Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3787
EURO
35,0430
IMKB
9,088
ALTIN
2.325,750
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu'nun Yerel Seçim Planı
Kılıçdaroğlu nun Yerel Seçim Planı
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 Eylül’deki il başkanları toplantısında, yerel seçimlerde ittifakla ilgili “İyi Parti var, HDP var, SP var, bir araya gelinebilir. Tek bir aday çıkarılabilir. Bütün amaç belediyeyi alabilmek. Stratejiyi siz belirleyeceksiniz” dediği belirtildi.
 
12.9.2018 - 08:57

 

Hürriyet’in haberine göre Kılıçdaroğlu’nun, toplantının basına kapalı bölümünde özetle şunları söylediği öğrenildi:

“Ön seçim yapılıp yapılmayacağını belirleyecek olan sizlersiniz. Eğilim yoklaması mı istersiniz, anket mi istersiniz yoksa doğrudan doğruya ön seçim mi istersiniz, bunu siz belirleyeceksiniz. Amacımız belediye başkanlığını kazanmak, kiminle kazanılacağına siz karar vereceksiniz. Ön seçim de yapsanız, başka yöntemle de belirleseniz, aday gösterilmeyenler aleyhine çalışıyor bazen. Kendi çıkarlarını partinin çıkarlarının üzerinde görüyorlar. Böyle kişilerin partiden uzaklaştırılması lazım. Bunu yapanlara ihtiyacımız yok. Dava adamı olanlar seçime girmeli.

(CHP’nin 9 ili kaybettiği simülasyon çalışması ile ilgili) Şimdi, ilk kez Cumhuriyet tarihinde böyle bir (24 Haziran seçimleri) seçim yapılıyor. İttifaklar oluşuyor. Bu seçimlerdeki sonuçları diğer seçimlerle kıyaslamak doğru olmaz.

"Bütün amaç belediyeyi almak"
(Bazı il başkanlarının yerel seçimlerde ittifak kurulması yönünde talepleri üzerine) Yerel seçimlerde yasal olarak ittifak yok. Arkadaşlar, ‘Biz kendi aramızda ittifak yapacağız’ dediler. İttifak yok ama ne var? Herkesi kucaklayacak, öyle bir aday çıkaracağız ki beldenin bütün vatandaşlarının oyunu alacak. İyi Parti var, HDP var, SP var, bir araya gelinebilir. Tek bir aday çıkarılabilir. Bütün amaç belediyeyi alabilmek. Bu, yerelin kendi koşullarına göre saptanması gereken bir strateji. Seçimi alma stratejisi üzerine bir politika oluşturacaksınız. İllere göre değişir bu. Yani dengeler ağırlıklar sevilen insanlar, bütün bunların hepsi bir şekliyle dikkate alınmalı.

"Eleştiri gelebilir, dik duracağız"
Hepimiz belli bir amacı gerçekleştirmek için kararlılıkla mücadele veriyoruz. Eleştiri gelebilir, dik duracağız. Göreceksiniz ki eleştirenler vazgeçecek. Tüzük değişikliği yaptık, her ay düzenli aidatını ödeyen milletvekilini, belediye başkanını seçsin dedik, koro halinde karşı çıktınız.

"Bize yakın troller..."
Sosyal medyada bana yönelik sert eleştiriler geliyor. Bunu AKP’nin trolleri yapıyor. Bir de bize yakın troller yapıyor. Hangi merkezlerden yapıldığını iyi biliyorum. Pabuç bırakmayacağız. Haklıyız, neden geri çekilelim?

"Gençler ve kadınlar gelsin"
Tüzükte gençlik kotasını yüzde 20’ye, kadın kotasını yüzde 33’e çıkardık. Avrupa’daki en büyük kota bu. Örgütlerde bir bakıyorum kadın yok. Belediye meclis üyeliklerini belirleyeceksiniz, Allah aşkına, genç ve kadın olsun. Anket sonuçları ‘Gençler CHP’ye ilgi duyuyor’ diyor, biz gençleri taşıyabilirsek sorunları aşabiliriz.

"Muharrem Bey gelsin dedik, gelmedi , zorla mı getirelim?"
Seçim gecesini iyi yönetemedik. Defalarca ‘Muharrem Bey’in o gece buraya gelmesi lazım’ dedim. Davet edildi, gelmedi. Zorla mı getirelim? Defalarca ‘Bir açıklama yapın’ diye uyarıldı. Kendisi yapmıyorsa yanında arkadaşları var. Ne yapacağız, Muharrem Bey’i kamuoyu önünde eleştirecek miyiz? Bu bize yakışmaz. Her hatadan ders çıkaralım. Hataya takılmak partiye zarar verir.

"Nikah için gayrimenkul sattım"
(İl başkanlarının, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’nun nikâhına davet edilmemesi ile ilgili sitemi üzerine) Ben mütevazi bir düğün yapmak istedim. Nikâh yapmak için bir gayrimenkulümü sattım. Herkesin gelip takılar takması benim dünya görüşüme aykırıdır. Kimsenin bilmeyeceği, duymayacağı bir şey yapmak istedim, olmadı. Yoksa il başkanlarının davet edilip edilmemesi değil, bilinçli olarak girmedim."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Reza Zarrab’ın suşi keyfi...

"Erdoğan'a kesinlikle katılıyoruz"

Yaşa Takılanlar eemekli Olabilecek mi?
»  Ankara'da Belediye'den Flaş Karar
»  810 Bin Kişi ‘FETÖ Metre' ile ...
»  Optimar'ın Anketinden Ne Çıktı?
»  Cübbeli'ye Operasyon mu Geliyor?
»  PKK'ya Büyük Darbe,Binlercesi Kaçtı
»  Ankara Merkezli Fetö Operasyonu
»  ASELSAN'da 900 Kripto Tespit Edildi.
»  "İblid Köprüden Önce Son Çıkış"
»  İnce:Kılıçdaroğlu da Baykal'a Rakip Oldu
»  CHP'yi yasa Boğan Ölüm
»  Yerel Seçimlerde İttifak Olacak mı?
»  Belarus'da Türkçe eğitim dönemi!
»  FETÖ’nün İnekleri Satışa Çıkarıldı
»  İstanbul'da Büyük Fetö Operasyonu
»  Ankara Valiliği'nde Şarbon Açıklaması
»  Fetöcüler Yunanistan'a Kaçarka Yakalandı
»  Baykal'da İç Hesaplaşma Uyarısı
»  İnce'den Kurultay Sorusuna TemkinliYanıt
»  Yunanistan 2 Türk askerini iade etti
»  10 ilde FETÖ Operasyonu
»  Tahran Dönüşü Kritik Mesajlar
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.