Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3690
EURO
34,9608
IMKB
9,080
ALTIN
2.325,360
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ülkemizde ‘Çocuk Olma’ Gerçeği!
Ülkemizde ‘Çocuk Olma’ Gerçeği!
 
CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili yazılı açıklamasında, her çocuğun eşit haklara sahip olması gerektiğini vurguladı ve ”Çocukların daha sağlıklı, özgür ve mutlu olduğu; her alanda haklarına saygı duyulan bir dünya hepimizin dileği” dedi.
 
21.11.2019 - 00:14

 

Türkiye’de çocuk istismarı, çocuk işçiliği ve çocuk yaşta evliliklere değinen Kaplan, “Resmi verilere göre ülkemizde 23 milyona yakın çocuk var. 2 milyona yakın çocuk işçi, gün geçtikçe artan çocuk istismarı, şiddeti var. TUİK 2018 yılı verilerine göre, 2013 yılı ile 2018 yılının ilk 5 ayına kadar toplam 319 çocuk işçinin iş cinayetlerinde can verdi. 18 bin 290 suçtan çocukların cinsel istismarı hakkında dava açıldı. Her 100 bin çocuktan 1598’i suça sürüklendi. Binlerce çocuğumuz anneleriyle birlikte cezaevinde yaşamlarını devam ettirmek zorunda kalıyor. Ülkemizdeki, ‘çocuk olma’ gerçeği ne yazık ki hiç iç acıcı bir tablo çizmiyor. Çocuklarımızın her türlü ihmal, istismar ve şiddetten korunması konusunda hepimizi büyük görevler düşüyor” dedi.

Kaplan, açıklamasında şunları dile getirdi:

“20 Kasım 1989 Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin kabul günüdür. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuklarımızın korunmalarını ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak en önemli hukuki sözleşmelerden birisidir. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuklarımızın eğitim, sağlık, yaşama, cinsel sömürüye karşı koruma, barınma gibi birçok hakkını tanımlayan bir kavramdır. Çocukların açlıktan, yokluktan, sömürüden, ihmallerden uzak, temel haklarını koruyacak bu 54 madde evrensel insan haklarından ayrılmaz bir parçadır. Çocuk Hakları Sözleşmesi, cinsiyet, dil, din, ırk gözetmeksizin bütün çocukların haklarını tamamlıyor. Her çocuk sağlık, eğitim ve bakım hakkına sahiptir. Bu haklar ihlal ve istismar edilemez. Çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel açıdan sağlıklı bireyler olmalarını istiyorsak; haklarına saygı duymalı ve haklarını korumalıyız” dedi.

Hiçbir çocuğun arasında ayrımcılık yapılmaması ve çocuk haklarının tüm çocuklar için geçerli ve gerekli olduğunu ifade eden Kaplan, Çocuk hakları ile ilgili ihlaller ve istismarlara karşı ‘iyi hal’ olmadan, ağır cezai yaptırımlar uygulanması gerektiğini savundu.

Kaplan, “ Eşit, huzurlu, sağlıklı ve aydınlık bir gelecek tüm çocuklarımızın hakkı. Hiçbir çocuğun tacize, tecavüze, zorla evlendirilmeye, çalıştırılmaya, niteliksiz eğitime, iş cinayetlerine kurban gitmeyeceği; Çocukların hiçbir tehlike ve tehdide maruz kalmadan, gelecek kaygısı duymadan, barış içinde ve güvenli bir ortamda mutlu ve özgürce yaşayabilmeleri için haklarına sahip çıkmak hepimizin en temel görevi. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi, çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu bir gelecek sağlayabilmek için; hak, hukuk ve adalet temelinde, çocuk haklarını korumak için vereceğimiz mücadele devam edecek.” diye ifade etti



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Cezaevi Firarisi Eşini Öldürdü

Çocuk işçiler, Meclis Gündeminde

Gösterişli Mevlide Savunma!
»  Üniversiteli Güleda Katledildi
»  Kadın Öğrenciye Otobüste Taciz Şoku
»  Bakandan Geç Kalan Dipsiz Göl Hamlesi
»   KYK Borcuna İcra Kabusu
»  Banker Bilo Filmi Gerçek Oldu
»   Hava Durumunda Korkutan Veri!
»  Yaşar Büyükanıt'ın Acı Günü
»  Usta Oyuncu Yıldız Kenter'den Acı Haber
»  Yıldız Kenter'den Kötü Haber
»  Ülkesine Dönen Göçmene 20 Bin Dolar!
»  Bilim Uzun Yaşamın Sırrını Çözdü
»  O Öğretmen Geri Dönüyor!
»   İstanbul’da Bir Evde 4 Kişi Ölü Bulundu
»  Master Chef'ten Elendi,Jüriyi Topa Tuttu
»  Müze Kart’a Gelecek Yıl Zam Yok
»  Kamyon Kasasından Dram Çıktı!
»  Katil Canlı Yayına Bağlanmış!
»  İzmir'de 4 Kişilik Aile Ölü Bulundu!
»  Ankra'da Dehşet Dakikaları
»  Alamost Gold'a Ruhsat Yok
»  Mümtaz Soysal Hayatını Kaybetti
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.