Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3752
EURO
34,9699
IMKB
9,075
ALTIN
2.325,650
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kartal Ankaragücü'ne Gol Yağdırdı 4-1
Kartal Ankaragücü ne Gol Yağdırdı 4-1
 
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında MKE Ankaragücü'nü konuk eden Beşiktaş, sahadan 4-1 galip ayrılarak Galatasaray'la deplasmanda oynanacak derbi öncesi moral depoladı. Vodafone Park'ta oynanan mücadelede gol perdesini 8. dakikada Burak Yılmaz açtı: 1-0. Bu golün ardından daha etkili olan takım, konuk Ankaragücü olurken, birçok gol fırsatına girmelerine karşın, kaleci Karius'u geçemediler
 
29.4.2019 - 00:53

.

Müsabakanın ilk yarısı 1-0 Beşiktaş üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının 54. dakikasında siyah beyazlıların Hırvat savunmacısı Vida, farkı ikiye çıkaran golü kaydetti: 2-0.

63'te tekrar sahneye çıkan Burak Yılmaz, Atiba'nın yerde kaldığı pozisyonun ardından kazanılan penaltı atışını gole çevirdi ve skoru 3-0 yaptı.

Penaltı tekrarlandı...

Ankaragücü, 79'da penaltı atışı kazandı. Hakem Halil Umut Meler, Atiba'nın ceza sahası içinde elle oynadığını belirtip penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına ilk gelen Boyd, kaleci Karius'u geçemezken, Hakem Meler, Beşiktaşlı futbolcuların düdükten önce ceza sahasına girdiğini belirtip atışı tekrarlattı.

Bu kez topun başına geçen Sacko, skoru 3-1'e getirdi.


Maçta skoru belirleyen gol, 81'de Adem Ljajic'ten geldi ve Beşiktaş 4-1'lik galibiyetle sahadan ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 59'a yükselten Kara Kartal, ikinci sıradaki Galatasaray'la puanını eşitledi ve averaj farkıyla üçüncü sırada yer aldı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Galatasaray'la karşı karşıya gelecek.

Maçtan önemli anlar:

6. dakikada Boyd'un pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Orgill'in çaprazdan şutunda Karius topu kurtardı.

8. dakikada Güven Yalçın'ın pasıyla sol tarafta topla buluşan Burak Yılmaz, rakibinden sıyrılarak ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0

30. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda Canteros'un ceza sahasına gönderdiği topa Pazdan kafayla vurdu, Karius son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

34. dakikada Sedat Ağçay'ın uzak mesafeden kaleye gönderdiği şutunda Karius topu kornere tokatladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

50. dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla orta sahada topla buluşan Lens hızla rakip ceza alanına yöneldi. Siyah-beyazlı futbolcu ceza sahası önünde rakibinden sıyrılarak şutunu çekti, kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

54. dakikada Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Burak Yılmaz'ın sağdan ortaladığı topu kaleci Altay Bayındır yumrukladı ancak meşin yuvarlak Vida'ya çarpıp siyah-beyazlı oyuncunun önünde kalınca Vida topu boş kaleye gönderdi: 2-0

61. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Ani gelişen Beşiktaş atağında Kulusic'in Hutchinson'ın girdiği mücadelenin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. 63. dakikada topun başına geçen Burak Yılmaz skoru 3-0 yaptı.

72. dakikada kullanılan serbest vuruşta sağ taraftan ceza sahasına ortalanan topa Alihan Kubalas kafayla vurdu, Karius topu son anda kornere çeldi.


74. dakikada MKE Ankaragücü, hakem Halil Umut Meler'in VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. 75. dakikada topun başına geçen Boyd'un şutunu Karius çıkardı. Kaleciden dönen topu uzaklaştırmak isteyen Vida'nın vuruşunda meşin yuvarlak Kitsiou'nun önünde kaldı, MKE Ankaragüçlü futbolcu boş kale yerine topu auta attı. Penaltının kullanılırken Vida'nın ceza sahasına girmesi üzerine Halil Umut Meler bir kez daha VAR incelemesine giderek atışın yeniden kullanılmasına hükmetti. 79. dakikada Sacko tekrarlanan penaltıyı ağlara gönderdi: 3-1

81. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Caner Erkin'in taç atışı sonrası Kagawa ile paslaşarak soldan ceza sahasına giren Ljajic şık bir aşırtmayla topu ağlara gönderdi: 4-1

86. dakikada Cantero'nun savunmanın arkasına gönderdiği topla ceza sahasına giren Boyd'un vuruşu direkten oyun alanına geri geldi.

