Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3469
EURO
35,1453
IMKB
9,080
ALTIN
2.301,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ve Şirin Ünal Sessizliğini Bozdu...
Ve Şirin Ünal Sessizliğini Bozdu...
 
AKP’li Ünal, evinde şüpheli ölümüyle gündemdeki yerini koruyan Nadira Kadirova’dan ‘o kızcağız’ diye söz etti.
 
11.10.2019 - 09:39

AKP’li Ünal, evinde şüpheli ölümüyle gündemdeki yerini koruyan Nadira Kadirova’dan ‘o kızcağız’ diye söz etti.

Medyaspot (Ankara)

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal,  evinde şüpheli ölümüyle gündemdeki yerini koruyan 23 yaşındaki Nadira Kadirova hakkında haftalar sonra Meclis Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulunarak milletvekillerine sürpriz yaptı.  Nadira Kadirova’dan ‘O kızcağız’ diye söz eden Ünal, “Son iki üç aydır psikolojik yapısındaki bozulmaları fark edince ikinci elemanı aldık, onu gönderemeden kendisini gönderdi, Allah rahmet eylesin” dedi. Olayın 5'inci dakikasında polis, ambulans ve itfaiyenin geldiğini   bu süreçte küçük kızıyla beraber odanın kapısını kırmaya çalıştıklarını anlatan Ünal, “Tüm aile fertlerimiz, yatalak olan eşim dâhil, ikinci çalışan kızcağız dâhil o gece, gece yarısına kadar polislerimize ifadelerimizi verdik” dedi.

“Benim geçmişte Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığım çalışmalardan hoşnutsuz olanlar, huzursuz olanlar bunu fırsata çevirip beni ve ailemi yerin dibine kadar soktular” sözleriyle dikkat çeken Ünal’ın açıklamaları şöyle:

ŞİRİN ÜNAL (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; maalesef iki hafta önce konutumuzda tatsız bir olay yaşandı. Sözlerimin başında merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum.

O kızcağız ocak ayından beri, yirmi senedir hasta olan, MS hastası olan ve şu anda yatalak durumundaki eşime bakan 2 yardımcıdan biriydi. Son iki üç aydır psikolojik yapısındaki bozulmaları fark edince ikinci elemanı aldık, onu gönderemeden kendisini gönderdi, Allah rahmet eylesin.

Olayın 5'inci dakikasında polisimiz, ambulansımız ve itfaiyemiz geldi. Biz, onlar gelene kadar beş dakika içerisinde, küçük kızımla beraber kendisini kilitleyip intihar ettiği odanın kapısını kırmaya çalıştık -omzum hâlâ ağrıyor- ama başarılı olamadık maalesef. 3-4 polisimiz oda kapısına yüklenip kapıyı açtılar, hemen sedyeye koyup hastaneye kaldırdılar. Yarım saat sonra Ankara Emniyet Müdürümüz yanımızdaydı, birkaç dakika sonra da nöbetçi savcımız yanımızdaydı. Ben her ikisine de, ne gerekiyorsa, elimden gelen bütün kolaylığı göstereceğimi söyledim. Dolayısıyla tüm aile fertlerimiz, yatalak olan eşim dâhil, ikinci çalışan kızcağız dâhil o gece, gece yarısına kadar polislerimize ifadelerimizi verdik. Savcımıza on beş dakika süreyle olayı baştan sona, size anlattığım gibi anlattım. Ondan sonra, savcımız hastaneye geçti hastanedeki işlemleri takip etmek üzere. Yani ondan sonraki bütün işlemler emniyetin ve savcılığın talimatları doğrultusunda devam etti. Hatta o gece ben milletvekili dokunulmazlığını bir kenara bırakarak bu "swap" işlemleri denilen -ben de bu kelimeyi yeni öğrendim, iki hafta önce- parmak izleri falan filan, işte, barut izi var mı falan, bunların tamamını verdim.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun, tamamlayın.

ŞİRİN ÜNAL (İstanbul) - Dolayısıyla, değerli kardeşlerim, değerli arkadaşlarım; ben milletvekili dokunulmazlığını bir kenara bırakarak polisimize ve savcımıza bu olayla ilgili tüm bildiklerimi, gördüklerimi anlatmaya çalıştım, anlattım.

Allah hiçbirimizin başına böyle tatsız bir olayı vermesin, sizlere de vermesin, bana da vermesin. Tabii, bazı çevreler, benim geçmişte Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığım çalışmalardan hoşnutsuz olanlar, huzursuz olanlar bunu fırsata çevirip beni ve ailemi yerin dibine kadar soktular. Allah bu duruma hiçbirinizi düşürmesin.

