Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3270
EURO
35,0727
IMKB
8,986
ALTIN
2.298,020
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Tekirdağ'da Tren Kazası 10 Ölü 73 Yaralı
Tekirdağ da Tren Kazası 10 Ölü 73 Yaralı
 
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, raylardan çıkıp devrildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarının yaptığı açıklamaya göre ilk belirlemelere göre 10 ölü, 73 yaralı var. Başbakanlık tarafından, kaza ile ilgili geçici yayın yasağı getirildi.
 
8.7.2018 - 19:03

Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin  5 vagonunun devrildiği belirtildi.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 10 ÖLÜ, 73 YARALI VAR

Sağlık Bakanlığı Müsteşarının yaptığı açıklamaya göre ilk belirlemelere göre 10 ölü 73 yaralı var. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da bölgeye hareket etti.

ACİL KAN ÇAĞRISI

Çorlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Sarılar mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur" denildi.

ERDOĞAN RAHMET DİLEDİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaza hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği" belirtildi. Erdoğan, kazaya ilişkin taziye mesajı da yayımladı. Erdoğan’ın taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:
“Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bu akşam meydana gelen tren kazası, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Kazanın hemen ardından, devletimiz ilgili tüm birimlerini ve tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır. Elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildi." dedi.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, "Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum" dedi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ise, "Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz" denildi.
 
Vagonları raylardan çıkan yolcu treninin Edirne'nin Uzunköprü ilçesi -İstanbul seferini yaptığı ifade edildi.
 
TEKİRDAĞ VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA
 
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kaza hava muhalefeti nedeniyle meydana geldi. Ölüler var, net rakam veremiyorum. Yaralıların büyük kısmı tahliye edildi." dedi.   

Olay yerinin çamurlu olduğunu belirten Ceylan, paletli araçların sevk edildiğini duyurdu.

TRENDE 368 KİŞİ VARDI
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tekirdağ’da meydana gelen tren kazasına ilişkin açıklama yayımladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, “08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon , 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı- Çorlu arası km 162’de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir. Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri kaza yerine intikal etmiştir. Yaralılara gerekli müdahaleler hızla yapılmaktadır” denildi.
İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarının koordineli bir şekilde çalışmalar başlattığının belirtildiği açıklamada, “Sağlık Bakanlığının ambulans helikopterleri, İçişleri Bakanlığının kurtarma helikopterleri, olay yerine varmıştır. TCDD’ye ait vinçli kurtarma yardım ekibi Halkalı’dan hareket etmiş olup olay yerine gidiyor. Alpullu’dan Arama Kurtarma araçları da olay yerine sevk edilmiştir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara’dan hareket etmiş olup, kaza yerine gitmektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Müsteşar Suat Hayri Aka Başkanlığında kriz merkezi oluşturulduğu belirtilerek şunlara yer verildi:

“Çorlu’da ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığında kriz merkezi kurulmuş olup, bakanlığımız ile koordineli bir şekilde çalışmaları sürdürmektedir. Kaza ile ilgili gelişmeler yakıdan takip edilmekte olup konuyla ilgiyi yeni bilgiler edinildikçe gerekli açıklamalar kriz merkezimiz tarafından yapılacaktır.” AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 3-4 bölgeden arkadaşlarımız oraya ulaştı. Çok çamurlu bir alan. Ulaşması çok kolay bir yer değil. Tam rakamlar bana ulaşmadı. Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek bilgiler önemli. Arama-kurtarma ekipleri çalışmaya devam ediyor." dedi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da bölgeye gidiyor./CUMHURİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


600 Vekil 10,5 Saatte Yemin Etti

Furkan Cemaati de Kapatıldı

Flaş...Binlerce Asker ve Polise İhraç
»  Ağrı'da Kahreden Kaza, 1Şehit
»  Mecliste Yemin Töreninde Neler Yaşandı?
»  2 Vekil CHP'den Saadet'e Geçti
»   AK Parti Grup Başkanı belli oldu
»  "Hedefimiz Güçlü Meclis Güçlü Hükümet.."
»  Meclis'te Yeni Dönem Başladı
»  ODTÜ'deki Pankartlara Jet Soruşturma
»  Tuğgeneral'e Fetö Gözaltısı
»  İşte Erdoğan'ın Yeni Yol Haritası
»  Gökçek'ten Skandal "Tecavüz" Tweeti
»  Ethem Sancak Bakan mı Oluyor?
»  Gül: Karakter Her Şeyin Başıdır
»  Nuriye Gülmen gözaltına alındı
»  Son KHK Resmi Gazetede Yayımlandı
»  Ankesörden 934 FETÖ'cü Tesbit Edildi
»  PKK'ya bir darbe daha!
»  Meclis Yemin Törenine Hazır
»  Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı ?
»  10 Bin Kişilik İhraç Listesi!
»  13.Cumhurbaşkanı İfadesi Neden Kaldırıdı
»  Meclis Başkanlığı Doktor Raporu İstedi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.