Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5734
EURO
34,8007
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.505,250
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Seçmen Taşımaya Muhtar seçimi Ayarı
Seçmen Taşımaya Muhtar seçimi Ayarı
 
SEÇİMLERE damgasını vuran seçmen taşıma tartışması, AK Parti’nin önceki günkü Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında da gündem oluşturdu. Özellikle İstanbul’daki seçim sonuçlarına etkisi tartışılan seçmen taşıma konusunda ‘muhtar seçimlerinin ayrı yapılması’ da dahil alınabilecek önlemler üzerinde duruldu.
 
14.4.2019 - 09:15

 

300 BİN SEÇMEN TAŞINDI

Hürriyet'ten Turan Yılmaz ve Gizem Karakış'ın haberine göre göre, seçimler öncesinde İstanbul’dan taşınan seçmen sayısının 300 bini bulduğu belirtilirken, sadece Ordu’ya gidip oy kullanan seçmen sayısının 30 bin olduğu belirtildi. Hükümetin sağladığı olanaklarla cazip hale gelen muhtarlık seçimlerinin bunda etkili olduğu vurgulandı. Bu konuda, seçimlerden önce ikâmetgah taşımaya imkân vermeyecek formüller geliştirilmesine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, muhtarlık seçimlerinin ayrı yapılabileceği de ‘3 ay önce veya 3 ay sonra olabilir’ diye dillendirildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bunlar konuşulup tartışılır, daha çok erken, önümüzde daha çok süre var” dedi. AK Parti kaynakları, bu öneriler üzerinde çalışılacağı bilgisini verdiler.

‘SEÇİMİ AÇIK ARA ÖNDE BİTİRDİK’

Sonuçlara ilişkin, “Seçimi açık ara önde bitirdik, moralinizi bozmayın, dik durun, duruşunuz doğru olsun” diyen Erdoğan, “İstanbul sonuçlarını bekleyeceğiz. YSK’nın orada vereceği karara saygılıyız. Evet, İstanbul’un da Ankara’nın da bizim için simgesel anlamı var, bizim için önemli sembol kentler ama geçen seçimlere göre daha başarılıyız. Başarısız algısı yaratılmasına izin vermeyin. Her şeyden önemlisi ülkemizin geleceğidir” dedi.

Erdoğan, kaybedilen yerlere ilişkin ise, “Geçmiş dönemdeki seçimlere bakarsanız oyumuzu koruduğumuzu herkes görüyor. Sonuçta bu bir seçim, vatandaş kararını verdi. Ama biz oralarda da meclis üyeliklerinde açık ara öndeyiz. Yapıcı bir şekilde muhalefet ederek vatandaşın ve kamunun hakkını koruyarak mücadelemize devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Erdoğan, imar planlarından sıfır atık projesine kadar önemli konuların merkezin kontrolünde ilerleyeceğini de belirterek, bu konularda gerekli yasal düzenlemelere gidileceğinin işaretini de verdi.

‘KARŞI TARAFA ÇALIŞANLAR VAR’

Seçim sonuçlarından gerekli mesajı aldığını ve gereğini de yapacağını kaydeden Erdoğan, “Şimdi önümüzdeki seçimlerde neler yapacağımıza bakacağız, nelere dikkat edeceğimize odaklanacağız. Ben köşe yazılarına göre kadro değişikliği yapmam, trollere göre konum almam” mesajını da verdi. MHP ile bir sıkıntının olmadığını, sonuna kadar beraber olacaklarını da vurgulayan Erdoğan’ın, “Trenden inmiyor gibi görünüp karşı tarafa çalışanlar var. Bunları hiç seçim sürecinde ortalıkta gördünüz mü? İçeride siyaset yapıyorlar. Toplantı yapıp duruyorlar, toplansınlar bakalım. Biz neyin derdindeyiz, onlar neyin derdinde. Bunlar doğru şeyler değil, bu da ihanet” mesajı da dikkat çekti. Toplantıda, YSK’nın KHK kararına ilişkin de, “YSK’nın kararıdır, neyse uyacağız” değerlendirmesi yapıldı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yavaş'a Yetki Kısıtlaması Önergesi

ABD'den Yine S 400 Tehdidi

"Erdoğan: Gözlerinin Yaşına Bakmayacağım
»  Mansur Yavaş Hayalini Açıkladı
»  Erdoğan: "Bu Dava Adamı Olmak Değil..."
»  "Seçim CHP Açısından Bitmiştir"
»  Bahçeli: MHP'nin Oy Oranı 18,81'dir
»  AK Parti MYK 31 Mart'ı Tartıştı
»  Maltepe'de Tartışma Çıktı Sayım Durdu
»  Türel'den 'Bankamatik Memuru' Açıklaması
»  Abdullah Gül’den Flaş 31 Mart Çıkışı
»  Ak Parti İzmir İl Başkanı İstifa Etti
»  Mansur Yavaş'tan Yeni Operasyon
»  YSK'dan Ahmet Türk Kararı
»  Emniyet'te Dev Fetö Operasyonu
»  'Cumhur İttifakı Bitecek' İddiası
»  HSK'danRabia Naz soruşturmasına İnceleme
»  Daha Gelmeden Türkiye'yi Tehdit Etti
»  Erdoğan:"Milleti Suçlamak Ahmahlık Olur"
»  İYİ Parti'den ,YSK'ya Olağanüstü İtiraz
»  Erdoğan,Sudan'daki Darbe İçin ne Dedi?
»  Mansur Yavaş'tan İlk Operasyon
»  Saadet Partsine Haciz Şoku
»  Merkel'in Acı Günü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.