Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,6130
EURO
34,6770
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.524,880
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Talat Bulut ifadeye Çağrıldı
Talat Bulut ifadeye Çağrıldı
 
Sette taciz' iddiasında yeni gelişme...'Dizi oyuncuları tanıklık yapacaklar'
 
12.6.2018 - 17:45

FOX'ta yayınlanan 'Yasak Elma' dizisinin setinde Talat Bulut’un tacizine uğradığını iddia ederek savcılığa şikayette bulunan kostüm asistanı Özge Ş.’nin avukatı Sibel Önder, Talat Bulut’un yapmış olduğu açıklamaların gerçeklikle ve hukuki realite ile hiçbir alakası bulunmadığını, savunmalarının içeriğinin saldırgan ve agresif nitelikte olup müvekkilini karalamaktan ibaret olduğunu söyledi.

Talat Bulut’un yaptığı açıklamalar üzerine, Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde basın açıklaması yapan avukat Sibel Önder şunları söyledi: “Müvekkilim kostüm sorumlusudur. Genç yaşında mesleğini severek yapmaktadır. Görevi başında tacize uğraması sebebi ile bir çok kadının yaptığı gibi susmayı değil, kadınların makus talihine baş kaldırmayı seçmiş olması müvekkilimin popülarite peşinde koşan bir kadın değil de bedenine ve ruhuna sahip çıkan güçlü bir kadını temsil ettiğini göstermektedir. Her beş kadından biri, cinsel tacize maruz kalıyor.

“KENDİSİNİ HAKLI GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR”

Talat Bulut, ‘söz konusu şikayeti neden 5 gün sonra yaptı’ şeklindeki beyanı ile kendisini haklı gibi göstermeye çalıştı. Neyse ki kanunumuz tacize uğrayan mağdurların yaşadıkları travmayı da hesaplayarak şikayet üzerine 6 ay olarak belirlemiştir. Ve yine Talat Bulut açıklamasında, ‘set ekibindeki arkadaşlara sarılıp öperim’ şeklinde beyan vermiştir. Türk Ceza Kanunu açıktır. Cinsel tacizi her türlü davranış ile cinsel yönden rahatsız edilmesi olarak tanımlar. Yani eylem mağdurun rızası dışında gerçekleşmeli ve mağduru rahatsız etmelidir. Talat Bulut’un menajeri, müvekkilimin erkek arkadaşını uzlaşma sağlanması amacı ile arandığı gerçeğini dahi inkar etmiştir. Tarafların kullandıkları cep telefonlarının baz ve görüşme kaydı ile söz konusu inkarın asılsızlığı ortaya çıkacaktır. Müvekkilim yaşadığı travma sebebi ile görevini yerine getirirken aynı olayı tekrar tekrar yaşayacaktır. Müvekkilim sessiz kalarak bir çok kadının maruz kaldığı taciz ve istismar eylemlerine baş kaldırarak kadınların sessizliğini kırmıştır. Bu açıklamalarım, cinsiyetler arasında mücadeleye yönelik değil! Bu dünyada birlikte yaşıyoruz. Kadının bedenine, ruhuna, benliğine saygı duyan, kadına şiddete ve tacize karşı sesini yükseltebilecek cesarete ve güce sahip kadınlara olduğu kadar erkeklere de ihtiyacımız var. Talat Bulut hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, konu yargıya intikal etmiştir.”

“DİZİ OYUNCULARI DA TANIKLIK YAPACAKLAR”

Savcılık tarafından şu anda dosyanın incelendiğini söyleyen avukat Sibel Önder, “Şüphelinin ifadesi alınmak üzere kendisine tebligat gönderilmiştir. Yakın zamanda ifade vermek için adliyeye gidecektir. Tanıklarımız da var. Onlar da, şüpheli ifade verdikten sonra en yakın zamanda ifade verecekler. Müvekkilime fazlasıyla destek var. Çünkü bir çok kadının başına gelen bir olay. Müvekkilim de bu konuda artık isyan etmiştir. Ekonomik durumunu da göz önünde bulundurarak, ‘işimi kaybedeceğim’ korkusunu yaşayıp sessiz kalmak yerine, kendi vücut bütünlüğünü ve kadınlık gururunu kurtarmak için baş kaldırmıştır. Dizideki bütün oyuncularımız da müvekkilime destek veriyor. Her biriyle teker teker görüştük ve tanıklık yapacaklarını söylediler. Durumları ve koşulları uygun olduğu süre içerisinde desteklerini sağlayacaklar. Bunlara dizi oyuncuları ve çalışanlar da dahil” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Acun Turabi'yi Diskalifiye mi Edecek?

Sibel Can'ın yeni Albüm Pozları

Burak Yılmaz Eşinden Boşandı
»  Dizi Oyuncusu Evinde Bulundu
»  Survivor'da Elenme Heyecanı!
»  Nusret Külliye Açtı
»  Zerrin Özer Hastaneye Kaldırıldı
»  Turabi Yine Eleme Potasında
»  Yağmur Ünal Annesinin filmini çekecek
»  Turabi çok kötü sakatlandı!
»  O Asistan Konuştu...
»  Pınar Altuğ’dan Meral Akşener Paylaşımı
»  Ebru Gündeş'ten Zarrab'a Sürpriz Ziyaret
»  Mustafa Sandal ne kadar nafaka ödeyecek?
»  Gala'ya Damga Vuran Bacaklar
»  Şebnem Bozoklu'nun Acı Günü
»  Ufak Tefek Cinayetler'de Kimler Öldü?
»  Yasak Elma'da Taciz Kavgası Büyüyor
»  Survivor Adasında Deprem Şoku
»  Özge Borak ‘Ahlaksız Teklif!
»  Ümit Karan Survivor'a Veda Etti
»  Survivor'da Kimler Eleme Potasında?
»  Haluk Levent'e Gözaltı
»  Survivor'da Bomba Eleme Adayları
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.