Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kanal İstanbul İçin Halk Oylaması Çıkışı
Kanal İstanbul İçin Halk Oylaması Çıkışı
 
Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, İstanbul’daki tüm belediye başkanları ile siyasi partilerin il başkanlarına Kanal İstanbul ile ilgili bir mektup göndererek, “İstanbul’un geleceğine birlikte sahip çıkalım” çağrısında bulundu.
 
9.4.2021 - 17:37

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi’nin Cevizlibağ’daki yeni il binasına gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Şahin, Kanal İstanbul Mektubunu İmamoğlu’na elden teslim etmişti. 

Mektubunda Kanal İstanbul projesi ile ilgili endişeleri dile getiren Şahin, şu görüşlere yer verdi:

“Hepimiz tarihin bize emaneti olan, medeniyetlerin başkenti İstanbul’un geleceği için mücadele veriyoruz. İstanbul bize bırakılmış büyük bir miras; bu mirasa sahip çıkmak ise ortak görevimizdir.

Bizler siyaseten farklı noktalarda bulunabiliriz. Bir taraftan bu farklılıkları demokrasinin zenginliği olarak yaşatmalıyız, diğer taraftan da ortak değerlerimize birlikte sahip çıkmalıyız. Tarihi zenginliğine sahip olduğumuz, gelecek hayalleri kurduğumuz İstanbul için sorumlu siyasetçiler olarak bize düşen görev ortak akılla hareket etmektir. 

İstanbul’un geleceğinde büyük bir rol oynayacak olan Kanal İstanbul konusunda siyasi reflekslerden uzak bir bakış ortaya koymak zorundayız. İstanbul’un bu önemli gündem maddesine “İstanbul’un geleceği açısından” bakmak zorundayız.

Kanal İstanbul konusunun bilimsel tartışmalardan uzak, tamamen siyasi inatlaşma üzerinden yürütülmesini endişeyle takip ediyoruz. Tarihin bize emaneti olan, medeniyetlerin başkenti bu güzel şehre siyasi inatlaşma uğruna kıyılmasına asla müsaade etmemeliyiz. 

Faydası, zararı...

Kanal İstanbul Projesinin faydası nedir, olası zararları nedir, maliyeti nedir, önceliği nedir, çevreye olan etkisi nedir? İstanbul’da oluşturacağı riskler nelerdir? Bu önemli başlıklar altında bu konu bugüne kadar hiç konuşulmadı. Proje ile İstanbul’un şekli değiştiriliyor. İstanbul yarımada halinden adaya dönüşüyor. Bunları konuşup tartışmak yerine, böylesine önemli bir konunun siyasi karşıtlıklar üzerinden yürütülmesi asla kabul edilemez.

Kanal İstanbul konusunda partimizin hazırlamış olduğu bilimsel çalışma daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı. Projenin bölgedeki önemli su havzalarına ve çevreye vereceği zararlarla ilgili tespitlerimiz var. Karadeniz’den Marmara Denizi’ne dip akıntılarla oluşacak zararlarla ilgili endişelerimiz var. Uluslararası hukuktan kaynaklanabilecek önemli riskler var. Maliyetle ilgili belirsizlikler var. Bu önemli başlıklar varken, konunun dayatmayla oldu bittiye getirilmesi asla kabul edilemez. 

Kanal İstanbul konusu, kamuoyu nezdinde üniversiteler ve uzmanlar dahil olmak üzere tartışılmalıdır. Bu konuda toplum yeterince bilgilendirilmeli ve aydınlatılmalıdır. Son aşamada ise Kanal İstanbul Projesinin asıl belirleyicisi toplum olmalıdır, bu konu halkoylaması ile toplumun kararına sunulmalıdır.

Kanal İstanbul konusunda dayatmacı anlayıştan vazgeçilmeli, İstanbul’un geleceğine, hatta nesillerimizin geleceğine yazık edilmemeli. Ayrıca; Kanal İstanbul Projesi’nden önce İstanbul’un can güvenliği sorunu olan deprem gerçeği gibi önemli konulara öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Sözün özü; “İstanbul’un geleceğine birlikte sahip çıkalım.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD, Karadeniz’e Savaş Gemisi Gönderiyor

"Onların Darbe Yapması Mümkün Değil"

İzmir'de Askeri Eğitim Uçağı Düştü
»  Seçim Göçüne Yeni Önlem!
»  Ankara Merkezli 33 İl'de Operasyon
»  "Türkiye Lebalep Hasta"
»  "Diktatör Arıyorsanız Tarihinize Bakın"
»  DışişleriBakanlığı'ndan İtalya'ya Kınama
»  İtalyan Başbakanından Tepki Çeken Sözler
»  "Bir An Önce Seçimin Olması Lazım”
»  Amirallerin Gözaltı Süresi Uzatıldı
»  TBMM'ye Ziyaretçi Yasağı
»  İyi Parti'de Kriz Yaratacak Roğörtaj
»  Ayasofya Baş İmamı İstifa Etti
»  SGK'dan KOD 29 Düzenlemesi
»  Seyahat Kısıtlaması Çağrısı
»  TSK'da Türban İptal İstemine Ret
»  Babacan:Gitme Zamanları Yaklaştı
»  Güvenlik SoruşturmasıBu Kez Kabul Edildi
»  Zeytin Dalı Bölgesinden Acı Haber
»  AK Partili Vekil Kürsüde Fenalaştı
»  Konya'da Türk Yıldızları Uçağı Düştü
»  Çin'den Küstah Paylaşıma Savunma
»  Erdoğan: Buram Buram Darbe Kokuyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.