Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3372
EURO
35,2098
IMKB
8,718
ALTIN
2.247,350
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MSB Bin 500 Daimi İşçi Alacak
MSB Bin 500 Daimi İşçi Alacak
 
Milli Savunma Bakanlığı, 17 ildeki askeri iş yerlerinde sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere bin 500 daimi işçi alınacağını duyurdu. İşçi alınacak tesisler arasında 17 ildeki fabrikalar ile tersaneler bulunuyor..
 
27.6.2018 - 09:53

Bakanlığın internet sitesinde yer alan ilana göre, kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik hükümleri gereğince daimi işçi alınacak.
Adayların 29 Haziran'a kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla başvuru yapmaları gerektiği bildirilen ilanda şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceği vurgulandı.

İlanın başvuru koşulları arasında, 2016 KPSS sınavına girmiş olma ve lise mezunları için P94 puan türünden en az 60 puan alma şartı aranıyor.

Ayrıca adayların belirtilen diğer şartların dışında Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmaması, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmaları gerekiyor.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Her aday İŞKUR'un internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) yayımlanan listede bir iş yeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecek.

Gerçekleştirilecek sınavdan sonra başarılı olan adaylardan "işe alınacağı meslek kolunda" istihdamında sakınca bulunmadığına dair SGK tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından temin edilecek "çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu" istenecek.

Başvurularda kişilerin nüfuslarında kayıtlı oldukları "Adres Kayıt Sistemi"ndeki adresleri dikkate alınacak.

İŞKUR'un ilan edeceği nihai listede yer alan adaylar sözlü sınavda adayların mesleki bilgi ve becerisinin ölçülmesi maksadıyla uygulama yapılacak.

BAŞVURU ŞATLARI NELER?

Sınavların 100 puan üzerinden değerlendirileceği belirtilen ilanda, KPSS puanının yüzde 70'i, sözlü ve uygulamalı puanın yüzde 30'u alınmak suretiyle başarı sırasının belirleneceği kaydedildi.

İŞKUR tarafından sınav için seçilen adayların istenilen bilgi ve belgeleri kontrolü maksadıyla sınava girecekleri iş yerine götürmeleri istenilirken, sınav tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemlerinin Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden (www.msb.gov.tr.) ilan edileceği, bu nedenle adayların başvuru sürecini buradan takip etmeleri istenildi.

Milli Savunma Bakanlığının daimi işçi alacağı askeri iş yerleri arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir, Sakarya, Kayseri, Balıkesir, Niğde, Afyonkarahisar, Çanakkale, Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan ve Elazığ'daki fabrikalar ile tersaneler bulunuyor.

İşçi alımı gerçekleştirilecek meslek kolları arasında ise elektrikçi, boyacı, marangoz, tornacı, elektronikçi, kalıpçı, kaportacı, kaynakçı, demirci, tesviyeci, çarkçı, camcı, presçi, döşemeci, hidrolikçi, lastikçi, teknik ressam, bobinajcı, dökümcü, terzi, aşçı, uçak atış kontrol ve radar bakım ve onarımcısı, uçak hidrolik fren ve iniş takımları bakım ve onarımcısı, iş makineleri onarımcısı, tank makinisti, inşaatçı, iskeleci, kaptan ve gemi adamı bulunuyor



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Meclis'e Kaç Kadın Miletvekili Girdi?

Seçim Sonuçlarına Göre Seçilemediler

Van'da Korkutan Deprem
»  Instagram'da Yeni Dönem
»  Bodrum'da Bar'da Çatışma,2 ölü
»  İstanbul'da Kan Donduran Olay
»  Bayramın acı bilançosu:67 ölü,341 yaralı
»   Ölümle ilgili ürküten açıklama!
»  Gece Kulübünde Biber Gazlı Katliam
»  Bahçeli'den Ağlatan Olaya Tepki
»  Mahkemeden '2 km' Kararı!
»  İlber Ortaylı Köye Yerleşti!
»  Anklara'da AVM'lere Tatilde Geri Adım
»  DEAŞ’ın Canlı Bombaları Yakalandı
»  Lise Mezunu Sahte Profosör
»  "Gece Ablamla Yattım, Eniştemle Uyandım"
»  Uçakta Sigara İçti Gözaltın Alındı
»  Fatih'te Görülmemiş Vahşet
»  Bayramda Hava Nasıl Olacak?
»  Seçmen Kağıdı Cinayeti
»  Karatay'dan Haftalık Diyet Listesi
»  Dikkat! Sıcaklılar 40 Dereceye Ulaşacak
»  Ankara'da Flaş AVM Kararı
»  Tapuda Noter Dönemi Başlıyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.