Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3157
EURO
35,1213
IMKB
9,058
ALTIN
2.292,730
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İnce: Keşke 2018'de CHP'ye Güvenmeseydim
İnce: Keşke 2018 de CHP ye Güvenmeseydim
 
CHP'li Muharrem İnce, yeni parti kurma çalışmalarına devam eden Mustafa Sarıgül ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç hakkında konuştu.
 
25.11.2020 - 00:12

CHP'li Muharrem İnce, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programında yeni parti kurma çalışmalarına devam eden Mustafa Sarıgül ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç hakkında konuştu.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları;


 
EĞİTİM SİSTEMİ
"KAYIP BİR NESİL GELİYOR"
Bu ülkede 500 bin atanamayan öğretmen var. Pandemide Yapılması gerek müfredatı yeniden yazılmalıydı. Ben Bakan Ziya Zelçuk'a göreve geldiğinde "Bu işi bilir, ancak yapamaz" dedim. O da bir gün bana "Neden benimle ilgili böyle bir şey söyledin" dedi. Ben de "Öyle olacak. Başkanlık sistemiyle bu işin altından kalkamayacaksın" dedim.

Pandemi dönemiyle bu işi fırsata çevirebilirdik. Yapamadık. "EBA" açıklamasını da talihsizlik olarak görüyorum. Lisede alınması gelen temel bilgileri alamayıp bu çocuklar inşaat mühendisi olacak. Biz de o evlerde yaşayacağız. Bu çocuk neyin ne olduğunu bilmeden gelecek oraya.Türkiye'de eğitim maalesef el ortamıyla yürüyor. İtaat değil, itiraz eden çocuklar yetiştirmeliyiz. Çocuklar kimsenin tapulu malı değil.

3 milyon öğrencinin evinde internet, 5.4 milyon öğrencinin evinde bilgisayar yok. Böyle bir ortamda uzaktan eğitim yaptığınızı söylüyorsunuz. Olan fakir fukaranın çocuğuna oluyor

"CHP İLE PROBLEMİM YOK"
Benim CHP ile bir problemim yok. Ben 'Altı Ok'a inanıyorum. 40 yılım burada geçmiş. Eriyor iktidar ama muhalefet büyümüyor. Son 3 ayda tartıştıklarımıza bakın: Atatürk diyemeyen CHP'li il başkanı, Azerbaycan'la ilgili çelişkili açıklamalar, ABD'den demokrasi dilenme...

 
Ben Türk'üm ancak evrensel değerlere de inanıyorum. Müslüman'm ancak laik bir devlette yaşam istiyorum. CHP'nin başarılı olmasını istiyorum. Bu seçimlerde sadece bizim başarımız yok "Erdoğan gitsin de ne olursa olsun" oyları da var.  Adaylardan da başarılı olan var.

"ERMENİSTAN İŞGALCİDİR"
CHP Azerbaycan konsusunda çelişkili açıklamalar yaptı. Azerbaycan bizim canımız ciğerimiz. Ermenistan işgalcidir.

"BÜLENT ARINÇ'IN İSTİFASI"
Bir siyasetçi ne serbest kalsın diyebilir ne de tutuklansın diyebilir. Bağımsı bir yargı olsa zaten hapiste olmazlar. Bu yargının görevi. Ben siyasetçi olarak buna müdahale yapamam.Türkiye'de bunu düzeltmemiz lazım. Bülent Arınç'a bakınca Tayyip Erdoğan'ı görüyorum. Tayyip Erdoğan'ı görünce Bülent Arınç'ı. Partiden istifa etmemiş, oğlu milletvekili. Sadece YİK'ten istifa etti. Arınç zaten istediklerini aldı. Onun Başkanlık yaptığı dönemde kanunlar çıktı.

ÇAKICI'NIN MEKTUBU
Bu mektup ülkeyi yönetenlerin sorunu. Kılıçdaroğlu'nun değil. Böyle bir mektubu yazacak kadar cesareti nereden buluyor. Kimse kimseye böyle bir şey yapamaz. Ülkenin mahkemeleri, savcıları ne iş yapar bilmiyorum.

MUHARREM İNCE'Yİ KİM DESTEKLİYOR?
Ben, Tayyip Erdoğan ile davalığım. Ben Erdoğan'ı yenmek isteyen biriyim beni neden desteklesin? Tayyip Erdoğan seçim döneminde benden korkttu. Şuan ki CHP yönetiminden de gayet memnun işine gelen tarafı bu çünkü. 10 gün içinde bekliyorum CHP'den toplumu ilgilendirmeyen bir konu daha gelecek. Böyle muhalefet olabilir mi?

