Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4982
EURO
34,9425
IMKB
9.809,000
ALTIN
2.431,010
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Öğrencilere TEOG Sınavı Tavsiyeleri
Öğrencilere TEOG Sınavı Tavsiyeleri
 
Merakla beklenen TEOG sınavları için haber geldi. TEOG sınavları 23-24 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. İşte TEOG sınavları ile ilgili detaylı bilgiler...
 
21.11.2016 - 18:01

TEOG sınavlarının ne zaman yapılacağı belli oldu. 23- 24 Kasım'da yapılacak olan TEOG sınavı için diğer merak edilen bir konu da bu tarihlerde okulların tatil olup olmayacağı... TEOG sınavı hakkındaki detaylı bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Ülkemizde eğitim sisteminde pek çok değişiklikler söz konusudur. Bu değişimlerin amacı ise okuldaki eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerin sınavlara girerken daha az stres yaşamalarını sağlamaktır. Öğrencilerin pek çoğu sınavlara girmek üzere başka okullara gitmektedir. Bu da onlara ayrıca bir heyecan dolayısı ile stres yaşatmaktadır. Bu stresi en aza indirgemek için öğrenciler artık lise sınavına girerken kendi okullarından sınavlara gireceklerdir. Bu sınavın adı ise TEOG sınavıdır. TEOG sınavına göre öğrenci liseye girmek için tek aşamalı bir sınava girmektedir. Bu sınav önceden ortaöğretimin her yılında gerçekleşmekte idi. Ancak dediğimiz gibi öğrencilerin stresini azaltmak için bu sınava sadece sekizinci sınıf öğrencileri girmektedir. Sadece sekizinci sınıf öğrencilerin gireceği bu sınavda öğrencileri eğitim gördüğü okul ve sınıflarda yerlerini alarak aynı sıralarında TEOG sınavına girebilecekler.

 Bu sınava girmek isteyen adaylar için sınav günleri geçtiğimiz günler içerisinde açıklandı.23-24 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan TEOG Sınavı için öğrenciler heyecanla beklerken, diğer sınıflarda okuyan ve eğitim gören öğrenciler için TEOG Sınavı okullar Tatil Mi? Sorusuna cevap bulmaya çalışmaktadır. 23-24 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan sınavda öğrenciler kendi sınıflarında yerlerini alırken öğretmenler farklı okullarda gözetmenlik yapmak üzere başka okullara atanacaklar. Dolayısı ile okullarda eğitim veren öğretmenler görevlerini yerine getirmek üzere eğitim verdikleri okullardan başka okullara gidecekler bu da acaba tatil olur mu cevabını güçlendirmektedir. Henüz Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama gelmemiş olsa bile sınav takvimine göre bu olasılık fazladır.

TEOG sınavına girecek olan adaylar için o gün eğitim verilmeyecek ancak diğer sınıflarda bulunan öğrenciler de bu tatil sürecinden yararlanmaları beklenmektedir. Araya hafta sonu tatilinin de girdiğini düşünecek olursak adaylar için yaklaşık beş gün kadar bit tatil söz konusudur. TEOG sınavından çıkan öğrenciler aynı zamanda TEOG sınavında görev alan öğretmenler sınav sonrasında sınav yorgunluklarını üzerlerinden atabilmek için bu tatil süreci onlara iyi gelecektir. Henüz resmi bir bilgilendirme yer almasa da TEOG Sınavının olacağı gün ve sonrasından yaklaşık beş gün kadar bir tatil söz konusudur.

TEOG'DA BAŞARI İÇİN KENDİNİZE GÜVENİN!

TEOG süreci, ergenlik dönemindeki çocuklar için önemli bir stres kaynağı. Öğrencilerin yaşadığı kaygıyı hafifletmek, en az çocukları kadar endişelenen anne babalara düşüyor. ERA Okulları PDR Bölüm Koordinatörü Aslı Kanizi sınav öncesi ebeveynlere kaygıyı azaltacak önerilerde bulundu.

TEOG sınavlarına hazırlanan öğrenciler, ergenlik döneminde olduklarından dikkatleri her an dağılmaya müsait. Sınav kaygısı da buna eklendiğinde, çocukların motivasyonu ve dikkat seviyesi aşağılara iniyor. ERA Okulları’ndan uzman psikolog Kanizi, sınavlar öncesinde ebeveynlerin tutumlarını değerlendirirken “Bu dönemde anne babalara önemli bir görev düşüyor; çocukları sakinleştirip kaygı seviyelerini azaltmak. Veliler, sınavların hayatın bir parçası olduğunu önce kendileri algılayıp çocuklarına da bunu anlatmalılar. Sınav günü yaklaşırken çocuğun etrafından konsantrasyon bozacak uyaranları uzaklaştırmak, huzurlu bir aile ve sakin bir çalışma ortamı sağlamak çok önemlidir” diyor.

