Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Sözcü Davasında Hapis Talebi
Sözcü Davasında Hapis Talebi
 
Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
18.4.2019 - 12:08

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve çalışanlarının “FETÖ” iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını hazırladı.

Burak Akbay’ın savunması alınamadığı gerekçesiyle dosyasının ayrılması istenilen mütalaada; sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli hakkında ise “FETÖ/PDY’nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Dava karar duruşması için 14 Haziran'a ertelendi.

17 SAYFALIK MÜTALAA

Sözcü’de yer alan habere göre; bugün İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada heyet başkanı, duruşma savcısının 17 sayfadan oluşan mütalaasını verdiğini açıkladı. Mahkeme başkanı sanıklara mütalaaya karşı süre talepleri olup olmadığı sordu. Sanık avukatları mütalaanın kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi. Heyet başkanının sanıklara mütalaaya karşı süre isteyip istediklerini sorması üzerine tüm sanıklar mütalaayı tebliğ almadıklarını belirterek, süre talep etti. Ankara'dan SEGBİS ile bağlanan Emin Çölaşan da mütalaayı tebliğ almadıklarını belirterek, süre talep etti.

SÖZCÜ AVUKATLARI KARŞI ÇIKTI

Sözcü gazetesi avukatı İsmail Yılmaz dosyanın bu aşamasında mütalaa verilemeyeceğini söyleyerek, “Dosya tekerrür etmemiştir. Dosya eksiktir. Tekerrür etmeden mütalaa yazılamaz. Deliller eksiktir. Şahitler var. Bunlar olmadan bu dosyada savcının mütalaa yazması son derece yanlıştır. Şu aşamada mütalaanın okunmamasını talep ediyoruz” dedi.

Avukat Ceren Yakışır da “Daha mali konuda teknik bir inceleme yapılmadan mütalaa verilmesi hatalıdır” dedi. Avukat Celal Ülgen ise “Mütalaa henüz tebliğe verilmedi. Oysa daha henüz dün size ulaşıyor ve tebliğe çıkarılmamıştır. Bu hususun düzeltilmesini istiyoruz” talebinde bulundu.

SAVCI MÜTALAAYI TEKRARLADIĞINI SÖYLEDİ

Avukatların taleplerine karşı duruşma savcısı “Tevsi tahkikat talepleri konusunda daha önceki celse karar verilmişti” diyerek mütalaayı tekrarladığını söyledi.

Avukat İsmail Yılmaz yeniden söz alarak, “Israrla şu aşamada mütalaa verilemeyeceğini düşünüyoruz. Bu son derece hukuka aykırıdır. Savcı dosyaya yeni geldi. Bu dosyada soruşturma aşamasında yapılması gerekenlerin yüzde 50'si yapılamadı. Bitmeyen dosya bitirilmeye çalışılıyor” dedi.

MAHKEME MÜTALAAYI KABUL ETTİ

Talebin değerlendirilmesi için duruşmaya 20 dakikalık ara veren mahkeme başkanı Sözcü avukatlarının talebini reddetti ve davayı karar duruşması için 14 Haziran’a erteledi. Mahkeme Başkanı, Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay için de kırmızı bülten çıkarılmasını istedi.

ÜLGEN’DEN YANDAŞ MEDYA ELEŞTİRİSİ

Mütalaanın daha mahkeme tarafından kabul edilmeden yandaş medya organlarında çıkmasını eleştiren Avukat Celal Ülgen, mahkeme başkanına “Sayın Başkan siz bir gazete muhabiri değilsiniz” diye tepki gösterdi.

Ülgen “Siz iddianameyi daha bize okumadınız. Esas hakkındaki mütalaa bize tebliğ edilmemiş olmasına rağmen bugün Sabah Gazetesi’nin internet sitesinde yayına girmiştir. Sayın Başkan siz kimsiniz? Türkiye Cumhuriyeti’nin mahkemelerisiniz. Siz bir gazetenin muhabirleri değilsiniz. Bunu soruşturun lütfen.” dedi. Mahkeme başkanı ise “Dün savcı bey yazılı mütalaayı verdi. Yazılı olarak UYAP sistemine yüklendi. Yani o konuda ben nasıl aldılar nasıl verdiler bilemem ben.” diyerek salonu terk etti.  Bu esnada Avukat Ülgen “Bunları FETÖ’de de yaşadık” dedi.

“ETKİN MUHALEFET YAPARSANIZ SİZİ PERİŞAN EDERİZ” DENİLİYOR

Mahkemenin skandal kararını duruşma çıkışı da değerlendiren Avukat Celal Ülgen  “Bu kararla Sözcü’ye ‘Eğer siz etkin muhalefet yaparsanız; reisimize, cumhurbaşkanımıza, bizde o takdirde sizi perişan ederiz.’ deniliyor. ‘Sizi FETÖ’cülükle suçlarız’ deniliyor. Ancak biz bu çemberi de yırtacağız. Nasıl seçimlerde Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi alınmış ve çember yıkılmıştır, bu yargı çemberini de yırtacağız. Tıpkı FETÖ çemberini yıktığımız gibi.” diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Habertürk Yazarı CNN Türk’ü Bombaladı!

"Ekrem İmamoğlu’nu Hafife Almayın"

RTÜK'te Akit TV'ye 'İdam' Cezası
»  Buket Aydın Reytinglerde Çakıldı!
»  Uğur Dündar'dan Tepki İstifası
»  Sabah’ta üst düzey ayrılık mı var?
»  Müjdat Gezen'e beraat
»  Gazeteci Hasan Cemal’in 9 Yıl Hapis
»  Yeni Şafak Yazarından Yeni Parti Kulisi!
»  Altaylı'dan Dikkat Çeken Seçim Yazısı
»  Kadir Mısrlıoğlu Yoğun Bakımda
»  ÇGD Ödülünü Alan Gazeteciler Açıklandı
»  Tolga Şardan T24’te
»  İmamoğlu'ndan Bomba İddia
»  Pelin Batu, İstanbul'u Terk Ediyor
»  Cumhuriyet Yazarı Hakkında Soruşturma
»  Yılın Düğününde Erdoğan Nikah Şahidi
»  İktisatçı MustafaSönmez Gözaltına Alındı
»  Başakşehir'e Kartal Darbesi 2-1
»  Nagehan Alçı'dan İmamoğlu'na Uyarı!
»  "Bu Fotoğraflar Yüzünden Kaybettik"
»  Şener Şen'e Aydın Doğan Vakfı'Ödülü
»  Yasağı Delenlere RTÜK Ceza Vermedi!
»  Demirören Medya'da İlginç Yasaklar
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.