Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5862
EURO
34,8456
IMKB
9.648,000
ALTIN
2.497,260
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VekillerArabuluculuk Sınavını Geçemedi
VekillerArabuluculuk Sınavını Geçemedi
 
Adalet Bakanlığı’nın arabuluculuk sınavına giren 200 milletvekilinden hiçbiri, 91 barajını geçemedi. Aylar boyunca ellerinde hukuk kitaplarını düşürmeyen ve bir kısmı özel kursa giden vekiller barajı yüksek buldu.
 
11.12.2019 - 16:45



Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Adalet Bakanlığı’nın iki hafta önce açtığı arabulucuk sınavına giren ve haftalar boyunca ders çalışan yaklaşık 200 milletvekili, barajı aşıp, arabulucu olamadı. Milletvekilleri, tek bir kişinin dahi arabulucu olamamasını ‘yüksek baraj’a bağladı. Baraj puan 100 üzerinden 91 olunca, aralarında AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un da bulunduğu bütün milletvekilleri elendi.


TBMM’den hukukcuların bazı davalarda arabulucu olmalarına olanak sağlayan düzenlemenin yasalaşmasının ardından 2.5 yıl önce ilk sınav yapılmış ve baraj 70 olunca çok sayıda eski vekil arabulucu olmaya hak kazanmıştı. AK Partili eski bakan Bülent Arınç da 86 puan aldığını açıklamış ve ardından Ankara Hamamönü’nde arabuluculuk ofisi açmıştı.


200 VEKİL KATILDI


2.5 yıl sonra arabuluculuk sınavı bir kez daha açıldı. İki hafta önce yapılan sınava tüm partilerden yaklaşık 200 milletvekili katıldı. Milletvekillerinin aylar boyunca ellerinde hukuk kitaplarıyla sınava hazırlandığı, bazılarının ise özel olarak kursa gittiği öğrenildi.


Sınav sonuçları önceki gün açıklandı. 100 puan üzerinden yapılan sınavda baraj 91’e yükselince, milletvekilleri taban puanın altında kaldı. 30 bin kişinin katıldığı sınavda 6 bin 271 kişi arabulucu olmaya hak kazandı. Sınavda değerlendirmenin en yüksek puan alandan aşağı doğru yapılacağı bildirilmişti. Çoğu genç olan hukukçuların yüksek puan alması nedeniyle milletvekilleri sıralamaya giremedi

6 BİN KİŞİ KAZANDI


Sınava giren AK Parti Milletvekili Ramazan Can 90 puanla en yüksek sonucu alan kişi oldu. Buna rağmen Can, barajı kıl payı kaçırdı. AK Partili Recep Özel’in 88, Yılmaz Tunç’un 89, CHP’li Mahmut Tanal’ın da 74 puan aldığı öğrenildi. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un da sınava giren ve barajı geçemeyen isimler arasında olduğu öğrenildi. Adalet Bakanlığı’nın arabulucuk konusunda çalışan daire başkanlığından sınava giren bürokratların da düşük puan aldıkları öğrenildi. AK Parti Milletvekilli Ali İhsan Yavuz’un 74, Ahmet Aydın’ın 69, Orhan Kırcalı’nın da 89 puan aldığı öğrenildi.


ASLINDA BAŞARILIYIM SİSTEM DEĞİŞTİ


Sınavda 91 barajına takılan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, 100 soru üzerinden yapıldığını, daha çok arabulucuk mevzuatından sorular çıktığını anlattı. Bazı sorularda itilaf olduğunu anlatan Can, “Ben 90 puan aldım. Aslında yüksek bir not. Ancak bu yıl, geçen seferki gibi 70 puanı geçen herkes arabulucu olabileceğine dair sistem uygulanmadı. Bu kez en yüksek alandan, aşağı doğru sıralama yapıldı. Sistem değişikliği nedeniyle benim ve arkadaşlarımın aldığı puan yetmedi. Genç hukukçuların bilgileri daha taze, olabilir. Ama biz de milletvekilleri olarak deneyim sahibiyiz. İşimiz yoğun olduğu için yeterince çalışma fırsatımız olmadı. Olsaydı, daha yüksek puan alabilirdik. Aslında başarılı olduk ama sıralamaya giremedik. Biz sistem değişikliğinden etkilendik” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Davutoğlu'nun Partisinin İsmi ve Logosu

Erdoğan'dan 'Nobelli Terörist'Düzeltmesi

Meclis'te 'Tank Palet Fabrikası' Kavgası
»  Doğalgaz Olması Derekenden Ucuzmuş!
»  Adana Merkezli 3 ilde FETÖ Operasyonu
»  "Ak Parti'nin Çakması Gibi Olmuş"
»  Balıkesir'de 4.6 Büyüklüğünde Deprem
»  Beştepe'den Orhan pamuk Açıklaması
»  Davutoğlu'na İkna Heyeti İddiası
»  Erdoğan'dan Orhan Pamuk Göndermesi
»  Azil Soruşturmasında 2 Suçlama!
»  ABD'den Türkiye'ye Yaprtırım İnadı!
»  AK Parti'yi Sevindiren Anketler!
»  Erdoğan'dan TRT'de Flaş Açıklamalar
»  Demirtaş Yeniden Hastaneye Kaldırıldı
»  'Artist' Benzetmesi Yavaş'ı Kızdırdı
»  Kılıçdaroğlu'ndan Mal Varlığı Çağrısı
»  Bahçeli ve HDP Arasında Sıcak Temas
»  İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Su Yanıtı
»  Eski Vekil AKĞ'den İhrac Edildi
»  Aile Bakanlığı Ev Sahibine FETÖ Davası
»   Davutoğlu'nun Çağrısına İlk Destek!
»  MHP'li Başkandan Şok Sözler
»  "Müslümanlar Zekat Verse Fakir Kalmaz"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.