Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3279
EURO
35,0469
IMKB
8,984
ALTIN
2.282,880
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu'ndan Savcıya İfade Yanıtı
Kılıçdaroğlu ndan Savcıya İfade Yanıtı
 
Kılıçdaroğlu, 'suikast' açıklaması için ifadeye çağıran savcılığa "Önce Erdoğan’ı dinleyin" yanıtını verdi
 
15.10.2021 - 22:50

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “siyasi suikast” iddiaları ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağırdı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise başsavcılığa gönderdiği yanıtta “Konunun aydınlatılabilmesi için baskı ve tehdit söylemlerinin muhatabı konumundaki Recep Tayyip Erdoğan'ın beyanlarının alınması gerekli bulunmaktadır” ifadesini kullandı. Yanıtta, Erdoğan’ın ifadesine başvurulmasının halinde Kılıçdaroğlu’nun da ifade vereceği vurgulandı.

Muhatap Recep Tayyip Erdoğan
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarına yönelik başlattığı soruşturma kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağırdı. Başsavcılığın talebine Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik yazılı olarak yanıt verdi. Yanıtta şu ifadeler kullanıldı: “Başlatılan soruşturma kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisine başvurulmak istenildiğinden Genel Başkan adına vekil sıfatıyla beyanda bulunulacaktır. Kamuoyunda da tartışma konusu olan ‘Siyasi Cinayet ve Tehditler’ özelindeki soruşturmanın sonuca ulaşabilmesi ve konunun aydınlatılabilmesi için baskı ve tehdit söylemlerinin muhatabı konumundaki Recep Tayyip Erdoğan'ın beyanlarının alınması gerekli bulunmaktadır.

Önce Erdoğan’ın ifadesine başvurulmasını talep ediyoruz
Bu cerçevede Cumhuriyet Başsavcılığınızca, öncelikle Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesine başvurulmasını talep ediyoruz. Zira, Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından; 16 Aralık 2018 tarihinde (müvekkil Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak kullanılan); ‘...bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere ve uşaklarına meydanları nasıl dar ettiyse, yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin. Sen 15 Temmuz'da tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne gitmiş olabilirsin. Bu defa kaçmaya firsat bile bulamazsın. Onu bil’ şeklindeki ifadeler, 26 Mayıs 2021 tarihinde (Meral Akşener'e yönelik olarak kullanılan); ‘...Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... ‘ şeklindeki ifadeler, 7 Ekim 2021 tarihinde (müvekkil Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik kullanılan); ‘...ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz’ şeklindeki ifadeler, kamuoyunda tartışılan ve soruşturma konusu yapılan ‘Siyasi Cinayetler ve Tehditler’ tartışmasının dayanağını oluşturmaktadır.

Taleplerimiz karşılanırsa Kılıçdaroğlu yazılı ifade verecek
Dolayısıyla, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yukarıya alıntılanan tehdit, yıldırma söylem ve yaklaşımlarının hangi nedenle yapıldığının ve bu söylemlerin ardındaki niyet ve yaklaşımların açığa çıkarılması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle, öncelikle Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın soruşturma konusu yapılan ‘Siyasi Cinayetler Ve Tehditler’ özelinde ifadesinin alınmasını, tartışılan konunun aydınlığa çıkarılmasının böylelikle sağlanmasını talep ediyoruz. Talebimiz doğrultusunda Recep Tayyip Erdoğan'ın elde edilecek ifade tutanağı ile diğer bilgi ve belgelerin müvekkil Genel Başkana iletilmesi sonrasında tarafımızca beyanda bulunulacaktır. Taleplerimizin karşılanması sonrasında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gerekli beyan ve değerlendirmeler yazılı olarak Cumhuriyet Başsavcılığına iletilecektir.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan Afganistan ve Suriye Mesajı

Kavcıoğlu: Her Şey Daha Güzel Olacak.'

Kılıçdaroğlu'ndan Sürpriz Ziyaret
»  Dolar ve Enflasyon Beklentileri Yükseldi
»  Dolarda Zirve Rekoru Sürüyor
»  Oy Kullanm Sistemi Değişiyor mu?
»  Azerbaycan İle Yeni Doğalgaz Anlaşması
»  FETÖ’nün ‘jandarma’ Ayağına Operasyon
»   "Doğalgaz AKP Döneminde Keşfedildi"
»  Şentop'tan Parlamenter Sistem Açıklaması
»  Bloomberg'den Flaş Merkez Bankası Yorumu
»  En Etkili Coronavirüs Aşısı Açıklandı
»  Babacan: Ülkeye Zarar Vermeye Son Verin
»  "İktidar İşitme Kaybı Yaşıyor"
»  Yerli ve Milli Lafta Kaldı!
»  Artan Vaka Sayıları Ürkütüyor
»  MerkezBankası'nda Gece Yarısı Operasyonu
»  Norveç'te Oklu ve Yaylı Katliam
»  Bilal Erdoğan'danTÜGVA İddialarına Yanıt
»  Çavuğoğlu: Rusya ve ABD Sözünü Tutmuyor
»  Doğru Parti'den Krize Çözüm ve Öneriler
»  Gelecek Partisi’nde Peş Peşe İstifalar
»  "İlk Sandıkta Bu Ucube Sistemi Gidecek"
»  KKTC'de Hükümet İstifa Etti
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.