Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5818
EURO
34,7982
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.412,990
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Vodafon Park'ta Nefes Kesen Maç
Vodafon Park ta Nefes Kesen Maç
 
Süper Lig 9. hafta karşılaşmasında son haftaların formda takımı Medipol Başakşehir'i ağırlayan Beşiktaş, yaklaşık 7 as futbolcusundan yoksun olduğu mücadeleyi 3-2 kazanarak Fenerbahçe derbisi öncesi moral depoladı.
 
21.11.2020 - 20:59

Süper Lig 9. haftasının en kritik maçında Beşiktaş ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Vodafone Park’taki mücadeleyi siyah beyazlılar 3-2’lik skorla galip tamamlarken, karşılaşmada nefes kesen anlar yaşandı.

Kart cezalısı, sakat ve corona pozitif oyuncuları nedeniyle ligdeki son 5 maçını kazanan Başakşehir karşısında sahaya ‘yaralı’ şekilde çıkan Beşiktaş, ilk yarının son dakikalarında Atiba Hutchinson ve Cyle Larin ile bulduğu gollerle soyunma odasına 2-0 üstün girdi.

İkinci yarıda farkı azaltmak için Beşiktaş kalesini ablukaya alan Başakşehir’in direncini ise, 70. dakikada Mehmet Topal’ın ceza sahası içine eline çarpan top ve beraberinde gelen kırmızı kart ile penaltı kararı kırdı.

Aboubakar’ın gole çevirdiği gol sonrasında skor 3-0’a gelince, 81. dakikada Fredrik Gulbrandsen’in attığı jeneriklik gol Başakşehir’e umut verirken 90+4’te Norveçli yıldız skoru 3-2’ye getirdi. Son anları büyük heyecana sahne olan maçta başka gol olmayınca siyah beyazlılar sahadan galibiyetle ayrıldı.

Başakşehir’in 6 haftalık yenilmezlik ve 5 maçlık galibiyet serisi sona ererken, bir maçı eksik olan Beşiktaş puanını 13 yaparak aynı puandaki rakibinin önüne geçti ve 6. sıraya yerleşti.

İKİ DAKİKADA İKİ GOL!
İki takımın da karşılıklı top kayıpları ve pozisyonsuz geçirdiği ilk yarının son anlarında gelen goller bir anda şok etkisi yarattı. Maçın 44. dakikasında Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde karambol yaşandı. Kaleci Volkan Babacan’ın boşa çıktığı pozisyonda Atiba Hutchinson arka direkte yaptığı tek dokunuşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0’a getirdi.


Bu golden iki dakika sonra, 45+1’de tüm hatlarıyla rakip yarı sahaya yüklenen Başakşehir kontratakla vuruldu. Yarı sahada topla buluşan Vincent Aboubakar, müthiş bir koşu yapan Atiba Hutchinson’a pasını verdi. Ceza sahası içine giren ve kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kalan Kanadalı yıldız, Cyle Larin’e verdiği pasla adeta ‘Al da at’ derken takım arkadaşı bu teklifi geri çevirmedi: 2-0.

UTKU’DAN HAYAT VEREN KURTARIŞ
İlk yarının son anlarında kalesinde iki gol birden gören Başakşehir, ikinci yarıya başlarken Nacer Chadli ve Giuliano’yu oyuna aldı. Bu iki değişiklik sonrası oyunun kontrolünü eline alan ve Beşiktaş kalesini baskı altında tutan Başakşehir, 53. dakikada golle burun buruna geldi ancak fırsatı değerlendiremedi.

Deniz Türüç’ün sol çaprazdan ceza sahası içine yaptığı ortaya Martin Skrtel çok iyi yükseldi ve kafayla içeriye çevirdi. Altı pasta bomboş pozisyondaki Demba Ba’nın şutunu genç kaleci Utku Yuvakuran müthiş bir refleksle çizgi üzerinde kurtararak gole izin vermedi.

BU KEZ ÜST DİREKT…
Demba Ba’nın kaçırdığı golde Utku Yuvakuran’ı geçemeyen Başakşehirli futbolcular 66. dakikada bu kez üst direğe takıldı. Sol kanatta topla buluşan ve ceza sahası içine girdikten sonra son çizgiye kadar inen Chadli pasını verdi. Altı pas çizgisi üzerindeki Giuliano’nun vuruşu üst direkten döndü. Pozisyonun devamında İrfan Can Kahveci’nin şutu ise savunmadan geri geldi ve tehlike uzaklaştırıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kasımpaşa'da 7 Futbolcuda Korona Çıktı

Başakşehir'de 1 Futbolcuda Pozitif Vaka

Fenerbahçe'de Koronavirüs Şoku
»  UEFA Uluslar Liginde Küme Düştük 2-0
»  F.Bahçe'de Semih Şentük'e Yeni Görev
»  Süper Lig'de Hükmen Yenilgi Kapıda!
»  Arda Turan'ın Testi Pozitif Çıktı
»  ŞenlGüneş:Galibiyete İhtiyacımız Vardı
»  Millilerden Tarihi Galibiyet 3-2
»  Beşiktaş'ta Covid 10 Şoku
»  Vida'nın Kovid-19 Testi Pozitif Çıktı
»  Türkiye-Hırvatistan: 3-3
»  Antalyaspor'da Ersun Yanal Sürprizi
»  F.Bahçe'den Ali Şansalan'a Suç Duyurusu
»  Başakşehir Gençler'i 90 + 4'te Yıktı 2-1
»  Arda Turan Attı,G.Saray Kazandı 2-1
»  Fener'e Kadıköy'de Şok 0-2
»  Trabzon Alanya'ya Geçit Vermedi 1-1
»  Gaziantep,Beşiktaş'ı Fena Dağıttı 3-1
»  Futbolda Şike Davasınfa Flaş Karar
»  Ziraat Kupasında Kim Kiminle Eşleşti?
»  Yusuf Yazıcı Fransa'da Manşetlerde
»  Sivasspor'dan UEFA'da İlk Galibiyet
»  Başakşehir'in Kasasına Giren Çılgın Para
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.