Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5253
EURO
34,8412
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.428,490
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Referandum'da OHAL Kalkacak mı?
Referandum da OHAL Kalkacak mı?
 
Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan kurtulmuş bakanlar kurulu toplantısı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
23.1.2017 - 13:56

Numan Kurtulmuş’un açıklamasından satır başları şöyle:

Türkiye cumhuriyetinin egemenliğin nasıl kullanılacağına dair bir sorunu yoktur. Türkiye 1923’te rejim tartışmasını sonlandırmıştır. Mevcut anayasa değişiklik paketi, rejim değişikliğiyle ilgili bir paket değildir; sistem değişikliğidir. Bir rejim değişikliği tartışılıyor olsaydı, egemenlikle ilgili konuları içermesi gerekirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl kullanılacağıyla ilgili bir tartışması yoktur. En kısa sürede sandığa gidilecek.

Yeni KHK ile OHAL işlemlerini inceleme komisyonu kurulmuştur. Bir itiraz mercii olarak 7 kişilik bir komisyonun kurulması kararlaştırılmış ve bu komisyonun 2 yıl süresince çalışması kararlaştırılmıştır. Hatalı karar ihtimaline karşı bu, etkili bir iç hukuk sürecidir. Gözaltı süresi 30 günde 7 güne indirilmiştir. İlk 5 gün içinde avukatla konuşma yasağı da kaldırılmıştır.

ASTANA GÖRÜŞMELERİ

Hayırlı sonuçlar vermesini Suriye’de kalıcı bir barışa zemin hazırlamasını temenni ediyoruz. Suriye halkı çok çekti. 600 bin masum Suriyeli öldü, canım şehirler yerle bir edildi. 13 milyon Suriyeli ya Suriye içinde ya da dışarıda evsiz göçmen mülteci haline geldi. Artık bu ağır tabloyu geri çevirmek 'Suriye Suriyelilerindir' prensibi içinde adil barışı sağlamak bütün dünyanın boynunu borcudur.

ABD’DE YÖNETİM DĞEİŞİKLİĞİ


Bütün dünyanın izlediği devir teslim işle Sayın Trump göreve başlamıştır. Ümit ediyoruz yeni yönetim hem Ortadoğu’da hem de dünyada barışı sağlayacak inisiyatifler alsın. Eski yönetim zamanında yapılan hataların tekrarlanmayacağı kanaatindeyiz. Bir eşkıya çetesinin başı olan Gülen’in ABD’den Türkiye’ye iadesini bekliyoruz. Orada oturuyor ama bütün networkünü kullanıyor. Kendi örgütüyle haberleşmesinin kesilmesini de ABD’nin yeni yönetiminden bekliyoruz.
İkinci temel mesele ise PYD’ye verilen desteğin sona erdirilmesidir. Bu iki konudaki gelişme Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin tekrar güçlü bir hale gelmesini sağlayacaktır.

Kurtulmuş, basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Faiz artırımı konusunda bir soruya şu şanıtı verdi:

"MB Para Politikası Kurulu’nu düzenli olarak topluyor. Türkiye’nin bir ekonomi politikası var. MB de Türkiye’nin kurumlarından biridir. Bağımsız bir kurumdur. Çok sayıda enstrümanı var. PPK toplanıp karar alır. Biz düşüncemiz söyleriz. MB’nin nasıl kara alacağını da göreceğiz."

REFERANDUMDA OHAL KALKACAK MI?

Referandumda OHAL'in kaldırılıp kaldırılmayacağına dair soruya ise Kurtulmuş'un yanıtı ise, "Referanduma nasıl gidileceği çok açıktır. Yasal prosedürdür.
Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra 60. günde de referandum yapılacak. Resmi gazetede yayınlanmasını bekleyeceğiz. OHAL başka bu başka mesele. Tarih bir ortaya çıksın bu sorunun cevabı da ortaya çıkmış olur" oldu.

MHP'nin Meclis'in tatil edilmesinde mükerrer oy iddiasına dair de şunları söyledi:

"Meclis son derece yoğun bir mesai harcadı. CHP’nin artı bir takım mazeretler üretmesine gerek yok. Meclis kararını verdi. Bundan sonra meclisin yapacağı bir şey yok. CHP’li arkadaşlar boşuna heveslenmesin. Bundan sonra halkın kararına bakacağız. Millet evet dese de hayır dese de başımız gözümüz üzerine."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Antibiyotik Kullanımında Yenie Dönem

Özal'ın Anavatanı İcradan Satılık!

Barzani'den Maliki Resti!
»  CHP,'Hayır' İçin Kolları Sıvadı
»  Görevden Uzaklaştırmalara İtiraz Yolu!
»  Ayberk Atilla son kez sahnede
»  Flaş.. 4 Yeni KHK,367 Yeniİhraç
»  ABD Suriye’de Yeni üs Kuruyor İddiası
»  Kar'lı Günler Geri Geliyor
»  Bahçeli'den Referandum Açıklaması
»  Flaş.. O terörist Yakalandı
»   Erdoğan'dan 'Anket' Yorumu
»  Efsane Başkan Hayatını Kaybetti
»  "Beni Gaza Getirmeyin"
»  180 TSK Personeli hakkında GözaltıKararI
»  Semih Terzi'nin Ekibi yakalandı
»  İlhan Cavcav Yoğun Bakımda
»  ''Parlamento Kendi Tarihine İhanet Etti''
»  Bahçeli: Milletimiz İçin Hayırlı Uğurlu
»  Saffet Sancaklı,Eşi İçin Dua İstedi
»  Poşu, Mekap Gitti, Askeri Üniforma Geldi
»  Flaş.. Ve Referandum Yolu Açıldı
»  Büyükelçi Bass'tan Dikkat Çeken Açıklama
»  Kandil'e Hava Harekatı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.