Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3181
EURO
35,0783
IMKB
9,080
ALTIN
2.307,390
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Sabah Yazarından Medyaya Maaş Çağrısı
Sabah Yazarından Medyaya Maaş Çağrısı
 
Yüksel Aytuğ, bugünkü yazısının “Gelin maaşlarımızı açıklayalım!” başlıklı bölümünde, TRT’de spor programı yapan Ersin Düzen’in maaşı tartışmasına ilişkin olarak meslektaşlarına çağrıda bulundu.
 
25.9.2020 - 11:18

“Ersin Düzen, Fatih Altaylı'nın '500 bin liralık maaş' yazısı sonrası yaptığı ilk açıklamada "Ben bu paranın 10'da birini bile almıyorum" dedi. Benim hesabıma göre 500 bin liranın 10'da biri 50 bin lira eder. Yani Düzen'in küçümsediği o maaşı ben 4 ayda alıyorum. 40 yıllık gazeteciyim.” diyen Yüksel Aytuğ şöyle devam etti:

“Bunları niye mi yazdım? Fatih Altaylı'yı, Ersin Düzen'i okuyan bakkal, kasap, hısım, akraba benim de öyle paralar kazandığımı sanıyor da ondan.. Eh ben, yukarıda maaşımı açıkladım sayılır. Sevgili köşe yazarı meslektaşlarım, sunucular, programcılar, var mısınız maaşlarınızı açıklamaya? Bence açıklayın.” İfadelerini kullandı.

İşte Yüksel Aytuğ’un ilgili köşe yazısı:

TRT'de görev yapan spor spikeri ve program sunucusu Ersin Düzen'in maaşı büyük polemik konusu oldu. Fatih Altaylı, Habertürk'teki yazısında Düzen'in TRT'den aylık 400 bin, Futbol Federasyonu'ndan danışmanlık ücreti olarak aylık 100 bin lira aldığını iddia edince kıyamet koptu. Ersin Düzen, hem sosyal medya hesabından hem de TRT'de canlı sunduğu programdan Altaylı'ya ateş püskürdü: "Bu iftirayı ispatlarsan ben bir daha ekranda görünmeyeceğim. Ama ispatlayamazsan sen ne yapacaksın?" diye sordu. Ardından TRT'den Ersin Düzen'in maaşıyla ilgili resmi açıklama geldi. Açıklamada Düzen'e aylık 25 bin lira ödendiğini, bu sezon yüzde 10 artışla 27 bin 500 lira ödeneceği belirtildi.

Ersin Düzen, Fatih Altaylı'nın '500 bin liralık maaş' yazısı sonrası yaptığı ilk açıklamada "Ben bu paranın 10'da birini bile almıyorum" dedi. Benim hesabıma göre 500 bin liranın 10'da biri 50 bin lira eder. Yani Düzen'in küçümsediği o maaşı ben 4 ayda alıyorum. 40 yıllık gazeteciyim. Çalışmadığım gazete ve televizyon kalmadı. Bugüne kadar yayınlanmış 10 binden fazla makalem, 3 kitabım, senaryolarım, tiyatro oyunlarım, televizyonda sunduğum programlarım, en popüler yarışmalarda jüri üyeliklerim var. Ayıptır söylemesi, Türkiye'nin en çok okunan köşelerinden birini yazıyorum. Buna rağmen emekli bir milletvekilinin aldığından daha az maaşa çalışıyorum. Benim burada performansını eleştirdiğim dizi oyuncuları, kazandığım yıllık parayı neredeyse bir bölümde alıyorlar.

Bunları niye mi yazdım? Fatih Altaylı'yı, Ersin Düzen'i okuyan bakkal, kasap, hısım, akraba benim de öyle paralar kazandığımı sanıyor da ondan..

Eh ben, yukarıda maaşımı açıkladım sayılır. Sevgili köşe yazarı meslektaşlarım, sunucular, programcılar, var mısınız maaşlarınızı açıklamaya? Bence açıklayın. Çünkü biz gazeteciler her 5 yılda bir Maliye Bakanlığı'na varlık beyanında bulunmak zorundayız. Allah'ın ve devletin bildiğini, kuldan ve vatandaştan niye saklayalım ki? Haydi siz de köşelerinizden açıklayın maaşlarınızı. Ama öyle açıktan zarfla verilenleri sıyırmak yok. Hem bordrodaki, hem zarftaki birlikte... Var mısınız?



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Fatih Portakal hakim karşısına çıktı!

‘Maceracı’ Murat Yeni’ye Hapis Cezası!

Selçuk Tepeli'den Bomba Yorum!
»  TRT Ersin Düzen'in Maaşını Açıkladı
»  Hürriyet Gazetesi’nde Yeni Pozitif Vaka
»  Ersin Düzen TRT'den Ne Kadar Maaş Alıyor
»  Amerikalı Gazetecinin Sır Ölümü
»  Rıdvan Dilmen'e Sert Cevap!
»  Sözcü'de Büyük Tenkisat
»   Ardan Zentürk 24 TV'Den Ayrıldı mı?
»  Yunan Gazetesi Hakkında Suç Duyurusu
»  Sözcü Gazetesinde Sürpriz Ayrılık!
»  Dünya Gazetesine Taze Kan
»  Demirören Medya'da Beklenmedik İstifa
»  İletişim Başkanlığı’na Yeni Görev
»  Gazeteci Zafer Şahin'den İyi Haber
»  Can Dündar'ın Mal Varlığına El Konulacak
»  Ahmet Hakan: Bittin Sen Halil Sezai
»  Fatih Portakal'dan TTB'ye Destek
»  24 TV'de Şok Ayrılık!
»  Fox TV'ye Selçuk Tepeli Cezası
»  Cemal Enginyurt'un Yandaş Medya isyanı
»  ’ DONKİŞOT OSMAN ‘KANAL EGE EKRANLARINDA
»  Ferit Şahenk’in Borçları Ne Oldu?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.