Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5919
EURO
34,8601
IMKB
9.680,000
ALTIN
2.504,820
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdroğlu Dert Dinleme Turunda
Kılıçdroğlu Dert Dinleme Turunda
 
Kemal Kılıçdaroğlu, çıktığı dert dinleme turunun ilk durağı Aksaray’da, geçim derdi altında ezilmiş kitle buldu. Çiftçi İbrahim Acar, memleketteki gelir uçurumunu ve bölünmüşlüğü başlıktaki sözlerle özetledi
 
27.2.2021 - 09:01

Sözcü'den Başak Kaya ve Mert Öz'ün haberine göre CHP lideri, Aksaray gezisinde Yeşiltepe Belediyesi ve Süt Birlikleri'ni ziyaret ettikten sonra esnafla buluştu. Sorunlarını en net ifadelerle anlatan isim aynı zamanda muhtarlık yapan İbrahim Acar adlı çiftçi oldu. Acar, Kılıçdaroğlu'na şunları söyledi:

“17 İNEĞİN 10'UNU SATTIM…”

“Ben, aynı zamanda muhtarım. Şu anda 30 tane bankayla çalışıyorum. Ayakta durabilmek için bankaların hepsinden kredi çektim. 17 ineğim vardı, 10'unu sattım, ihtiyaçlarımı gidereyim diye. Ben, askerde özel harekat timindeydim. 10 yıldır da muhtarım. Halka her türlü hizmeti yaptım. İktidar ‘aynı gemideyiz' diyor. Aynı gemideyiz ama onlar güvertede biz yağ deposundayız. Perişan durumdayız.”

BANKA KARTLARINI GÖSTERİP “BORCU BORÇLA KAPATIYORUZ” DEDİ

İbrahim Acar, Kılıçdaroğlu'na cüzdanından kredi kartlarını çıkarttı. Birinden kredi çekip, diğerinin borcunu kapattığını söyledi. Bu sarmala nasıl düştüğünü de, “Çünkü sattığım süt, masrafı karşılamıyor” diye açıkladı.

“CEZAYI ESNAF ÇEKİYOR…”

Dönercilik yapan bir esnaf da, Kılıçdaroğlu'na derdini şöyle anlattı: “Döner yapmak için 50 kilo tavuk eti alıyorum. Dün fiyatı başkaydı, bugün 100 lira artmış. Önü de açık, ‘tekrar zam gelecek' diyorlar. Paket servisle idare ediyoruz ama sona geldik. Pandemi sadece bize mi var. Devlet desteği yok. Pandeminin cezasını biz çekiyoruz.”

SÖZ DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
Kılıçdaroğlu, esnafın yaşadığı sorunları dinledikten sonra açıklama yaptı. CHP lideri şöyle konuştu: “İktidar partisi 1 milyon 300 bin esnafın sorununa çözüm getirmek zorunda. Asgari ücreti düşük tutarsan ne alsın vatandaş. Esnaf güçlenmeli ki ekonomi güçlensin. Birisi üretiyorsa bundan daha değerli bir şey yok. Altı ay buraya para girmezse ne yapacaksın? Ama umutsuz olmayın. Düzeni değiştireceğiz. Herkesin kazandığı bir düzen olmazsa, orta direği yok edersen ne olacak? Ortada destek yok. Verilen destek 1 milyon 300 bin esnafa 7 milyar lira. Sadece bir Katarlı şirkete sağlanan ise 90 milyon dolar. Mitinge serbest, buraya gelince yasak. İnsanca ve hakça bir düzen kurmak zorundayız. Beraber yapacağız.”

AKP İLE ANAYASA YAPILMAZ
Sol Parti, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları ile bir araya geldi. Görüşmede, Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyeleri Önder İşleyen, İlknur Başer ve Gizem Gül Kürekçi ile MYK üyesi Mehmet Soğancı yer aldı. Heyeti, Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak karşıladı. Görüşmede, CHP'ye yeni anayasa tartışmalarına ilişkin bir mektup ileten Sol Parti heyeti, “İktidarın yeni Anayasa tuzağını reddedelim” dedi. Kılıçdaroğlu da “AKP ile Anayasa yapılmayacağı konusunda hem fikiriz” dedi. ‘Reddetme' mektubu da CHP heyetine iletildi.

90 tane zincir market var işimizi kesiyor
MHP'li olduğunu söyleyen bir vatandaş ise Kılıçdaroğlu'na şöyle dert yandı: “AVM ve mağazalardan şikayetçiyim. Çamaşırdan deter-jana gıdaya kadar her şeyi satıyorlar. Aksaray'da sadece 90 tane zincir market var. Kim izin veriyor? Yıllardır MHP'ye oy veriyorum. Bu Fenerbahçe-Beşiktaş meselesi değil memleket meselesi. Esnafım, çocuğum üniversite bitirdi, işimi yapıyor. Bundan büyük ayıp olur mu? Vatana faydalı olsun.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


1 Miyon Aşı Polemiği Sürüyor

Bülent Arınç, Vakıf Kuracağını Açıkladı

‘Çin Aşısı Olana AB Vizesi Yok’ İddiası
»  " İstanbul Boğazı Buz Tutacak"
»  Albayrak Dönüş Planı mı Yapıyor?
»  İşçiye Emeklilik Tuzağı
»  Kılıçdaroğlu'undan Çiftçilere Faiz Sözü
»  Kılıçdaroğlu'na 1 Milyon Aşı Yanıtı
»  CHP Fezleke Oylamalarında Ne Yapacak?
»  "Fezlekelere Evet Diyeceğiz"
»  "Kanal İstanbul'u İnadına Yapacağız"
»  Erdoğan İstanbul İl Kongresinde
»  Kabaktepe:İstanbul'u Yeniden Kazanacağız
»  Kılıçdaroğlu, Motokuryelerle Görüştü
»  33 Dokunulmazlık Dosyası TBMM'de
»  Erdoğan'dan Zehir Zenberek Sözler
»  Erdoğan'a Teklif Tuzak mı?
»  Mart Sonuna Dikkat! İşçiye Yeni Tuzak
»  Boğaziçili'lerden Bahçeli'ye Yanıt
»  ABD'ye Yeni Büyükelçi!
»  Kılıçdaroğlu'na BeratAlbayrak Eleştirisi
»  Ak Partili Vekil Coronaya Yakalandı
»  İstanbul İçin Flaş '1 Mart' Açıklaması!
»  "İntikam Duygusuyla Devlet Yönetilmez"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.