Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5547
EURO
34,8959
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.435,620
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TBMM Başkanı Şentop'dan Avrupya Çağrı
TBMM Başkanı Şentop dan Avrupya Çağrı
 
TBMM BAŞKANI ŞENTOP: “HAREKATTA TERÖR UNSURLARI, ONLARIN SAKLANDIĞI BARINAK VE MEVZİLER HEDEF ALINMAKTADIR” -TBMM BAŞKANI PROF.DR. ŞENTOP’TAN AVRUPA’YA DEAŞ’LI TERÖRİSTLER İÇİN ÇAĞRI: “KENDİ VATANDAŞLARINI GERİ ALMALI VE YARGILAMALIDIRLAR” -TBMM BAŞKANI ŞENTOP, HACİRE ANNENİN HİKAYESİNİ PAYLAŞIP DESTEK İSTEDİ
 
12.10.2019 - 11:42

Medyaspot/Ankara


TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, ‪“Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılık”  konulu 3. Parlamento Başkanları Toplantısı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, başta bazı Avrupa ülkeleri olmak üzere Terörist Savaşçıların kaynağı durumundaki ülkelere ellerini taşın altına koymalarını isteyerek, “vatandaşlarını bölgeden geri almalı, yargılamalı ve rehabilite etmelidirler” dedi.

Türkiye’nin, DAEŞ, El Kaide, HTŞ, PKK/YPG ve FETÖ başta olmak üzere birden fazla terör örgütüyle eşzamanlı mücadele etmeyi sürdürdüğüne dikkat çeken TBMM Başkanı Şentop, şunları söyledi:

“Çabalarımız, söz konusu örgütlerin eylem gerçekleştirebilme kapasitesinin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak istihbari, operasyonel ve ceza adaleti boyutlarında yoğunluk kazanmıştır. Bu sayede, DAEŞ, 1 Ocak 2017 tarihindeki İstanbul eyleminden bu yana Türkiye’yi hedef alamaz hale gelmiştir. “Yeni nesil terör ve istihbarat örgütü” olarak tanımlanabilecek FETÖ’nün Türkiye içerisindeki yapılanması çökertilmiştir. PKK üzerinde kurduğumuz operasyonel baskı somut sonuçlar vermiştir.”

TBMM Başkanı, PKK’nın, Türkiye içerisinden terör faaliyetlerinde kullanmak üzere terörist devşirme gücünün kalmadığını vurgulayarak, örgütün, bu açığını kapatabilmek için 14-16 yaşlarındaki çocukları ailelerinden zorla kopartmaya teşebbüs ettiğine dikkat çekti.

TBMM Başkanı Şentop, Diyarbakır’da başlattığı eylemle oğlunu PKK’dan kurtaran Hacire annenin hikayesini paylaştı. Başkan Şentop,Hacire anne gibi acılı ailelere destek isteyerek şöyle devam etti:

“Bu noktada, Hacire Akar isminde, çocuğunu PKK’nın elinden geri almak isteyen acılı bir annenin Diyarbakır’da başlattığı eylemi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu acılı annenin feryatları toplumumuzda karşılık buldu. Çocuklarını PKK’ye kaptırmış diğer anneler de seslerini birleştirdiler. Bu aileleri, terör kurbanları olarak görmemiz ve desteklememiz gerekir.”

TBMM Başkanı Şentop, PYD/YPG tehdidine ilişkin Türkiye’nin beklentileri ve hassasiyetlerinin, Fırat’ın doğusunda askeri ve sivil varlığı bulunan ülkeler başta olmak üzere, tüm müttefiklerin dikkatine defalarca kez sunulduğuna  vurgu yaparak, güvenli bölge oluşturma konusunda ABD ile yürüttülen görüşmelerin sonuçsuz kaldığına işaret etti. Şentop, Başlatılan Barış Pınarı harekatına ilişkin şunları söyledi:

“Bu bağlamda, sınır güvenliğimizi sağlamak, bölgedeki teröristleri etkisiz hâle getirmek ve bu sayede Suriyelileri bölgedeki teröristlerin baskısından ve zulmünden kurtarmak amacıyla Barış Pınarı Harekâtı”nı başlattık. Bu harekâtın planlama ve uygulama süreçlerinde de yalnızca terör unsurları ve onların saklandığı sığınaklar, barınaklar ile mevziler hedef alınmaktadır. Yine bu harekatın yegâne amacı son yıllarda Suriye’nin kuzeyinde oluşan istikrarsız bölgelerden Türkiye’ye yönelecek terör tehdidini önlemektir. Harekât; yerlerinden edilmiş Suriyelilerin, memleketlerine veya Suriye’de istedikleri yere güvenli ve gönüllü geri dönmelerini kolaylaştırmaya yönelik uluslararası çabayı, yine uluslararası kanunlar doğrultusunda ve ilgili BM kuruluşlarının eşgüdümünde destekleyecektir.”

DAEŞ ve PKK’ya katılmış olan Yabancı Terörist Savaşçıların durumuna da dikkat çeken TBMM Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu husus hepimiz için ciddi bir sınama teşkil etmektedir. Bu büyük sorunla uğraşma işi sadece birkaç ülkenin üzerine yıkılamaz. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bu Yabancı Terörist Savaşçıların kaynağı durumundaki ülkeler, ellerini taşın altına koymalı, vatandaşlarını bölgeden geri almalı, yargılamalı ve rehabilite etmelidirler.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Meclis'te İlginç Çay ve Simit Tartışması

Çavuşoğlu:"Kürtler Düşmanımız Değil"

Karayolları Çalışanlarına Kötü Haber
»  Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Çıkış
»  ABD'den Bir Küstah Girişim Daha
»  "Operasyona İşgal Diyenler Alçaktır"
»  ABD Üssüne Saldırı İddiasına Yalanlama
»  Acı Haberi Valilik Duyurdu
»  Erdoğan: Geri Adım Atmayacağız
»  Brunson'a karşı Zarrab!
»  Baykal'dan Barış Pınarı Değerlendirmesi
»  Barış Pınarı Harekâtı'nda 3 Asker Şehit
»  Bakan Akar Son Rakamları Verdi
»  Teröristler Gazetecileri Hedef Aldı
»  "Orman ve Madenlerimiz Peşkeş Çekilemez"
»  Ve Şirin Ünal Sessizliğini Bozdu...
»  61 yıllık Genel Müdürlük Kapatılıyor mu?
»  Barış Pınarı Harekatı'nda İlk Şehit
»  MSB: 277 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
»  Trump'tan bir 'Türkiye' Paylaşımı Daha
»  Birleşmiş Milletler’den Türkiye Kararı!
»  174 Terörist Öldürüldü
»  Acı Haberler Peş Peşe Geldi
»  Trump Twitter Hesabından Yine Saçmaladı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.