buna ben karar veririm, burayı ben yönetiyorum” dedi. Tartışmalar uzayınca AKP Grup Başka Vekili Göksu’ya söz verildi. Göksu “Canan Kaftancıoğlu kendi tweet’inde ‘gezici çocukları selamlıyorum’ dedi. 1453’te zulüm başladı diyenler gezici çocuklardır” dedi. İmamoğlu “Yine cevap hakkı doğurdunuz” diyerek il başkanı ile irtibat kurmalarını, meclisin açılış gününde mesaj göndermelerini doğru bulmadığını söyledi. Daha sonra gündeme geçildi.

Tazminat teklifine ret
İmamoğlu, sosyal denge tazminatı sözleşmesi teklifinin gündemin birinci maddesi yapılarak teklif karar olarak görüşülmesini oya sundu. AKP grubu karara, “aciliyet” olmadığını belirterek karşı çıktı. Teklifin önce komisyona havale edilip perşembe günü gündeme getirilmesi önerildi. İmamoğlu henüz komisyonların belirlenmediğini, gündemin sıkışık olduğunu belirterek “Mayısa kalır. İBB çalışanlarının dört gözle beklediği sosyal denge tazminatı sözleşmesinin süresi epey geçti. Çalışanlarımızın bu beklentisinin en hızlı şekli ile halledilmesi hususunda titizliğini, hassasiyetini size hatırlatmak istiyorum. Bir önceki yönetimden gelen bir husus. Bizim getirdiğimizi düşünüyorsunuz... Hassasiyetimi tekrar dile getireyim” dedi. Konu oya sunuldu ve AKP’lilerin oyları ile reddedildi. Sosyal denge tazminatı ödemeleri ile ilgili karar perşembe gününe bırakıldı.

Daha sonra meclis başkanvekili, divan üyeleri ve encümen seçimine geçildi. Divan kâtip üyeleri AKP’li meclis üyelerinden oluştu. Encümenin meclis tarafından belirlenen 5 üyesi de AKP’lilerden oluştu. Kendisi de encümen olan İmamoğlu, 11 kişilik kurula 5 belediye bürokratı atayacak.

SU İNDİRİMİ MAYIS AYINDA
İmamoğlu meclis öncesi yaptığı açıklamada İstanbulluların beklediği indirimli ulaşım ve su konusu ile ilgili konuştu. “İstanbullu ne zaman indirimli ulaşım ve su ile buluşacak” sorusuna İmamoğlu, “Bu uygulamaları mayıs meclisine hazırlayacağız. Ama orada vadettiğimiz, İstanbul’daki halkın, çıkarına olan ulaşımdan suya kadar tüm unsurları Mayıs’taki ilk meclise taşıma niyetindeyiz” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu: Organize Bir Linç Girişimi

ABD'den Kritik Türkiye Kararı

Davutoğlu'ndan Flaş Hamle
»  Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu Açıklaması
»  Şehit Babası: Cenazeme Herkes Gelebilir
»  Soylu: 'Provokasyon yok'
»  Yumruk Atan Şahıs Gözaltına Alındı
»  Abdülkadir Selvi: Derin Bir İş
»  Yavaş’a 968 Milyon 870 Bin 501 TL Borç!
»  Saldırıya Peş Peşe Tepkiler
»  Bahçeli'den Skandal Saldırı Yorumu
»  İmamoğlu Maltepe'de Yüzbinlere Seslendi
»  Flaş.. Hiç bir Saldırı Bizi Yıldıramaz
»  CHP'liler Genel Merkezi Önünde Toplandı
»  Kılıçdaroğlu'na Saldırıya Soruşturma
»   Saldırı Sonrası İlk Sözler
»   Akar'dan Tepki Çeken Sözler
»  Flaş...Kılıçdaroğlu'na Çirkin Saldırı
»  BES 12 milyon çalışanı zarara soktu!
»  Bahçeli Yine 'Beka Meselesi' Dedi
»  Polis Terfi Sınavı Sonuçları Açıklandı
»  CHP İstanbul'u Nasıl Kazandı?
»  Tunç Soyer Sözünü Tuttu
»  Ak Parti'den İstanbul İçin Yeni Başvuru
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.