"MEMLEKET HAREKETİ" NEYİ AMAÇLIYOR?
"CHP'Yİ DÜZELTEMEZSEK YENİ PARTİ KURACAĞIZ"
CHP'yi düzeltebilirsek düzelteceğiz. Yoksa parti kuracağız. Şehir şehir gezip dinliyoruz. Pandemi döneminde zor oluyor. Doğru yapmışız ki CHP de gezmeye başladı. Ama deniz kenarlarını gezmeye başladılar. Yoksul kesime gidemediler.

Ocak sonunda kadromuzun tümüyle ortaya çıkacağız ve diyeceğiz ki "Bizim yolumuz budur." Şu ana kadar gördüğüm şu: İnsanlar diyorlar ki "Biz bu iktidardan da bu muhalefetten de memnun değiliz. Parti kur"

MUSTAFA SARIGÜL'ÜN PARTİ KURMASI
Kendisine başarılar diliyorum. Birlikte siyaset yapmam.

PANDEMİ SÜRECİ BAŞARILI YÖNETİLİYOR MU?
Türkiye'de yapılan her şey atın üstünde kalması. Türkiye'nin büyük bir bilgi reformuna ihtiyacı var.Bizim ekonomimiz 10 Mart'tan sonra bozulmadı. Zaten bozuktu. Türkiye kamuda liyakata, Bağımsız bi Merkez Bankasına ihtiyacı var. Yapamazsak geleceğimiz karanlık. Salgında başarılı imajı vardı bahar aylarnda. Rehavete kapıldılar. Bilim Kurulu ne öneriyor Sağlık Bakanı ne yapıyor? Biz bunu bilmiyoruz, bilmemiz lazım.  85 milyonun en az 50 milyonu aşı olunca sorun çözülecek. Millet grip aşısını bulamıyor.

Yerleri kapatınca olmaz bu iş. Ne olacak, tiyatrocular, müzisyenler, garsonlar...

DEPREM GERÇEĞİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?
Deprem üzerinden siyaset yapmamalıyız. Aklımızı başımıza toplamamız lazım.

İNCE'DEN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI
Cumhurbaşkanına çağrıda bulunmak istiyorum. "3600 ek göstergeyi sağlıkçılar ve öğretmenlere vereceğiz diye söz verdik. 2 buçuk yıl geçti. 3600'ü ödemeliyiz.

"KEŞKE 2018'DE CHP'YE GÜVENMESEYDİM"
Keşke 2018'de CHP'ye güvenmeseydim. Kendi sistemimi kendim kuramadığım için pişmanım. Bir daha o ekiple çalışmazdım.Keşke seçim gecesi merkeze gidip sistemin çöktüğünü millete gösterseydim. Ama partiye bir sıkıntı yaşatmamak için yapmadım. Ben merkezde olsaydım sistemin çöktüğünü görecektim. Ve tepki verecektim. Benim orada olmamam bile planmış. Bu bana ders olsun. Sistemi çökerten ben değilim, iftira kampanyası başlattılar.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Vekil Pozitif Çıktı,Meclis Boşaltıldı

İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye Yanıt

Koronavirüste En Yüksek Günlük Can Kaybı
»  AKP’li İhsan Arslan Disipline Verildi
»  Bilim Kurulu Üyesinden Flaş Açıklama
»  Almanya'dan Skandal Türkiye Açıklaması
»  "128 Milyar Doları Kime Sattın"?
»  Enginyurt'tan Kılıçdaroğlu'na Teşekkür
»  Flaş.. Bülent Arınç İstifa Etti
»  Çavuşoğlu'ndan ABD ve AB'ye Mesaj!
»  FETÖ’nün Finans Uzmanı Yakalandı
»  Mememen Belediye Başkanı Turuklandı
»  Bahçeli'den Zehir Zenberek Sözler
»  MHP''ye Göre ‘Arınç'ı Bileti Kesildi!
»  Trump Yenilgiyi Kabul Etti:
»  Avukatlık Ücretleri Zamlandı
»  TBMM KİT Komisyonunda AOÇ Tartışması
»  Yeni Hasta ve Can Kaybında Rekor
»  Türk Gemisine Alman Baskını!
»  Bülent Arınç'tan İstifa Sinyali
»  Bakan Soylu'dan Kadın CinayetleriTepkisi
»  İmamoğlu: İstanbul’daki Vefat Sayısı 186
»  "Sayılar Düşmezse Yasaklar Genişler"
»  Erdoğan'dan Ak Parti'de Bahçeli Önlemi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.