Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Müze Kart’a Gelecek Yıl Zam Yok
Müze Kart’a Gelecek Yıl Zam Yok
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığı ile ile bağlı kuruluşlarının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, 70 tl karşılığında alınan MüzeKart'ın fiyatında bu yıl herhangi bir artış yapılmadığını ve daha sonra da yapılmayacağını söyledi. Ersoy, "Milli sarayları, fiyatında herhangi değişiklik olmadan yıl başından itibaren MüzeKart kapsamına alıyoruz. Türk vatandaşları MüzeKart ile milli sarayları ziyaret edebilecek." diye konuştu
 
15.11.2019 - 00:10

Medyaspot(Ankara)

.Bakanın açıklamaları şöyle.

Müze ve ören yerlerinin ziyaretçi sayılarını artırmak ve bu alanda bir farkındalık yaratmak amacıyla 2008 yılında MüzeKart uygulaması başlamıştır.

Müze ve ören yeri giriş ücretlerinde…

Şimdi, bu MüzeKart’ı ve müze ören yerlerini özellikle belirtmek istiyorum. Biliyorsunuz, müze fiyatlarımız, fiyatları artırmış olmamıza rağmen, hâlâ Avrupa standartlarının altında; inşallah o açığı kapatacağız. Tabii, bu artışları yaparken de Türk vatandaşlarını korumak için yeni bir strateji geliştirdik, MüzeKart stratejisi ve geçen seneden itibaren MüzeKart’a herhangi bir zam yapmıyoruz. Bundan sonra da MüzeKart’ta -sadece Türk vatandaşları yararlanıyor- herhangi bir zam yapılmayacak.

MüzeKart nedir? Bir kereliğe mahsus 70 lira bir ücret ödüyorsunuz;  aldığınız tarihten itibaren, Bakanlığımıza bağlı bütün müzeleri sınırsız bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Yani, ayda 1kere bir müzeye giderseniz 12 kere gitmiş olursunuz, ortalaması 6 liraya geliyor. Bu sene yılbaşına kadar inşallah yeni bir aşama daha kaydediyoruz ve millî sarayları da MüzeKart kapsamına alıyoruz.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY - Yani, fiyatında herhangi bir değişiklik olmuyor ama millî sarayları da yıl başı ndan itibaren MüzeKart dâhiline alıyoruz; artık Türk vatandaşları MüzeKart’la millî sarayları da ziyaret edebilecekler.

Şöyle söyleyeyim, bakın: Müzelerimizin gelirlerinin yüzde 85’ini yabancı ziyaretçiden alıyoruz; kalan yüzde 15’in yüzde 7,5’unu MüzeKart’tan elde ediyoruz yani Türk tüketici açısından çok avantajlı olan MüzeKart’tan, kalan 7,5’luk kısmı münferit girişlerden elde ediyoruz. Bu arada, Türk vatandaşlarında 0-18 yaşa ücretsiz, 65 yaş ve üzerine ücretsiz, üniversite öğrencilerine yüzde 50 indirimli, askerlere ücretsiz, öğretmenlere ücretsiz, arkeoloji sınıfı öğrencilerine de ücretsiz. Bunlara da baktığınız zaman, yani, aslında yüzde 100’ün içinde bizim şikâyet aldığımız kısım yüzde 1’lik bir kısım. Şimdi, yüzde 1’lik kısımdan şikâyet almayacağız diye yüzde 85 yabancıdan aldığımız gelirden vazgeçersek, işte o zaman geçmişte olduğu gibi kazı ve ören yerlerindeki kazı faaliyetlerimizde aksamalar oluyor, mevcut müzelerimizin bakım ve onarımında aksamalar oluyor, yeni müzelerin açılması yavaşlıyor. Şimdi, biz bu düzenlemeleri yaparak hem müzelerimizin standartlarını yükselttik hem kazı ve ören yerlerimizi aşamalı bir şekilde on iki aylık kazı programına aldık; yani, ilk defa “Kaynak yok.” diye kısa kesilirken şimdi “Kaynak var, niye kazmıyorsunuz?” diye biz hocalarımıza yüklenmeye başladık. Aşamalı bir şekilde, önümüzdeki senenin sonuna kadar yani 2021 sonuna kadar tamamını on iki aylık kazı programına almış olacağız; o açıdan, çok önemli bir çalışmaydı. Türk vatandaşlarını da özellikle MüzeKart uygulamasıyla koruyoruz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kamyon Kasasından Dram Çıktı!

Katil Canlı Yayına Bağlanmış!

İzmir'de 4 Kişilik Aile Ölü Bulundu!
»  Ankra'da Dehşet Dakikaları
»  Alamost Gold'a Ruhsat Yok
»  Mümtaz Soysal Hayatını Kaybetti
»   Eşinin Spermi Öldürüyordu!
»  Ünlü Tarihçiden Vahşi Cinayet
»  Türkiye’de Hayat 09.05’te Durdu
»  Ankara'daFeci Kaza,2 Ölü
»  Haluk Levent’ten Antalya Paylaşımı
»  Babanın Yürek Paralayan Mektubu
»  Yine Siyanür mü? Antalya'da Korkunç Olay
»  MEB Ders Kitabında Skandal
»  Sanatçı Özdemir Nutku, Yaşamını Yitirdi
»  Öğrencilerden Yurt Ücretine Zam’ Eylemi
»  Suriye’ye Dev Gıda Yardımı
»  4 Kardeşin Ölümünde Yeni Gelişme
»  Meğer Ispanak Zehirlenmesi Değilmiş!
»  Siyanürle İntiharda Kahreden Detay
»  Müjdat Gezen'e Ispanak Şoku
»  Ispanak Toptancının Elinde Kaldı
»  Palamutta Büyük Oyun!
»  Alzheimer İçin Geliştirilen İlaca Onay
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.