Anne Babalar Da Gereksiz Kaygılardan Uzaklaşmalı
“Evde huzurlu bir atmosfer oluştururken ebeveynlerin çocuklarına çok fazla kendi beklentilerinden bahsetmemeleri gerekir. Bunun yerine ortak beklentiler üzerinde buluşmak daha az kaygıya neden olacaktır. Unutmamak gerekir ki çocuk için iyi bir gelecek, ancak velilerin ve çocuğun kuracağı ortak temeller üzerinde şekillenebilir. Ders çalışırken çocuğun her ders için ilgisi ve isteği aynı olmayabilir. Ders çalışma saatleri açısından öğrencinin matematiğe ayırdığı zaman ile türkçeye ayırdığı ders vakti değişebilir. Veliler, böyle konular için gereksiz şekilde kaygılanabiliyorlar. Oysa her öğrencinin zihni farklı şekilde çalışmaktadır. Anne babalar gerekiz kaygılardan uzaklaşıp, çocuklarını ilgi ve yetenekleri doğrultusunda motive etmeliler. Ders çalışma programlarını oluştururken de çocuğun ihtiyaçlarına ve yeteneklerine uygun planlar yapılmalı.

Çocukların motivasyonlarını bozan noktalardan biri de kıyaslamalardır. Başarı ve başarısızlıkların diğerleriyle karşılaştırılması, öğrencinin daha fazla gerilmesine neden olur. Ailelerin TEOG süreci hakkında yaptıkları yorumlar, ev ortamında sınavların doğrularını ve yanlışlarını sorgulamaları öğrencileri olumsuz etkileyen bir başka faktördür”.

Sevgi ve Güven, Stresi Azaltır
Sınavdan önceki dönemde, anne babalar çocuklarını zihinsel olarak sınava hazırlamalılar. Olabilecek pozitif ve negatif sonuçları konuşmak, çocuğu psikolojik olarak rahatlatır. Ailelerin çocuklarına verdiği sevgi ve güven, sınav kaygısını azaltacak en büyük destektir. Bu dönemde ailelerin yaptığı en büyük hata, çocuğa sevgiyi koşullu sunmaktır. Çocukların başarıları küçük armağanlarla motive edilebilir ancak sınav karşılığı büyük hediyeler vaat etmek, çocuğunuzla aranızdaki sevgiye değer biçmek anlamına gelecektir.

Son Gün Dinlenmeye Ayrılmalı

    Sınavdan önceki hafta, çocuğunuzu yoracak faaliyetlerden kaçının.
    Uyku düzeninin bozulmasını önlemek için her gün aynı saatlerde uyuyup uyanmasına dikkat edin.
    Çocuğunuzun son gün çalışmayı bırakmasını sağlayın.
    Sınav stresi, son 24 saatte en üst seviyeye çıkar. Çocuğun zihnini sınavdan uzaklaştırması için sakin ve dinlendirici bir gün planlayın.
    Evde sevginizi hissettirebileceğiniz, kaliteli vakit geçirebileceğiniz huzurlu bir aile ortamı sağlamak, çocuğun özgüveni ve destek açısından yararlı olacaktır.
    Çocuğunuzun bireysel ihtiyaçlarını konuşarak öğrenin. Örneğin odasında kendi başına dinlenmek ya da evde neşeli bir film izlemek isteyebilir.
    Gerginlik en çok mideye yansır. Sınav yaklaşırken sağlığını bozabilecek besinlerden uzak durmasına özen gösterin.
    Evde çocuğunuzu kaygılandıracak şekilde sürekli TEOG hakkında konuşmayın.
    Sınav sabahı ailece yapılacak güzel bir kahvaltıyla enerji depolamasına yardım edin.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AÖF sınav giriş yerleri açıklandı

Sözleşmeli Öğretmen KaçPara Maaş Alacak?

Ekim'de 20 Bin Öğretmen Daha Alınacak
»  Eğitim Fakülteleri İçin Taban Puan Şartı
»  Dünyanın En İyi Üniversitesi Hangisi?
»  Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar?
»  İlkokul 2. Sınıflara Arapça Dersi!
»  Atanamayan Öğretmene Yurtdışı Piyangosu!
»  1 milyon 167 Bin Öğrenci TEOG Sınavında
»  YGS Birincisi Cemaat'in Kolejinden!
»  YÖK'ten F.Bahçe'ye Üniversite Müjdesi!
»  Okullarda Çikolata-Cips Satışına Yasak
»  Üniversite Tercih SayısI Düştü
»  Atanamayan Öğretmen İçin Skandal Sözler!
»  Çerkesler'den Ana Dil Atağı
»  Okulda ‘Polis Öğretmen’Dönemi!
»  Öğretmen Atamalarında Branş Dağılımı
»  Sömestr Tatili NeZaman Başlıyor?
»  Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
»  Çocuklar Artık Eve Ödev Getirmeyecek!
»  Dershaneler, Özel Öğretim Kursu Olacak!
»  MEB'den Öğretmenlere Emeklilik Oyunu
»  Kışla Kuralı Okula Taşındı
»  Eğitimde TEOG Derpermi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.