Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3787
EURO
35,0430
IMKB
9,088
ALTIN
2.325,750
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Yüzde Yüz Milli 5G 2020’de
Yüzde Yüz Milli 5G 2020’de
 
Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kurt, Ostim’de yürütülen kümelenme çalışmalarında atılan mayanın tuttuğunu belirtirken haberleşme teknolojilerinde yerlilik oranının yüzde 60 seviyelerine çıktığını belirtti ve “2020 sonunda yüzde 100 yerli 5G’yi çıkarmış olacağız” dedi.
 
14.1.2019 - 12:49

Ankara Üniversitesi ve TÜSİAV işbirliği ile hazırlanan “İş Dünyasının Geleceği Yaratıcılık, İnovasyon, Marka ve Patent” başlıklı panel, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Konferans Salonu’nda yapıldı.

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak Türkiye’nin daha fazla uluslararası marka üreterek rekabet gücünü arttırması gerektiğinin altını çizerken Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, amaçlarının inovasyon, marka, patent konusunda bilinç yaratmak olduğunu, 2016 yılında çıkarılan Sınai Mülkiyet Kanunu’nun bu alanda daha önce yapılan tüm atılımları taçlandırdığını belirtti.

Patent, inovasyon, yapay zekâ, endüstri 4.0, bulut teknolojisi, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti ve akıllı şehirler gibi çok sayıda kavramın hayatımıza girdiğini ifade eden İbiş, “Bu teknolojilere uyum sağlamaya çalışıyoruz. Biz de bu değişime uyum sağlayarak geleceğimizi ona uygun bir biçimde tasarlamaya çalışıyoruz. Böyle olunca da ağır bir uluslararası rekabet meydana geliyor. Bu anlamda da marka ve patent kavramları çok önemlidir. Patentler ve tasarımlar markalara dönüştükçe dünyada rekabet gücümüz artacaktır. Bizlerin de bunu teşvik etmemiz gerekiyor” dedi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ise 2002 yılında Türkiye’nin bir yılda yaptığı patent başvurusunun 414 iken, 2018 yılında 17 kat artarak 7347’ye çıktığını, başvuruların niteliğinin de artarak patent tescil sayısının 38 kat arttığını belirtti. Asan, “Bu artışa ilişkin önemli göstergelerden biri de uluslararası patent başvurularıdır. Türkiye 2002 yılında 85 olan yıllık uluslararası patent başvuru sayısını, 2017 yılında bin 233’e çıkarmıştır. 12 katlık bir artış yaşanmıştır. Bu dönemde Türkiye, marka başvurularında birinci sırada yer almış, tasarım başvurularında ise, ikinci sırada yer almıştır. Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri Raporu’nda, Türkiye ulusal patent başvurularında dünyada 13’üncü sıradadır. Hedefimiz, bir sonraki raporda ilk 10 sırada yer almaktır” diye konuştu.

Yerli 5G, 2020’de

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kurt ise 15 bin işyerinin bulunduğu Ostim’de üniversite-sanayi işbirliği konusunda önemli mesafeler alındığını belirtti. Ostim’de yürütülen kümelenme çalışmalarında atılan mayanın tuttuğunu, çok başarılı sonuçlar alındığını ifade eden Kurt, haberleşme teknolojileri sektöründeki gelişmelere değindi.

Kümelenme çalışmalarının yerli ve milli 5G’nin geliştirilmesine katkı sağladığını anlatan Kurt, “Şu anda haberleşme sektöründe yerlilik oranı, yüzde 60’a çıktı. Mart ayında yerli ve milli radyolink çıkacak. 2020 yılının sonlarına doğru ise yüzde 100 yerli 5G’nin testlerine başlayacağız” dedi. Kurt, BTK ve TÜBİTAK’ın bu alanda çalışan firmalara önemli destek ve teşvikler sağladığını da vurguladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sigorta Şirketlerine Çifte Piyango

Dolarda Trupm Hareketliliği

Çin'den Battaniye İthalatına Önlem
»  İşte Esnafa Verilecek Kredide Detaylar
»  Benzin ve Motorine Yeni Zam
»  İşte Borç Yapılandırmasını Detayları
»  Sigara Tiryakilerine İyi Haber
»  Benzin ve Motorine Zam!
»  Kredi Kartı Faizi Kredisi!
»  Benzin ve Motorine Zam Geliyor!
»  Gram Altın 16 yılın Rekorunu Kırdı
»  Tepkiler Sonrası İndirim Kararı!
»  Dolar/TL'de Sert Düşüş
»  Sigaradaki Vergi Oranına Düzenleme...
»  Merkez Bankası'ndan Enflasyon Açıklaması
»  Bakan Albayrak:"Hedeflerimizi Tutturduk"
»  Enflasyon Düştü Ama Gıda Fiyatları Arttı
»  Enflasyon Sürpriz Yapmadı
»  Emekli Zamları Belli Oldu
»  Merkez'den Olağanstü Gene Kurul Kararı
»  Dolar Gece Yarısı Fırladı
»  Asgari Ücret Neleri Değiştirdi?
»  Akbank, Düşük Kurdan Dolar Sattı
»  Vergi ve Harçlar Yeniden Belirlendi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.