Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3196
EURO
35,0662
IMKB
9,021
ALTIN
2.279,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İsmail Ağa Cemaatinde Marka Kavgası
İsmail Ağa Cemaatinde Marka Kavgası
 
İsmailağa Cemaati ile cemaatten ayrılan ‘Fatih Medreseleri’ grubunun ‘İsmailağa markasını kullanma’ husumeti mahkemeye taşındı. Marka ihlali davasında cemaat lehine karar veren mahkeme, İsmailağa Medya A.Ş.’yi 5 bin TL tazminata mahkûm etti
 
16.5.2018 - 08:28

1979’da kurulan İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı ile 2011’de kurulan İsmailağa Derneği 2007’de ‘İsmailağa’ ve ‘İsmailağa şekil’ markalarını Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) tescil ettirdi. Cemaatten ayrılan Masum Bayraktar’ın kurduğu Fatih Medreseleri bünyesindeki İsmailağa Medya A.Ş.’nin 2015’teki ‘İsmailağatv’, ‘Kanalismailağa’ marka başvurusu ise reddedildi.

Ancak İsmailağa dernek ve vakfı, İsmailağa Medya A.Ş.’nin www.fmtv.com.tr alan adı üzerinden ‘ismailaga.com.tr’ sitesine yönlendirme yaptığını ve markayı haksız şekilde kullandığını iddia etti. Fmtv.com.tr sitesinde marka haklarına tecavüz eden yayınların yapıldığını belirten dernek, mahkemeye başvurarak fatihmedreseleri. com ve fmtv.com.tr internet sitelerinin kullanımının engellenmesini, 3. kişilere devrinin önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı verilmesini ve alan adlarının kendilerine devredilmesini talep etti. Dernek ve vakıf, İsmailağa Medya A.Ş.’ye bin TL maddi, 5 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

‘DİNİ SEMBOL DEĞİL’

Gazete Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada İsmailağa Medya A.Ş., dini sembollerin tescil edilemeyeceğini belirtti. İsmailağa adının Şeyh İsmail Efendi’den geldiğini dini bir sembol olduğunu belirten şirket, bu nedenle ‘İsmailağa’ markasının tescil edilemeyeceğini ileri sürüp davanın reddini istedi.

Dosyanın gönderildiği bilirkişi raporunda ‘İsmailağa’ ibaresinin dini değer ve sembol olmadığı, davalı şirketin ‘İsmailağa’ markasının bulunmadığı, ticaret unvanı kullanımının yanında markasal kullanıma taştığı için marka tecavüzünün bulunduğu belirtildi.

Olayda ‘marka hakkının tecavüzü’ ve ‘haksız rekabet’ olduğuna hükmeden mahkeme, bunun durdurulması için şirketin ticaret unvanından ‘İsmailağa’ ibaresinin kaldırılmasını kararlaştırdı. İsmailağa Medya A.Ş.’nin dernek ve vakıfa 5 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmeden mahkeme, fatihmedreseleri. com ve fmtv.com.tr internet sitelerinin devrinin ise reddine karar verdi.

‘BİZZAT UZAKLAŞTIRDI’

İsmailağa Cemaati ise şu açıklamayı yaptı: “Fatih Medreseleri’nin kurucusu Masum Bayraktar, zamanında cemaate mensuptu. Yaptığı yanlışlardan dolayı Mahmud Efendi Hazretleri (Mahmut Ustaosmanoğlu) camiadan bizzat uzaklaştırdı.”

UMREDE ÇATIŞMA

Türkiye’de en fazla mensubu bulunan cemaatlerden biri olan İsmailağa Cemaati’nde son dönemde çeşitli gruplar ortaya çıktı. Fatih Medreseleri, Kıyam- Der, İsmailağa Camii İlim Ve Hizmet Vakfı ile Marifet Derneği gibi gruplar, kendilerinin cemaatin temsilcisi olduğunu söyleyerek öne çıkmaya çalıştı. Fatih Medreseleri ile Kıyam-Der’in geçen yıl umre sırasında birbirlerine girmesi ve 8 kişinin yaralanması, cemaat içindeki ayrışmayı tekrar gündeme getirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Barış Atay Gözaltına Alındı

Akşener Hangi İllerde Miting Yapacak?

Polislere Zam Müjdesi
»  Erdoğan'dan Netanyahu'ya Ahlak Dersi
»  TBMM Kudüs Oturumu: Türkiye Susmayacak!
»  İnce'den Erdoğan'a Kudüs Desteği
»  İsrail Büyükelçisi Kovuldu
»  Demirtaş İçin Tahliye Başvurusu
»  Kararsızların Oranı Yüzde kaç?
»  Başbakan'dan Zehir Zemberek Sözler
»  Erdoğan Meclisi Fesih mi Edecek?
»  Ankara'da Fetö Operasyonları
»  Erdoğan'dan Bloomberg TV'de FlaşSözler
»  Katliama Hangi Ülke Nasıl Tepki Verdi?
»  Türkiye'de 3 Günlük Ulusal Yas İlanı
»  Katliam İktidar veMuhalefeti Birleştirdi
»  İstanbul'da Kudüs Protestosu
»  Erdoğan: Bu Soykırımı Lanetliyorum
»  Kudüs'te Kanlı Büyükelçilik Açılışı
»  Türkiye'den KudüsAçıklaması:Lanetliyoruz
»  CHP'den İsrail'e Sert Sözler
»  Oy Pusulasında Hangi Aday İlk Sırada
»  Muharrem İnce Oy Oranını Açıkladı
»  Meral Akşener Yol Haritasını Açıkladı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.