Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3469
EURO
35,1453
IMKB
9,080
ALTIN
2.301,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Katliam İktidar veMuhalefeti Birleştirdi
Katliam İktidar veMuhalefeti Birleştirdi
 
Gazze'deki protestolarda 50'den fazla kişinin hayatını kaybetmesi, Türkiye'de çok sayıda siyasetçi tarafından eleştirildi
 
15.5.2018 - 00:45

BD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasının ardından başlayan protestolar devam ediyor. İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 50’den fazla protestocu hayatını kaybederken; 2000’den fazla kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe edilirken; Türkiye’den gelen açıklamalarda İsrail kınanırken, uluslararası topluma Filistin’le dayanışma çağrısı yapıldı.

İngiltere’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Chatham House’da yaptığı konuşmada “Son adımıyla ABD, çözümün değil sorunun bir parçası olmayı tercih ederek, Ortadoğu barış sürecindeki arabuluculuk rolünü yitirmiştir. İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak bu adımın bölgenin ve insanlığın birbirine düşmesi için bölgeyi karıştırmak için bir fitil ateşlemesi olduğunu hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: Katliamı kınamak yetmez, adım atmak gerekiyor
"Amerika maalesef sivilleri katleden İsrail'in yanında fütursuzca yer almış ve bu insanlık suçuna ortak olmuştur” diyen Başbakan Binali Yıldırım da ABD’nin kararını kınadıklarını bir kez daha tekrarladı. A Haber’de konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuya dair şunları söyledi:

"Filistin'de Kudüs davasına sonuna kadar sahip çıkacağız. Katliamı kınamak yetmez, adım atmak gerekiyor. Türkiye olarak üzerimize ne düşüyorsa, bundan sonra daha fazlasını da yapacağız.”

"İsrail’in utanç duvarına eklenen yeni bir cinayet, yeni bir lekedir"
Twitter’dan bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da “Bugün İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında şehit ettiği her bir Filistinli, İsrail’in utanç duvarına eklenen yeni bir cinayet, yeni bir lekedir. Dünyanın bu sistematik yok etme barbarlığı karşısındaki sessizliği de ayrı bir utanç tablosudur. İşte utanç tablosu. Filistin’de onlarca insan katlediliyor. Onlar şarkı söylüyor” paylaşımında bulundu.

CHP: Gazze'de katliam var, bu katliamı kınıyoruz
Gazze’de yaşananlara ve ABD Büyükelçiliği’nin taşınmasına muhalefetten de tepki geldi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan "Gazze'de katliam var, bu katliamı kınıyoruz"  açıklamasında bulundu. Ölü sayısını takip etmenin imkanı bulunmadığını söyleyen Tezcan, "1700 yaralı var, 500'ü mermi ile yaralanmış.  En son buraya çıkarken 37 ölü haberini aldık" dedi.

İnce'den hükümete çağrı: Washington'daki büyükelçiyi geri çekin!
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de hükümete Washington’daki büyükelçinin çekilmesi çağrısında bulundu. Konya’daki mitingte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2013 yılından bu yana Gazze'ye gideceğini söylediğini kaydeden İnce, "Müslümanlar Filistin'de öldürülürken, Türkiye'yi yönetenler daha aklı başında davranmalıdır. Devlette devamlılık esastır. Allah'ın izniyle Erdoğan'ın koltuğuna ben oturduğumda, onun TC'nin adına verdiği sözlerin takipçisiyim. 2013'ten beri Gazze'ye gidiyorum diyordu, gidemedi. Beni cumhurbaşkanı yapın Gazze'ye gideceğim" diye konuştu.

İyi Parti: Filistin cezalandırılıyor, barışı reddeden İsrail yönetimi ödüllendiriliyor
İyi Parti’den yapılan açıklamada da, bugünün Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulmalarının 70. yıldönümü olduğu hatırlatılarak, “İsrail, Doğu Kudüs’ün Filistin Devleti’nin başkenti olacağı iki devletli, adil ve sürdürülebilir bir barışa karşı çıkarak ateşle oynuyor. Ve maalesef, barışı istediğini kanıtlayan Filistin adeta cezalandırılıyor, barışı reddeden İsrail yönetimi ödüllendiriliyor” dendi. T 24



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İstanbul'da Kudüs Protestosu

Erdoğan: Bu Soykırımı Lanetliyorum

Kudüs'te Kanlı Büyükelçilik Açılışı
»  Türkiye'den KudüsAçıklaması:Lanetliyoruz
»  CHP'den İsrail'e Sert Sözler
»  Oy Pusulasında Hangi Aday İlk Sırada
»  Muharrem İnce Oy Oranını Açıkladı
»  Meral Akşener Yol Haritasını Açıkladı
»  CHP'de Adaylar Nasıl Belirlenecek?
»  MHP Yeni Kabinede Yer Alacak mı?
»  Meclise Hayvanat Bahçesi
»  AK Parti’nin yaptırdığı anket var mı?
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs Resti
»  TSK'da Büyük Fetö Operasyonu
»  Binbir Surat Zekeriya Öz!
»  Pensilvanya 'ya Özel Mobilya
»  Erdoğan'dan BBC'ye Flaş Mesajlar
»  Bahçeli'nin 'Af'Çıkışını Sebebi!
»  Çakıcı'dan Bahçeli'ye Teşekkür
»  TRT Hangi Partiye Kaç dakika Yer Verdi?
»  Erdoğan Liste Çalışmalarına Başladı
»  AK Parti'den seçim tahmini!
»  Demirtaş'tan Bahçeli'ye 'af' yanıtı
»  Erdoğan Yüksek Yargı ile Yemekte Buluştu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.