Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5103
EURO
34,9217
IMKB
9.704,000
ALTIN
2.443,920
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MEB'den Öğretmenlere Emeklilik Oyunu
MEB den Öğretmenlere Emeklilik Oyunu
 
Bakan, bu kez öğretmenleri vurdu. Emeklilik dilekçelerinin alınmasından 4 gün sonra öğretmenlere rotasyon kararından vazgeçti.
 
6.8.2015 - 13:54

Saygı ÖZTÜRK / SÖZCÜ - MEB, öğretmenlerin rotasyonuyla ilgili olarak 5 ayda üç değişiklik yaptı.
Okullardan alınacağını bildikleri için emeklilik hakkını dolduran öğretmenler, emeklilik dilekçesi verdi. Sürenin dolmasından 4 gün sonra kararından vazgeçti. Böylece binlerce öğretmen istemeye istemeye emekliye ayrılmış oldu.
Gözler koalisyon görüşmelerine, Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarına çevrilmişken, Milli Eğitim Bakanlığı skandal üstüne skandala imza attı. Onbinlerce öğretmeni huzursuz eden ve bulundukları okullardan alınıp başka okullara gönderilmesini kararlaştıran bakanlık, emeklilik dilekçelerinin alınmasından 4 gün sonra kararından vazgeçti. Ama olan, halen görev yapmak isteyen ancak yönetmelik gereği dilekçe verenlere oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın dışında TÜRGEV, İmam Hatip Mezunları Derneği, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ile AKP’nin yan kuruluşu gibi çalışan öğretmen sendikası Eğitim Bir Sen’in hazırladığı yönetmelik taslakları, hiçbir incelemeye tutulmadan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliği’ymiş gibi yürürlüğe sokuldu. Kendilerine yakın öğretmenleri merkezi okullara taşımayı planlayanlar, istediğini tam olarak elde edemeyince yönetmeliğin ilgili maddelerinin yürürlüğünü durdurdu.
ÖNCE HUZURSUZ ETTİLER
17 Nisan 2015’de çıkarılan yönetmelikle aynı okulda 12 yıl görev yapan öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesi öngörüldü. 4 Temmuz 2015’de yönetmelik değiştirildi, 12 yıl 15 yıla yükseltildi. Öğretmenlerin emekli olabilmek için 31 Temmuz Cuma akşamına kadar başvurmaları gerekiyordu. Öğretmenler, kendilerini huzursuz eden bakanlığın bu kararı üzerine emeklilik dilekçesi verdiler.
Ancak beklenmedik bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 4 Ağustos’ta yönetmeliğin ilgili maddesini yürürlükten kaldırdı. Ancak bu arada binlerce öğretmen istemeyerek emekliliğe zorlanmış oldu ve dilekçeleri verildi.
EMEKLİLİKTEN VAZGEÇEBİLİRLER
AKP’ye yakınlığı ile bilinen öğretmen sendikası Eğitim Bir-Sen üyelerini merkezi okullara taşımayı planlayan Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin puan sistemi nedeniyle istediği amaca ulaşılamayacağını anlayınca yönetmeliğin ilgili maddesini uygulamadı. Bu arada binlerce öğretmen emekliye ayrılmış oldu.
Yapılan değişikliklerle öğretmenin psikolojisini bozduklarını belirten deneyimli bir eğitim uzmanı emeklilik için başvuru olan 31 Temmuz itibariyle emeklilik dilekçesi veren öğretmenler için şu uyarıda bulundu:
“Öğretmenlerden isteyenler emeklilik başvurularını iptal ettirme imkanına belli koşullarda sahipler. Emeklilik dilekçesi verenler, eğer kendilerine emekli edildiklerine ilişkin tebligatı imzalamamışlarsa emeklilikten vazgeçer ve aynı okullarında göreve devam edebilirler. Ama yazıyı tebliğ etmiş, bankaya yatırılan tazminatını çekmemiş olsa bile bu durumda emeklilikten vazgeçemezler.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kışla Kuralı Okula Taşındı

Eğitimde TEOG Derpermi

AVCI'DAN HACI BEKTAŞ LİSESİ YORUMU
»  Flaş...Ygs Sonuçları Açıklandı
»  Çalınan Soru Kitapçığı Sosyal Medyada!
»  İşte YGS sorularının yüzde 20’si
»  Öğrencilere Zikirmatik Dağıtıldı!
»  Öğretmenlere İyi Haber
»  Her Okula Bir Psikolog Önerisi!
»  Öğretmenlikte 40 Yaş Sınırı Kalktı!
»  Yarıyıl Tatili Cuma Günü Başlıyor
»  Öğretmenlerin Alo 147 İsyanı!
»  AKP'den Okullara da OHAL!
»  Eğitim'de Osmanlıca Bombası!
»  Ders Saatleri Kısalıyor!
»  MEB, Kız Öğrencilere Kadın Şoför Önerdi
»  400 Bin Öğretmene Rotasyon Şoku!
»  Yök Başkanı Ne demek İstedi?
»  Dombra Okul Zili Oldu!
»  Öğrenciye Dövme ve pearcing yasaklandı
»  Milli Eğitim tam bir keşmekeş içinde
»  ÖĞRETMENLERE ROTASYON
»  ÖZEL ÜNİVERSİTE'NİN GÜZEL ÖĞRETİM ÜYESİ
»  FLAŞ..ÖZEL OKUL TEŞVİK LİSTESİ AÇIKLANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.