Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3721
EURO
34,9916
IMKB
9,097
ALTIN
2.326,010
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Passolig'i Olmayan Maçlara Alınmayacak!
Passolig i Olmayan Maçlara Alınmayacak!
 
İçişleri Bakanlığı, spor müsabakalarında olası olayları önlemek için 81 il valiliğine güvenlik önlemlerini içeren bir genelge gönderdi.
 
8.9.2018 - 12:13

Genelgeye göre spor müsabakalarının güvenlik önlemleri risk analizlerine (yüksek, orta ve hafif) göre planlanacak. Spor müsabaka alanlarına her türlü yanıcı, ezici, delici alet olmak üzere fotoğraf makinesi, öz çekim çubukları, elektronik sigara ve benzeri materyaller alınmayacak.
İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile 81 il valiliğine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı “Spor Müsabakalarının Güvenliği” konulu genelge gönderdi. Genelgede, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında etkin güvenlik tedbirleri alınması ve müsabaka alanlarında meydana gelmesi muhtemel olayların önlenmesinin büyük önem arz ettiği ifade edildi. Müsabakaların güvenli bir şekilde sonuçlandırılmasının bizzat valiler ve emirlerindeki kolluk kuvvetlerinin sorumluluğu altında olduğu belirtilen genelgede spor müsabakalarında alınacak önlemler şu şekilde sıralandı:

"İl Spor Güvenlik Kurullarınca yapılacak risk analizleri doğrultusunda tüm müsabakalar kendi içerisinde risk derecelerine göre A (yüksek riskli), B (orta riskli) ve C (hafif riskli) olmak üzere üç kategoriye ayrılacak. Güvenlik tedbirleri her kategorinin kendi hassasiyeti çerçevesinde planlanacak. İl Spor Güvenlik Kurulu her ay en az bir defa vali başkanlığında toplanacak. A grubu riskli müsabakalar öncesinde vali başkanlığında spor güvenlik kurulu toplantıları yapılacak. Risk analizleri çerçevesinde görevlendirilecek genel kolluk personeli ile özel güvenlik görevlisi sayıları müsabaka öncesinde belirlenecek. Müsabakanın oynandığı yer polis sorumluluk bölgesinde ise jandarma birimlerinden, jandarma sorumluluk bölgesinde ise emniyet birimlerinden takviye kuvvet planlaması yapılacak. A risk grubunda olan müsabaka günleri ile gerekli görülen diğer hallerde il jandarma komutanlıklarında yeterli sayıda kuvvet hazır bulundurulacak."

GÜVENLİK NOKTASINDA İHMALİ OLAN GÖREVLİYE ANINDA İŞLEM YAPILACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlükleri marifetiyle illerindeki özel güvenlik görevlilerinin niteliklerinin artırılmasına yönelik olarak spor güvenliği konusunda eğitim planlamaları yapacak. Özel güvenlik görevlilerinden ihmali veya mevzuata aykırı davranışları bulunanlarla ilgili işlemler anında yapılacak. Spor müsabakalarının oynandığı spor alanlarındaki güvenlik kameraları çalışır halde bulundurulacak, spor alanlarındaki teknolojik yeterliliğin artırılması sağlanacak.


PASSOLİGİ OLMAYANLAR MAÇLARA ALINMAYACAK, AKREDİTE KİŞİ SAYISI SINIRLI TUTULACAK
Biyometrik kimlik (pasolig) olmayan kişilerin müsabaka alanına girişleri engellenecek. Her müsabaka için müsabaka güvenlik amiri belirlenecek, müsabaka güvenlik amiri saha içerisindeki tüm koordinasyonun tek elden yapılmasından sorumlu olacak. Spor tesisleri içerisinde akredite kişi sayısı makul seviyede tutulacak.

DEPLASMANA GİDEN TARAFTARLAR İLK HAREKET NOKTASINDA VALİLERCE KONTROL EDİLECEK
Müsabaka öncesinde stadyum içerisine alınacak pankart ve benzerlerinin spor ahlakına aykırı resim ve yazı içerip içermediği kontrol edilecek. Valiler, belediye başkanları, kolluk amirleri gibi kamu görevlileri müsabakalarda tarafsızlığa uygun şekilde hareket edecek. Deplasmana gidecek taraftar gruplarının ilk hareket ettiği il valiliğince kontrol edilmeleri sağlanacak. Bu taraftarlar, taraftar grubu liderleri ve kulüplerin taraftardan sorumlu yöneticileri ile koordinasyon kurularak araçları ve eşyaları suç unsuru ve sahaya sokulması yasak malzemeler bakımından kontrol edilecek. Seyahat edecekleri araç bilgileri, taraftar grubu liderlerinin iletişim bilgileri güzergah üzerindeki il valiliklerine ivedilikle bildirilecek. Aynı kontroller güzergah üzerinde bulunan valilikler ve müsabakanın oynanacağı il valiliğince de şehir girişlerinde yapılacak/Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Lucescu: İkinci Yarıdaki Oyunu...

Milliler Uluslar Ligine Kötü Başladı 2-1

Burak Yılmaz'dan Trabzospor'a Şok
»  Murathanoğlu’dan Duygulandıran Paylaşım
»  Süper Ligin En Pahalı Kalecileri
»  Soldado'dan flaş paylaşım!
»  Aykut Kocaman Sürprizi!
»  GS Başkanı Cengiz'den Bomba Açıklamalar
»  Rizespor'da Üzülmez Depremi
»  Bedavaya geldi, Süper Ligi sallıyor!
»  Ali Koç'tan Şaşırtan Davranış
»  Rıdvan Dilmen:F.Bahçe Düzelir Ama...
»  Phillip Cocu: Utanç Duymamız Gerekiyor
»  G.Saray Trabzon'da Dağıldı 4-0
»  F.Bahçe 11. Transferini Açıkladı
»  Kartal'ın zafer Gecesi 3-0
»  Fenerbahçe'de Flaş Ayrılık
»  'Phillip Cocu istifa edecek' iddiası
»  G.saray Almanya'ya Gol Yağdırdı 6-0
»  Eboue Kendini Asarak İntihar Etti!
»  Şenol Güneş'ten Hakeme: "Rahatsızmısın?
»  Beşiktaş-Antalya Maçında VAR Tartışması
»  Kasımpaşa Fırtına Gibi 3-0
»  Vodafone Park Büyüsünü Antalya Bozdu 3-2
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.