Beşiktaş karşılaşmayı 4-1 kazandı.

Maçtan notlar:

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasındaki MKE Ankaragücü karşılaşmasına geçen haftaya göre iki değişiklikle çıktı.
Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, 29. haftada Demir Grup Sivasspor ile oynanan maçta sakatlanan Gary Medel'in yerine sarı kart cezası biten Caner Erkin'i sol bekte görevlendirdi.

Geçen hafta ilk 11'de şans bulan Shinji Kagawa MKE Ankaragücü karşısında yedek soyunurken, bu oyuncunun yerine Güven Yalçın oynadı. Orta sahanın solunda görev alan Güven Yalçın, 4 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Son olarak İstikbal Mobilya Kayserispor mücadelesinde aynı şansı bulan Güven; Atiker Konyaspor, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor maçlarında sonradan oyuna dahil oldu.

Beşiktaş'ta kalede Loris Karius görev alırken; Gökhan Gönül, Domagoj Vida ve Nicolas Isimat-Mirin de savunmada oynadı. Savunmanın önünde Atiba Hutchinson ile Dorukhan Toköz görev aldı. Siyah-beyazlı takımda orta sahada ayrıca Jeremain Lens ile Adem Ljajic şans buldu. Burak Yılmaz ise hücumda takımı adına gol aradı.

Adriano ve Quaresma kadroda

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları geçen Adriano Correia ile Ricardo Quaresma, MKE Ankaragücü maçının kadrosunda yer aldı.
Göztepe maçında sakatlanan Adriano, yaşadığı sorun nedeniyle Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor karşılaşmalarında kadroda bulunamamıştı.

Aynı maçın ardından sakatlık yaşayan ve tedavi sürecinin bir bölümünü ülkesi Portekiz'de geçiren Ricardo Quaresma da Adriano gibi bu üç karşılaşmada görev alamamıştı.

Quaresma ve Adriano'nun yanı sıra son 3 maçta kadroda yer alamayan Mustafa Pektemek de MKE Ankaragücü karşısında yedek soyundu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Alanyaspor'dan Üzücü Haber

Süper Ligin Altı da Üstü de Karıştı

Avcı.4 Maçı da Kazanırsak Şampiyonuz
»  Tunç Soyer'den Döztepe Paylaşımı
»  Başakşehir'e Göztepe Darbesi 2-0
»  Malatya'da Erol Bulut Depremi
»  Ziraat Kupası'nda Finalin Adı Belli Oldu
»  Ziraat Kupasında İlk Finalist Akhisar
»  Yanal'dan Tolgay Aslan'a Kesik!
»  Fenerbahçe'de Abdullah Avcı Bombası
»  Kocaman'a 23 Nisan Sürprizi
»  Kartal'ı Sivas'ta Burak Yılmaz Uçurdu
»  "F.bahçe'yi Eleştirmekten Sıkıldım"
»  Fener Alanya'da da Işık vermedi 1-0
»  BaşakşehirRize'de Ağır Yaralı 1-1
»  Trabzonspor Serisini Sürdürdü 2-1
»  Erzurumspor, Göztepe'yi ateşe attı!
»  Cimbom Liderin Ensesinde 3-1
»  Bursaspor'a 'Var' Piyangosu 1-1
»  SüperLig'den 7 Kulüp PFDK'ya Sevk edildi
»  Ersun Yanal:Herkese Gösterdik
»  "F.Bahçe’nin 9 Kişi Kalması Lazım..."
»  Fatih Terim Maç İsyan etti
»  Derbide Puanlar Paylaşıldı 1-1
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.