Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3412
EURO
35,0889
IMKB
8,793
ALTIN
2.239,390
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Küçük Eylül'den Acı Haber
Küçük Eylül den Acı Haber
 
ANKARA Polatlı’da 22 Haziran’da kaybolan ve bir haftadır her yerde aranan küçük Eylül’den kara haber geldi. Küçük Eylül’ün cesedi Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu. Ankara Valisi Ercan Topaca, cinayeti tutuklu Uğur Koçyiğit’in işlediğine dair net kanaatleri olduğunu ifade ederek, “Bu yavrumuzun gömüldüğü alan o elektrik direğini kendisi dikmiş zaten. O alanın yumuşak olduğunu biliyor. Görenlerin şüphelenmeyeceğini düşünerek oraya götürdüğünü tahmin ediyoruz” dedi
 
30.6.2018 - 08:07

Polatlı İlçesi Uzunbeyli Köyü’nde sokakta oynayan 8 yaşındaki Eylül, 22 Haziran tarihinde kaybolmuştu. Ailesinin haber vermesi üzerine Eylül’ü arama çalışması başlamış; jandarma, polis ve AFAD ekiplerinin yürüttüğü arama çalışmalarında keşif uçağı, drone, kadavra köpek timi, iz takip köpek timi ve motorlu yamaç paraşütleri kullanılmıştı. Yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen Eylül’ün izine ulaşılamamıştı.

TARLADA GÖMÜLÜ BULUNDU
Fevzi Kızılkoyun'u haberine göre Dün akşam saatlerinde köyde çobanlık yapan bir kişinin jandarmaya giderek verdiği ifadede, olay günü saat 14.30 civarında tutuklu Uğur Koçyiğit’i tarla kenarında gördüğünü söylemesi üzerine arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı. Yapılan çalışmalarda Eylül’ün babası İbrahim Yağlıkara’ya ait tarlada elektrik direğinin dibinde Eylül’ün cesedine ulaşıldı.Fevzi Kızılkoyun'u haberine göre Dün akşam saatlerinde köyde çobanlık yapan bir kişinin jandarmaya giderek verdiği ifadede, olay günü saat 14.30 civarında tutuklu Uğur Koçyiğit’i tarla kenarında gördüğünü söylemesi üzerine arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı. Yapılan çalışmalarda Eylül’ün babası İbrahim Yağlıkara’ya ait tarlada elektrik direğinin dibinde Eylül’ün cesedine ulaşıldı.

İLERLEYEN GÜNLERDE NETLEŞECEK
Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Topaca şunları kaydetti:


“Yapılan tespitler yavrumuzun katledildiği yönündedir. Biraz önce köyümüzün çıkışında bir elektirk direğinin altında tespit yapıldı, çıkarıldı. Teknik incelemeleri henüz yapılmış değil. Ön bilgi olarak kamuoyunun bilmesinde fayda var. Elbisesi ve diğer şeyler çocuğumuzun olduğunu doğruluyor. Tutuklu bulunan bu kişinin çocuğumuz kaybolduğu gün aynı saatlerde bu olay yerinde görülmesi bir vatandaşın verdiği ifadeden hareketle orada yoğunlaştık. Köpeğimiz orada bir koku hissetti, işaret verdi, orası kazıldı, cesede ulaşıldı. Olayın ayrıntıları nasıl oldu yardım eden var mı onlar tespit edilmiş değil, çalışmalar devam ediyor. Bir tutuklu var inceleme bu tutukluya yardım eden var mı yok mu, birlikte mi yaptılar, onlar ilerleyen saatlerde, günlerde yapılacak incelemelerle netleşecek.DİREĞİ KENDİ DİKMİŞ
Bu kişinin bu olayı yaptığına dair bir başka şey de bazı deliller bunu işaret ediyor. Teknik anlamda. Adli soruşturmanın selameti açısından onlara girmeyeceğiz. Arkadaşlarımız bu konuda tecrübeliler, başsavcımızın tecrübeleri net bir şekilde bu olayın bu kişi tarafından işlendiğine kanaatimiz var. Çok acı bir olay, bizim toplumumuzda olmaması gereken bir olay. Umarım bundan sonra bu olayları yaşamayız. (Gözaltılar) Kimseyi töhmet altında bırakmayız. Bu kişiyle görüşenler, bağlantısı olanlar gözaltına alınabilir, elbette var. Bunların bu olayla ilişkisi vardır yoktur net bir noktada değiliz. Teknik hukuki deliller bizi kime götürüyorsa, kim bu olayı yaparken destek olduysa yardım ettiyse bu açığa çıkacaktır. Çok yeni biliyorsunuz. Bundan sonra kişinin tekrar ifadesine başlanacak, gören kişilerin ifadelerine başvurulacak. Oradan çıkacak verilerle bu sorularınıza daha net cevaplayabiliriz. Bu yavrumuzun gömüldüğü alan o elektrik direğini kendisi dikmiş zaten. O alanın yumuşak olduğunu biliyor. Görenlerin şüphelenmeyeceğini düşünerek oraya götürdüğünü tahmin ediyoruz.”

BİR TUTUKLU
Olayla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında Yağlıkara ailesinin komşusu Uğur Koçyiğit tutuklanmıştı. Jandarma, Koçyiğit’in el konulan otomobilinde bulunan bir saç teli ile yıkandığı tespit edilen arka koltukları ve paspasları kriminal laboratuvarda incelemiş ve Eylül’ün yakınlarından alınan DNA örnekleriyle Koçyiğit’in aracında bulunan kan lekeleri ile saç telinin uyuştuğu saptanmıştı. Olayla ilgili olarak Koçyiğit’in annesi H.K. ile Eylül’ün amcasının karısı H.Y. de gözaltında bulunuyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kavurucu Sıcaklara Hazır Olun

İş Dünyasının Acı Kaybı

Beklenen Oldu,İstanbul'u Sel Aldı
»  İstanbul'da Büyük Operasyon
»  MSB Bin 500 Daimi İşçi Alacak
»  Meclis'e Kaç Kadın Miletvekili Girdi?
»  Seçim Sonuçlarına Göre Seçilemediler
»  Van'da Korkutan Deprem
»  Instagram'da Yeni Dönem
»  Bodrum'da Bar'da Çatışma,2 ölü
»  İstanbul'da Kan Donduran Olay
»  Bayramın acı bilançosu:67 ölü,341 yaralı
»   Ölümle ilgili ürküten açıklama!
»  Gece Kulübünde Biber Gazlı Katliam
»  Bahçeli'den Ağlatan Olaya Tepki
»  Mahkemeden '2 km' Kararı!
»  İlber Ortaylı Köye Yerleşti!
»  Anklara'da AVM'lere Tatilde Geri Adım
»  DEAŞ’ın Canlı Bombaları Yakalandı
»  Lise Mezunu Sahte Profosör
»  "Gece Ablamla Yattım, Eniştemle Uyandım"
»  Uçakta Sigara İçti Gözaltın Alındı
»  Fatih'te Görülmemiş Vahşet
»  Bayramda Hava Nasıl Olacak?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.