Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3391
EURO
35,1178
IMKB
8,740
ALTIN
2.235,130
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Nihat Genç'in Hakkında Suç Duyurusu
Nihat Genç in Hakkında Suç Duyurusu
 
Tren kazasının suikast olduğunu iddia etmişti; Ay Yapım'dan Nihat Genç'in hakkında suç duyurusu
 
15.12.2018 - 08:57

Ezel ve Çarpışma dizisinin yapımcısı AY Yapım, gazeteci-yazar Nihat Genç’in FETÖ iddiaları hakkında “Hakaret, İftira ve Suç uydurma” iddiasıyla suç duyurusu yaptı. Genç ise suç duyurusu için “Suçüstü yakalandılar kanıtlar dizinin içinde” yorumunda bulundu.

Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Ay Yapım'ın avukatları, şirketin 2005 yılından itibaren birçok dizi ve filmin yapımcılığını üstlendiği belirtti. Ay Yapım'ın son olarak Çarpışma adlı dizinin yapımcılığını üstlendiğini belirterek dizinin yayınlandığı ilk günden itibaren büyük ses getirdiği ve beğeni topladığı ifade edildi.

"Karalama kampanyası başlatıldı"
Şüpheli Nihat Genç, 23 Kasım 2018'de Twitter hesabından paylaşımlarda bulunduğu belirtilerek, şüphelinin rakamlara 10 ekleyerek yaratmaya çalıştığı son derece ağır suçlamalar akıl tutulması olarak tabir edilebilecek niteliktedir. Şüphelinin bu gerçek dışı ve izahtan yoksun iddiaları müvekkil şirket hakkında karalama kampanyaları başlatılmasına sebebiyet vermiştir" denildi.

"Ağır ithamlarda bulundu"
Şüpheli Nihat Genç'in gerek kullanmakta olduğu sosyal medya hesapları gerekse televizyon ve internet yayınları ile müvekkil şirketin yapımcılığını üstlendiği ve ülkemizde milyonlarca kişi tarafından sevilerek takip edilen Ezel ve Çarpışma dizileri  üzerinden müvekkil şirkete ağır ithamlarda bulunduğu iddia edildi.

"İtibar zedelenmesine sebebiyet vermiştir"
Yapılan suç duyurusunda, "Türkiye'de 2005 yılından beri yapımcılık işini kusursuz ve eksiksiz bir biçimde sürdüren müvekkil şirketin hain FETÖ terör örgütü ile irtibatı olduğu şeklinde somut, gerçek ve akla uygun hiçbir dayanak olmaksızın akıl dışı, soyut, paranoyadan ibaret ima ve iddialarla bu şekilde algı oluşturup kamuoyu nezdinde itibarının zedelenmesine sebebiyet vermiştir" denildi.

Genç’ten açıklama
Nihat Genç ise suç duyurusu için “Suçüstü yakalandılar kanıtlar dizinin içinde” yorumunda bulundu.

Nihat Genç ne demişti?
Yazar Nihat Genç, Ankara’da meydana gelen ve 9 kişinin ölümüne 40’dan fazla kişinin de yaralanmasına neden olan tren kazasının şifrelerinin ‘Çarpışma’ isimli dizide yer verildiğini iddia ederek, trenlerin çarpışmasının ‘suikast’ olduğunu iddia etmişti.

Genç, tarihler karşılaştırıldığında bugünün (13.12.2018) tarihine ulaşıldığını ve tren kazasının planlı bir suikast olduğunu iddia etti.

Nihat Genç ayrıca, suikastı düzenleyenlerin 100'den fazla ölü beklediğini de ifade etti.

Nihat Genç'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Bir. Nihat Genç kafayı nasıl yedi, şöyle, Çarpışma dizisinde şifre olarak 03.01.2008 tarihi verildiğini yazmıştım, ancak, ikinci bölümde bu şifreyi şöyle düzelttiler, 03.02.2018."

"İki. Çarpışma dizisinin ikinci bölümünde 03.01.2008 tarihini kolye üzerinde düzeltmekle kalmadılar, ekrana görüntü olarak, 03.02.208 yazısı üç dört defa geldi, hani flaş flaş der gibi ve diziye ekleme yapılarak yani çekim bittikten sonra ilave edilmiş gibi."

"Üç. Biz de bu şifrenin neden düzeltildiğini anlayamadığımızı belirtmiştik, ve düzeltmenin acilen ekranda flaş flaş neden verildiğine şaşırdığımızı söylemiş, bunlar acayip bir şeyler çeviriyor, ama hayırlısı, demiştik."

"Dört. Bir bilirkişi olarak söylüyorum, senaryoya bağlı bir dizide önceden gösterilmiş rakamın sonraki bölümde değiştirilmesi dizinin kurgusuyla değil canlı sosyal hayatla alakası yani dışarıya şifre verdikleri kesindir.""Beş. Çarpışma dizisinde 03.02.2008 rakamlarına (on) sayı ile 10 ilave edin, 13.12.2018'i bulacaksınız, yani, olacak iş mi kamera radar var kırk tane teknisyen var yolun ortasında üç kamyon büyüklüğünde kılavuz tren duruyor ve kimse oralı olmuyor."

"Altı. Derken bugünkü feci tren kazası meydana geliyor, bunun bir kaza değil bir suikast olduğundan hiç bir mühendisin şüphesi yok, kesinkes suikast ve umdukları bekledikleri ölü sayısı 100 aşkın olacaktı."

​"Bu twitleri fazla okumayın, bize lazımsınız, FETÖ'nün rakamları ve şifreleri sizleri de delirtmesin. Bu şifre yorumlarından da rahatsız olmayın şifreli konuşanlara şifreyle cevap vereceksiniz"

Genç, geçtiğimiz günlerde de 2009 ile 2011 yılları arasında ekrana gelen Ezel isimli dizi de ‘FETÖ propogandası yapıldığını’ ileri sürmüştü.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Parlamento Muhabirlerine Boza İkramı

Basın Kartı Yönetmeliği Değişti

Demirören Grubu’ndan Yeni Bir e- Gazete
»  Ciner'den Amerika Atağı
»  Fatih Portakal Hakkında Suç Duyurusu
»  Mehmet Soysal'dan Telif Çağrısı
»  Sözcü Kendisini Bu Manşetlerle Savundu!
»   "Sinsiler 2 Parti Kuracak"
»  Altaylı'dan Çölaşan Ve Doğru Tepkisi
»  Resmi İlan Fiyat Tarifesi Belli Oldu
»  CNN Türk'ten Sürpriz Ayrılık
»  Sözcü Yazarlarına Fetö İddianamesi
»  Aydın Doğan Paraları Nereye Harcadı?
»  Ünlü Spikerden Müjdeli Haber!
»  Fatih Portakal'ın Fenerbahçe İsyanı
»  Kapanan Anka'dan DHA'ya Transfer
»  Zahide Yetiş İlahiyatçılara Ders Verdi!
»  ABD’de CNN Binasında Bomba Paniği
»  Kanal D Muhabiri Seçil Özer Evlendi
»  Dünya Gazetesi'nde Maaş Krizi
»  Haber Global'de 5 Aydır Çözülemeyen Kriz
»  Cüneyt Özdemir Sosyal Medyayı Salladı
»  Çiğdem Toker Hakkındaki Davada Karar
»  Doğuş Yayın Grubu'nun Yeni CEO
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.