Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3126
EURO
35,1391
IMKB
9,069
ALTIN
2.292,930
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Milliler Letonya'ya Takıldı 3-3
Milliler Letonya ya Takıldı 3-3
 
A Milli Takım G Grubu 3'üncü maçında Letonya karşısında 2 farklı üstünlüğü bulmasına rağmen maçı koparmayı başaramadı. İlk 2 maçtan 6 puan çıkaran ay yıldızlılar Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki 6 gollü düeolloda Letonya ile 3-3 berabere kaldı ve 1 puana razı oldu.
 
31.3.2021 - 00:03

İşte Türkiye Letonya maçının tüm detayları...2022 Dünya Kupası Elemeleri G grubu 3’üncü maçında A Milli Takımımız, Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Hollanda ve Norveç galibiyetleriyle müthiş bir başlangıç yapan ay yıldızlılar 2 farklı öne geçtiği maçı bir türlü koparamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. Daha önce Şenol Güneş yönetiminde 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off baraj turunda Letonya’ya elenen Milli Takım, yine bir Letonya karşılaşmasından galibiyet çıkaramadı.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda çok iyi başladığımız maçta işler istediğimiz gibi gitmedi. Skoru da bulmamıza rağmen savunmada yaptığımız hatalarla Letonya’ya 3 gol fırsatı verdik. Hem ilk yarının başında hem de ikinci yarı başlangıcında bulduğumuz goller 3 puan için yetmedi. Son 5 maçtır yenemediğimiz Letonya’yı yine devirmeyi başaramadık.

EN SON 1924’TE YENEBİLDİK
Milliler, Letonya ile yaptığı 5’i resmi, 2’si özel 7 maçtan birini kazandı, beşinde berabere kaldı, birini de yitirdi. Türkiye ile Letonya arasında oynanan son 5 karşılaşma beraberlikle sona erdi. İki ülke A milli futbol takımları arasındaki ilk maç, 22 Haziran 1924’te Riga’da yapıldı. Özel maçı Türkiye 3-1 kazandı, ay-yıldızlı ekibin gollerinin üçünü de Zeki Rıza Sporel attı. Letonya ile berabere kalarak puanını 7 yapan A Milli Takımımız, bir sonraki maçını 1 Eylül’de Karadağ ile içerde oynayacak.

 KENAN KARAMAN İLE ÖNE GEÇTİK
Milli Takımımız, 2’inci dakikada Kenan Karaman’ın golüyle öne geçti. Hakan Çalhanoğlu’nun pasıyla ceza alanı hemen içinde topla buluşan Kenan Karaman, sol ayağıyla yerden yaptığı düzgün vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu.

33’üncü dakikada Hakan Çalhanoğlu ile farkı 2’ye çıkardık. Caner Erkin’in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Letonya savunmasının uzaklaştırdığı top ceza yayı gerisinde Hakan Çalhanoğlu geldi. Hakan Çalhanoğlu, sağ ayağıyla bekletmeden gelişine şutunu çekiyor ve top kaleci Pavels Steinbors’un sağından ağlarla buluşturdu.

LETONYA PEŞİMİZİ BIRAKMADI
Letonya 35’te Roberts Savalnieks’in golüyle farkı 1’e indirdi. Sol kanattan gelişen atakta Raivis Jurkovskis topla birlikte ceza alanı içine girdikten sonra ayağının dışıyla pasını Roberts Savalnieks’e çıkardı. Roberts Savalnieks’in altıpasın solundan yaptığı vuruşta top yan kale direğine de çarparak ağlarla buluştu.


51’de Mert Müldür’ün yerde kaldığı pozisyonda penaltı kazandık. Sağ kanattan güzel hareketlerle ceza alanı içine giren Mert Müldür, Kristers Tobers’in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Daniel Stefanski penaltı noktasını gösterdi.

52’inci dakikada Burak Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle skoru 3-1’e getirdik. Burak Yılmaz, sağ ayağıyla yaptığı net vuruşla topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu.

SON SÖZÜ ONLAR SÖYLEDİ
Mücadeleyi bırakmayan Letonya 58’de bir kez daha farkı 1’e indirdi. Konuk ekip Roberts Uldrikis’in golüyle skoru 3-2 yaptı. Orta alandan kazanılan serbest vuruşta Roberts Savalnieks topu ceza alanı içine gönderdi. Marcis Oss, kafayla topu Roberts Uldrikis’e indirdi. Roberts Uldrikis, altıpasın önünde yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu.

79’da Davis Ikaunieks’in golüyle skor 3-3’e geldi. Eduards Emsis’in ceza alanı içine doldurduğu topu kontrol eden Davis Ikaunieks, sağ ayağıyla yerden vuruşunu yaptı ve topu kalecimiz Uğurcan Çakır’ın sağından ağlarla buluşturdu.

G Grubu güncel puan durumu / Türkiye kaçıncı sırada?

1- Türkiye / 7 puan

2- Hollanda / 6 puan

3- Karadağ / 6 puan

4- Norveç / 6 puan

5- Letonya / 1 puan

6- Cebelitarık / 0 puan



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erzurumspor'da Yılmaz Vural Dönemi

Milli Takımda Koronavirüs Vakası

Ronaldo'yu Çıldırtan Pozisyon
»  "Ben Mutluyum Takım Mutlu,Türkiye Mutlu"
»  Emre Belözoğlu'na Kocaman Destek
»  Milliler Norveç’i Duman Etti: 3-0
»  Hatayspor'da Boupendza Şoku
»  Ümit Özat'tan Flaş Fetö İddiası
»  Erol Bulut Veda Etti!
»  G.Saray'dan TFF'ye Fenerbahçe Başvurusu
»  Hatayspor - Fenerbahçe Maçı İptal Oldu!
»  Şenol Güneş. 'Ezik Oynamadık'
»  Uğurcan Çakır: 'Çok Mutluyum,
»  Milli Takım'dan Hollanda Zaferi 4-2
»  Fenerbahçe'de koronavirüs şoku!
»  Fenerbahçe'de Erol Bulut Krizi
»  Erol Bulut:'Savaş devam edecek'
»  Ozan Tufan'ın Attığı Gol Olay Oldu
»  Altay Bayındır'ın Göz Yaşları
»  Nefes Kesen Derbide Kazanan Çıkmadı 1-1
»  Giresunspor'a Samsun'da Taşlı Saldırı
»  Kayserispor'da Hamza Hamzaoğlu Dönemi
»  Sivas Göztepe'yi İzmir'de Dağıttı 5-3
»  Trabzon Ankaragücü'nün Fiyakasını Bozdu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.