Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4985
EURO
34,5764
IMKB
9.548,000
ALTIN
2.490,400
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Macron 2 Yılda 15 Bakan Kaybetti
Macron 2 Yılda 15 Bakan Kaybetti
 
Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un cumhurbaşkanlığı görevine geldiği 14 Mayıs 2017'den bu yana 15 bakan istifa etti. 2 yıl, 2 ay önce Elysee Sarayı'ndaki koltuğa oturan Cumhurbaşkanı Macron'un bu sürede 15 bakanla yolları ayrıldı.
 
21.7.2019 - 00:51

Salı günü istifa eden Çevre Bakanı François de Rugy, kabineden ayrılan 15. bakan oldu. Gelecek yıl düzenlenecek yerel seçimlere katılmak için yeni bakanların da istifa edebileceği belirtiliyor.İLK AYINDA 4 BAKAN İSTİFA ETTİ

Macron, cumhurbaşkanı olduktan bir ay sonra 4 bakan birkaç gün içinde istifa etti. Uyum Bakanı Richard Ferrand, hakkında geçmişte aldığı resmi görevde kamu harcamalarını kötüye kullanmaktan soruşturma açılmasının üzerine, 19 Haziran 2017'de istifa etti. Daha sonra iktidardaki Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketinin Ulusal Meclis'teki Grup Başkanı olan Ferrand, şu an Meclis Başkanı olarak görev yapıyor.


Savunma Bakanı Sylvie Goulard, üyesi olduğu Demokrasi Hareketinin (MoDem) Avrupa Parlamentosundaki (AP) üyeleri ile ilgili usulsüzlük suçlamasıyla yargıda başlatılan ön soruşturma nedeniyle 20 Haziran 2017'de kabineden ayrıldı.

Bundan bir gün sonra da Adalet Bakanı François Bayrou istifa etti. Bayrou, Macron'un cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde ittifak kurduğu ve liderliğini yaptığı MoDem hareketi hakkında AP üyelerinin danışman kadrolarına verilen maaşlarda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle açılan soruşturmayı istifasına gerekçe gösterdi.

Aynı gün yine başka bir bakan daha Macron ile yollarını ayırdı. Avrupa Birliği'nden (AB) sorumlu Devlet Bakanı Marielle de Sarnez, AP'de bir kişiyi sahte belgelerle danışmanı olarak gösterdiğinin ortaya çıkmasının ardından istifa etti.

BORNE KABİNEDEKİ 3. ÇEVRE BAKANI

Sivil toplumun popüler isimlerinden Çevre Bakanı Nicolas Hulot, 28 Ağustos 2018'de bir canlı yayın programında ekoloji ve çevre konularında Macron ile aynı çizgide olmadıkları için görevinden istifa ettiğini açıkladı.


Hulot'nun yerine atanan François de Rugy de kendisinin Ulusal Meclis Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde, "Meclisin bütçesiyle lüks yemek davetleri verdiği” ortaya çıkmasının ardından 16 Temmuz'da kabineden ayrılmak zorunda kaldı.

De Rugy'nin yerine de mevcut Ulaştırma Bakanı Elisabeth Borne atandı. Böylece Borne Macron döneminde Çevre Bakanı olarak görev yapan 3. bakan oldu.

Hulot'nun istifasından sadece bir hafta sonra da Spor Bakanı Laura Flessel, 4 Eylül 2018'de kişisel nedenleri gerekçe göstererek istifa etti.

Ekim 2018'de 5 bakan ile yollar ayrıldı

EKİM 2018'DE 5 BAKAN İLE YOLLAR AYRILDI


Lyon Belediye Başkanıyken cumhurbaşkanlığı seçimlerini ardından İçişleri Bakanı olarak atanan Gerard Collomb, 1 yıl ve 4 ay görev yaptıktan sonra gelecek yıl düzenlenecek yerel seçimlerde Lyon Belediye Başkanlığına aday olmak için 3 Ekim 2018'de istifa etti.

Daha sonra Macron'un 16 Ekim 2018'de kabinede yapılan değişiklik ile Kültür Bakanı Françoise Nyssen, Tarım Bakanı Stephane Travert, Uyum Bakanı Jacques Mezard ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Delphine Geny-Stephann ile yolları ayrıldı.

27 Mart’ta da 3 bakan daha kabineden ayrıldı. AB Bakanı Nathalie Loiseau, AP seçimlerinde Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux ve Dijital Gelişmelerden Sorumlu Devlet Bakanı Mounir Mahjoubi yerel seçimlerde yarışmak için istifa etti.

İstifalarının ardından hükümet sözcülüğüne Macron’un basın danışmanı Sibeth Ndiaye, AB Bakanlığına Amelie De Montchalin ve Dijital Gelişmelerden Sorumlu Devlet Bakanlığına Cedric O atandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Putin: ABD- İran Çatışması endişe Verici

İran 2 İngiliz Tankerine El Koydu

Çin'de Gaz Patlaması 10 Ölü, 19 Yaralı
»  Ftansa'da İstakoz ve Şampanya İstifası
»  Macron Yuhalandı,İstifaya Çağrıldı
»  Kadınlara Yurt Dışı Seyahat Özgürlüğü
»  Körfezde Sular Isınıyor!
»  Savaş adım adım yaklaşıyor!
»  İngiltere'den Trump'a 'Aptal' Yanıtı
»  Trump'ı Kızdıran İngiliz!
»  Almanya'dan ABD'ye Suriye Yanıtı
»  Yunanistan'da Seçimin Galibi Miçotakis
»  ABD Kamuoyunda Trump'a Destek Zirvede
»  Ruhani'den Avrupa'ya Bir Uyarı Daha
»  İngiltere'de Boris Johnson Açık Ara Önde
»  Rusya O Kazayı Devlet Sırrı İlan Etti!
»  Trump Ölürse Kim Başkan Olacak?
»  Hafter Saldırısı BMGK Gündeminde
»  Trump Kalp Krizi mi Geçirdi?
»  Dünyayı Heyecanlandıran Gelişme
»  ABD'de uçak hangara çarptı: 10 ölü
»  Merkel Hasta mı?
»  ABD'den Maduro'nun Oğluna Yaptırım
»  ABD Ordusunda Cinsel Hastalık Salgını
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.