Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KPSS Tercihleri ve Kılavuzu Yayımlandı!
KPSS Tercihleri ve Kılavuzu Yayımlandı!
 
KPSS tercihleri ÖSYM İnternet sitesi üzerinden erişime açıldı. 2016 yılının son tercihi için nitelik kodları araştırması yapan memur adayları, 2 bin 51 kişilik kadro kapsamında tercih kılavuzu incelemesi yapacak. KPSS tercihleri için merak edilen detaylar ise tercih kılavuzunda yer alacak. İşte adayları yakından ilgilendiren KPSS tercihleri için merak edilen tercih rehberi ve robotu bilgisi
 
21.12.2016 - 11:57

KPSS tercihleri için bekleyiş bugün itibariyle son buldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacaklar için yapılan sınav tercihlerinin ne zaman başlayacağı ve KPSS tercih kılavuzu, ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden duyuruldu. Peki, KPSS tercihleri ne zaman paylaşacak? İşte, KPSS tercih robotuna ulaşabileceğiniz adres ve tercih süreciyle ilgili detaylar!

KPSS tercih kılavuzu ÖSYM üzerinden yayımlandı. DPB tarafıdan yayımlanan tercih rehberi üzerinden hangi bölüme kaç atama yapılacağını araştıran memur adayları, tercih robotu aracılığıyla da bunu simüle etme şansını elde edecekler. İşte KPSS tercih kılavuzu ve tercih robotu hakkında detaylı bilgiler

Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığınca onaylanan 2.051 kadro ve pozisyon için tercihler yapılmaya başlandı. İşte, KPSS tercih kılavuzu ve tercih robotu hakkında bilgiler

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİHLER NE KADAR SÜRECEK?

KPSS tercihleri saat 10.00 itibariyle ÖSYM İnternet sitesi üzerinden erişime açıldı. Duyuru şu şekilde yapıldı;

KPSS 2016/2: 
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

 

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Memur olma hayaliyle girdikleri sınavın değerlendirme aşamasını merak eden adaylar, bir yandan da KPSS tercih sürecinin nasıl işlediğini ve aldıkları puanların nasıl ve neye göre yapıldığını merak ediyor. KPSS tercih süreciyle ilgili detaylı bilgi tercih tarihleri bilgisinin verildiği T.C Devlet Personel Başkanlığı’ndan geldi. “2016 Aralık ayında KPSS sonucuna göre yapılacak merkezi yerleştirme işlemi hakkında duyuru” başlıklı açıklamanın altında; KPSS tercih tarihleri “Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2016/2 döneminde merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığı’na gönderilen toplam 2.051 kadro ve pozisyon incelenerek ÖSYM Başkanlığına gönderilmiş olup, söz konusu kadro ve pozisyonlar için 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden adayların tercihleri alınacaktır.” İfadeleriyle açıklandı.

KPSS tercihlerinin “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde değerlendirildiği bilgisini veren Başkanlık, tercihlerin değerlendirilme aşamasıyla ilgili; “Yerleştirme talepleri Başkanlığımızca Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmekte ve adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılmakta ve yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca, bu Başkanlığa ait internet adresi üzerinden duyurulmaktadır. KPSS Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara ÖSYM Başkanlığınca yerleştirilen adayların atamaları ise yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine yerleştirildikleri kurum ve kuruluşlarca yapılmaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

KPSS TERCİH BİLGİ SİSTEMİ

2016 KPSS tercih tarihi ve tercihlerin değerlendirme aşamasını yayınladığı duyuruyla bildiren Devlet Personel Başkanlığı, adaylara E- Devlet hizmetleri arasında yer alan bir hizmeti hatırlattı. Kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgiler için KPSS Tercih Bilgi Sistemi programını hatırlatan Başkanlık, duyurusunu “2016/2 döneminde yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgileri içeren KPSS Tercih Bilgi Sistemi programı https://www.turkiye.gov.tr/kpss-tercih-rehberi internet adresinde hizmete girmiş olup, adaylar sisteme ulaşabilirler.” İfadeleriyle sonlandırdı.

BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR

2016 Kamu Personel Seçme Sınavına Ön Lisans ve Ortaöğretim düzeyinde (2016-KPSS Ön Lisans, Ortaöğretim) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları da geçtiğimiz günlerde erişime açıldı. KPSS tercihleri  için gün sayan adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden aldıkları puanlara göre branş sıralamalarını öğrenebilecekler. Memur adayları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını kolayca görebilirler.

NİTELİK KODLARI İÇİN TIKLAYINIZ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ders Ziline Saat Ayarı mı Geliyor?

2016 Ortaöğretim KPSS SonuçlarıAçıklandı

2016 AÖF Ara Sınav Sonuçları Açıklandı!
»  MEB’de 3 bin 592 Personele Göreve İade
»  Açığa Alınan Öğretmetmelere İyi Haber
»  TEOG soruları ve cevapları açıklandı
»  Öğrencilere TEOG Motivasyon Desteği
»  Öğrencilere TEOG Sınavı Tavsiyeleri
»  AÖF sınav giriş yerleri açıklandı
»  Sözleşmeli Öğretmen KaçPara Maaş Alacak?
»  Ekim'de 20 Bin Öğretmen Daha Alınacak
»  Eğitim Fakülteleri İçin Taban Puan Şartı
»  Dünyanın En İyi Üniversitesi Hangisi?
»  Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar?
»  İlkokul 2. Sınıflara Arapça Dersi!
»  Atanamayan Öğretmene Yurtdışı Piyangosu!
»  1 milyon 167 Bin Öğrenci TEOG Sınavında
»  YGS Birincisi Cemaat'in Kolejinden!
»  YÖK'ten F.Bahçe'ye Üniversite Müjdesi!
»  Okullarda Çikolata-Cips Satışına Yasak
»  Üniversite Tercih SayısI Düştü
»  Atanamayan Öğretmen İçin Skandal Sözler!
»  Çerkesler'den Ana Dil Atağı
»  Okulda ‘Polis Öğretmen’Dönemi!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.