Şu anda savcılığımızın soruşturması devam ediyor. Bana düşen her türlü görevi ben yaparım, ne lazımsa yaparım diyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Sayın Başkan, yerimden sadece otuz saniye söz istiyorum. Sadece bir katkı…

BAŞKAN - Bu konuyla ilgili mi?

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Tabii, tabii. Sonuçta bir milletvekilimiz bir açıklama yaptı.

HABİBE ÖÇAL (Kahramanmaraş) - Ne sataşıyorsun?

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Sataşma yok.

BAŞKAN - Sayın Beştaş, lütfen bir tartışma yaratmadan...

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Hayır, bana sataşmadı zaten, ben bir şey söyleyeceğim.

BAŞKAN - Buyurun.

 MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Sayın Başkan, tabii ki ben de Nadira Kadirova'nın ailesine öncelikle başsağlığı diliyorum ve bu meseleyi söylerkenki amacımız, bu cinayetse, intiharsa, her neyse adil bir şekilde soruşturulması ve tümüyle bu olayın açığa çıkmasıdır. Bir Parlamento üyesinin -hani burada başka bir amaçla onu söylemedim- bunun tartışılması… Ailesi ısrarla bu meseleyi gündemde tutuyor. Yani bu konuda kamuoyuna şu ana kadar açıklama yapmış olmasını biz de isterdik çünkü bu önemli bir mesele, bir kadının hayatı söz konusu. Açıklamaları için de teşekkür ediyorum, sağ olun.

BAŞKAN - Sayın İslam, siz de bu konuyu dile getirdiniz. Siz de çok kısa bir açıklamada bulunun.

NAZIR CİHANGİR İSLAM (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Öncelikle sayın milletvekilimize hem gelip bana şahsen açıklama yaptıkları için -ki ben bunu beklemiyordum, beklentim bu değildi- hem de Meclisimize şu açıklamayı yaptığı için teşekkür ediyorum.

Söylemek istediğim sadece şuydu: İnanın, bu olayda bütün gözler size negatif barakken ben sizin yanınızda olmayı… Çünkü aynı bir uçak kazası gibi, birtakım düşük ihtimalli olayların üst üste binmesi sonucunda sıradışı olayların yaşanabileceğini meslek hayatımda da gördüm. Mesele sadece hakikaten ortaya çıkması. Ama şuna emin olunuz ki siz konuştukça, inanın bana, kamuoyu da sizin samimi açıklamalarınızdan mutlaka ve mutlaka nasibini alacaktır.

Benim söylemek isteğim şuydu: Bu kötü hukuk düzeni suçun da üstünü örter, masumiyetleri de gölgeler.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

NAZİR CİHANGİR İSLAM (İstanbul) - İşgüzarlık, yukarıya yaranma gibi kaygılar ne yazık ki masumiyeti de gölgeler.

 Ben bu açıklamadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Nadira Kadirova'ya da Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı diliyorum.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


61 yıllık Genel Müdürlük Kapatılıyor mu?

Barış Pınarı Harekatı'nda İlk Şehit

MSB: 277 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
»  Trump'tan bir 'Türkiye' Paylaşımı Daha
»  Birleşmiş Milletler’den Türkiye Kararı!
»  174 Terörist Öldürüldü
»  Acı Haberler Peş Peşe Geldi
»  Trump Twitter Hesabından Yine Saçmaladı
»  Teröristlerin 'Sivil Hedef' Yalanı
»  Erdoğan Masaya Vura Vura Açıkladı
»  CHP’den Hükümete İki Önemli Tavsiye
»  "Cezaevlerinde Organize İşkence Yok"
»  Mecliste Pazarlığın Detayları Tartışması
»  Trump Sonunda İşbrliğini İtiraf Etti
»  Millet İttifakında Tazelenme!
»  Emniyet'ten 'Barış Pınarı' Açıklaması
»  Finlandiya'dan Skandal Karar
»  İYİ Parti Harekatı Bayrakla Selamladı
»  Perinçek'ten Suriye Tavsiyesi
»  Bahçel'nin İlaç Tedavisi Bitti
»  Erdoğan'dan Graham'e: Garip Açıklamalar
»  Flaş.. Kara Harekatı Başladı
»  Bahçeli'den Harekat Açıklaması
»  Erdoğan'da Muhalefet Liderlerine Telefon
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.