Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5103
EURO
34,9217
IMKB
9.704,000
ALTIN
2.443,920
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Irkçı Saldırganın Kimliği Ortaya Çıktı
Irkçı Saldırganın Kimliği Ortaya Çıktı
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden Almanya'daki ırkçı terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
20.2.2020 - 13:30

Kalın, saldırının ilk saatlerinde gündeme gelen, "Ölenler arasında Türk vatandaşları da var" iddiasını ne yazık ki doğruladı. Kalın, "Türk vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Frankfurt yakınlarındaki kasabada Tobias Rathjen, iki mekana düzenlediği silahlı saldırıda 9 kişiyi öldürmüş ve 6 kişiyi yaralamıştı. Saldırının ardından evine giden Rathjen, öz annesini öldürdükten sonra intihar etmişti.Almanya’yı dehşete düşüren terör saldırısı ile ilgili Ankara’dan ilk açıklama geldi…

9 kişiyi öldürdükten sonra evde annesini vuran ve intihar ederek yaşamına son veren Tobias Rathjen’in terörü ülkede panik yarattı…

10 kişinin öldürüldüğü ve 6 kişinin yaralandığı saldırının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.Twitter üzerinden açıklama yapan Kalın, saldırının ilk saatlerinde bir iddia olarak gündeme gelen, “Ölenler arasında Türkler de var” söylentisinin maalesef doğru olduğunu duyurdu.

Kalın, “Dün gece Almanya'da gerçekleşen ve yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olayı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz. Irkçılık kolektif bir kanserdir” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Hessen Eyalet Meclisi’nde saldırının kurbanları anısınaSözcü’nün yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre saldırılarda yaşamını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun Türk olduğu öğrenildi. saygı duruşunda bulunuldu. Bugünkü oturum iptal edildi.HANAU’DA NE OLMUŞTU?
Almanya’nın batısında bulunan Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kasabasında isminin sonradan Tobias R. olduğu öğrenilen bir saldırgan iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenledi. Olayda ilk belirlemelere göre 11 kişi yaşamını yitirirken ölenler arasında Türklerin olduğu da doğrulandı.

Ülkeyi dehşete düşüren saldırılar yerel saatle 22:00 sularında Frankfurt’un 25 kilometre doğusunda yaşandı. Saldırgan, Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Hanau’daki Midnight isimli bir kafeye silahlı saldırıda bulundu. Burada 3 kişiyi öldüren Tobias daha sonra koyu renkli bir otomobille Arena Bar& Cafe isimli bir mekana gitti. Burada da insanları öldüren ve çok sayıda insanı da yaralayan saldırgan daha sonra kaçtı.

Görgü tanıkları, nargile kafe müşterileri arasında Türkçe konuşanların da olduğunu o saatlerde söylemişti.Almanya’nın çok okunan tabloid gazetesi Bild, internet sitesi üzerinden saldırganın bir dairede ölü bulunduğunu yazdı.

Saldırganın evdeki annesini öldürdükten sonra intihar ettiği açıklanırken, evde inceleme yapan güvenlik güçleri bir itiraf mektubu buldu. Tobias Rathjen’in bu mektubun yanı sıra bir videoyu da YouTube üzerinde paylaştığı ortaya çıktı. Videoda İngilizce konuşan ve farklı komplo teorilerini anlatan Tobias Rathjen’in İngilizcesinin çok düzgün olduğu ve sakince tane tane konuştuğu görülüyor.TOBIAS RATHJEN KİM?
Alman basınında yer alan haberlere göre Tobias Rathjen isimli saldırgan 43 yaşında. Hanau’da dünyaya gelen ve orada okula giden terörist daha sonra Almanya’nın Bayreuth kentinde üniversite eğitimini tamamladı. Bir bankada memur olarak çalışan Rathjen’in evli olduğu belirtildi.

Alman basınına konuşan teröristin komşusu, “Tamamen göze çarpmayan ve normal davranan birisiydi. Kendisiyle çok yakın değildim ama birbirimizi gördüğümüzde sık sık selamlaşırdık” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan 'Tek Çocuk' Fırçası

Almanya'daki Saldırıda Aşırı Sağcı İzi

'Rusya'yla İstediğimiz Noktada Değiliz'
»  Almanya'da Ölü Sayısı 11'e Yükseldi
»  Ereğli Belediye Başkanı MHP'ye Katıldı
»   Osman Kavala Tutuklandı
»  Gezi Davasıyla İlgili Flaş Gelişme
»  "Fetöye Savaş Açan Şahsım ve AkPartidir"
»  8 Bin Kripto Muvazzaf Ayıklandı
»  Erdoğan:"Beğenmeyenler Çekti Gitti"
»  Beştepe'den Abdullah Gül'e Gezi Yanıtı
»  ABD Başkanı Trump'tan İdlib Açıklaması
»  Macron'un Cami ve İslam Rahatsızlığ
»  "Müazekerelerden Sonuç Çıkmadı"
»  Osman Kavala Yeniden Gözaltına Alındı
»  Mansur Yavaş’tan Gezi Davası Açıklaması
»  "Dört Beş Yerden Maaş Alıyorlar"
»  Flaş.. Gezi Davasında 9 Beraat
»  Kılıçdaroğlu'ndan İyi Parti Uyarısı
»  Bahçeli’den ‘Ortak Akıl’ Çağrısı
»  Akşener:İstifalara Saygı Duyuyorum Ama..
»  Dev Fetö Operasyonu,766 Gözaltı Kararı
»  Gül. Babacan'ın Partisini Destekliyorum
»  Depremzede Çadırında Yangın
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.