Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3270
EURO
35,0727
IMKB
8,986
ALTIN
2.298,020
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Korucu ve Muhtarlardan SonraSıra Onlarda
Korucu ve Muhtarlardan SonraSıra Onlarda
 
Terör örgütü PKK ile temas halinde oldukları belirlenen köy korucuları ve muhtarların görevlerine son verilmesinin ardından sıra iş adamlarına geldi. Emniyet ve MİT büyük bit operasyona hazırlanıyor.
 
23.10.2018 - 10:12

Güvenlik güçlerinin sınır ötesi ve yurt içinde peş peşe düzenlediği operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütü PKK’nın mahalli yapılanmasına da darbe indirildi. Her geçen gün dağ kadrosu eriyen örgütün, sözde şehir yapılanması KCK’yı harekete geçirmek için kullandığı muhtarlara görevden el çektirildi. Kırsalda köy koruculuğu yapan ve PKK ile bağlantısı tespit edilen güvenlik korucularının da görevine son verilmesiyle örgüte ağır darbe vuruldu. Çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanlığı bu defa terör örgütüne finansman sağlayan iş adamlarını hedefine koydu. Örgütün en büyük gelir kaynakları arasında bulunan uyuşturucu ticaretinin önünü kesen bakanlık, örgüte para aktaran firmaların peşine düştü.

BÜYÜK ŞİRKETLER BATIDA

Yeni Şafak'ın haberine göre: Terör örgütünü bitirmek için harekete geçen bakanlık, MİT ve Emniyet İstihbarattan terör örgütü PKK’ya para aktaran iş adamları ve şirketler hakkında rapor istedi. Yapılan çalışmalar sonucu, çoğunluğu batı illerinde olmak üzere yüzlerce iş adamının terör örgütünü finanse ettiği tespit edildi. İş adamlarının örgütün sözde üst yönetiminden aldıkları talimatla, PKK’nın her yıl milyarlarca lira gelir elde ettiği uyuşturucu ticaretine lojistik destek verdiği de istihbarat raporlarına yansıdı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki iş adamlarının ise, örgütün izni ile kaçak akaryakıt sattığı, elde ettiği geliri ise PKK’lı korucu ve muhtarlar aracılığı ile dağ kadrosuna ilettiği ortaya çıkarıldı.

TERÖRİSTLERE YARDIM VE YATAKLIK

PKK’lı iş adamlarının örgüte sadece finans desteği değil, lojistik anlamında da ciddi destek verdiği belirlendi. Örgütün yürüttüğü kaçakçılık faaliyetlerine doğrudan destek veren iş adamlarının, zor durumda olan teröristlerin nakliyesini de gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Kırsalda yaralanan teröristlerin bakım ve tedavi masraflarını üstlenen iş adamlarının muhtarlar ve korucular ile irtibatlı bir şekilde hareket ettiği öne sürüldü. Operasyon için hazırlıklarını tamamlayan İçişleri bakanlığının yurt dışına çıkma ihtimali olan iş adamlarını yakın takibe aldığı ve pasaportlarına tehdit koydurduğu öne sürüldü. Operasyon hazırlıklarının son aşamasına gelen bakanlığın büyük bir operasyona imza atması bekleniyor.

SEÇİMLERİ FİNANSE EDİYORLAR

Terör örgütü PKK’ya yıllık milyarlarca dolar para aktardığı tespit edilen iş adamlarının seçim dönemlerinde de HDP’yi finanse ettiği tespit edildi. Daha önceden Kuzey Irak’ta inşaat yatırımları yapan ve elde ettikleri paraları Barzani üzerinden PKK’ya aktaran bazı şirketlerin Kuzey Irak’taki siyasi karışıklıktan kaçarak Türkiye’de yeni iş sahası kurduğu tespit edildi. Bakanlığın mercek altına aldığı bu firmaların akaryakıt sektörüne girdiği ve kaçak yollarla Türkiye’ye getirdiği akaryakıtı fahiş fiyata satarak terör örgütünü finanse ettiği belirlendi. İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilerde, uluslararası çapta ticaret yapan bazı firmaların yurt dışı bağlantılarını örgüt elemanları üzerinden kurduğu da yansıdı. Örgütün yasadışı yollarla elde etiği parayı da özellikle Almanya, Belçika, Avusturya ve İsviçre’deki bankalara aktardığı belirlendi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Güneş Gazetesi'den Flaş İddia

İnce: İstanbul Adaylığı İçin Varım

Ertuğrul Özkök: Andımızdan Korkmayın
»  Dünyanı Dözü Bu Konuşmada
»  AYM'den Vekilleri Sevindirecek Karar
»  Özgür Özel'den Adaylık Açıklaması
»  Erdoğan:İttifak Anlayışı Koruyacağız
»  "Hiç Bir Şey Gizli Kalmayacak"
»  Yerelde İttifak Hayal mi?
»  Ak Partiden Bahçeli'ye Flaş Yanıt
»  Bahçeli'den Erdoğan'a "Uyuşturucu"Yanıtı
»  İstanbul Valiği'nden Flaş Uyarı
»  İYİ Parti'de Flaş İstifa
»  "Sen de Çift Maaş Alıyorsun
»  Adnan Oktar Grubuna Yeni Operasyon
»  Erdoğan, Trump ile Görüştü...
»   Afrin'e Dilekçe verdi, Bedelli Gitti
»  Kaşıkçı'nın Nişanlısı Hakkında Flaş kara
»  Milliyet Yazarından Kan donduran İddia!
»  Erdoğan'dan Flaş Kaşıkçı Açıklaması
»  AK Parti'de Konuşulan Adaylar!
»  Yıldırım: Devlette Cezasız iş Olmaz"
»  "Hisselere El Koymak Demek..."
»  Suudi Arabistan'a Şaşırtan Destek
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.