Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5289
EURO
34,9441
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.438,860
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İstanbul ve Ankara İçin Önemli Uyarılar!
İstanbul ve Ankara İçin Önemli Uyarılar!
 
Meteoroloji'nin tahminlerine göre bu gece saatlerinde Kıyı Ege'de, bugün Batı Akdeniz ile Muğla ve Aydın çevrelerinde, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Edirne, Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya'da sağanak yağışlar beklendiği duyuruldu. Öte yandan MeteoUyarı sistemine göre bugün için 1 ilde turuncu, 13 ilde sarı alarm verildi.
 
5.1.2021 - 08:23

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere yağışların gece saatlerinde Kıyı Ege’de, bugün Batı Akdeniz ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (yer yer 51-100 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım ve benzeri olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

İSTANBUL’DA BU SABAH SAĞANAK VAR

Marmara Bölgesi’nin bugün parçalı ve çok bulutlu, bu akşam batısının, gece bölge genelinin, bugün sabah saatlerinde doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların gece saatlerinden Çanakkale ve Balıkesir’in batı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın bölgenin batısında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. Edirne için akşam ve gece saatlerinde, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli için bugün sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

ANKARA VE ÇEVRESİNDE SAĞANAK ÖĞLE SAATLERİNDE ETKİSİNİ GÖSTERECEK

İç Anadolu’da havanın az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgede Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Kırıkkale için bugün öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağış beklendiği duyuruldu.

KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI

Rüzgarın Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

1 İLDE TURUNCU, 13 İLDE SARI ALARM

Meteoroloji’nin MeteoUyarı sistemine göre bugün için 14 ilde alarm verildi. Turuncu alarmın Antalya’da, sarı alarmın ise Artvin, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Giresun, İzmir, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Samsun, Sinop ve Trabzon’da verildiği açıklandı.

TURUNCU VE SARI ALARM NEDİR?

Meteoroloji tarafından turuncu alarm için “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir”, sarı alarm için de “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” açıklaması yapılmıştı.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Meteoroloji’nin bölge bölge hava durumu tahmininde ise şu ifadeler yer aldı:


* Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam batısının, gece bölge genelinin, Salı sabah saatlerinde doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinden Çanakkale ve Balıkesir’in batı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Bu gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

* Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kıyı Ege’nin, gece bölge genelinin, Salı sabah Güney ve İç Ege’nin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece Kıyı Ege’de, Salı sabah saatlerinde Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 yer yer 75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın Kıyı Ege’de güney yönünden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

* Akdeniz: Parçalı zamanla batısının çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Salı Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli (21-50 yer yer 51-100 kg/m2) olması bekleniyor.


* İç Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Salı bölgenin batısı ile öğle saatlerinden sonra Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

* Batı Karadeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Salı batısı ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve Salı sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

* Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, zamanla Orta Karadeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve Salı sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Salı Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

* Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve Salı sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.


* Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve Salı sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Diyarbakır ve Batman çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Emeklilerden Yüzde 8.36'lık Zamma Tepki

İstanbul'da 6 İlçede Su Kesintisi

Ablası Çağırdı, Ailesi İnfaz Etti
»  İşten Çıkaramayan KDD 28'le Kovdu!
»  Ankara'da Kadın Cinayeti
»  MasterChef'te Şampiyon Belli Oldu
»  Asil Nadir 80 Yaşında Baba Oldu
»  Yine Kadın Cinayeti,Bu Kez Çorum'dan
»  SMA Hastası Ailelerini Üzen Karar
»  Banka çalışanından 12 milyonluk Vurgun
»  Şener Şen'den Corona Sonrası İlk Görüntü
»  Genç Oyuncuya Kurye Tecavüzü
»  Ankara'da Korkunç Olay
»   33 ilde 267 Kişiye Gözaltı
»  Somer Şeften Tartışma Yaratacak Sözler
»  Vaka ve Vefat Sayısı Düşüyor
»  İstanbul'da Yürek Burkan Olay
»  Dansözlü Yılbaşına Polis Baskını
»  Ankara'da Deaş Operasyonu
»  Mor Çatı'dan Kadın Cinayetlerine Tepki
»  Bankalar İşten Çıkarma Yasağı Dinlemedi
»  Strasbourg’da Eski Sevgili Cinayeti
»  İstanbul'da 3 Metre Uzunluğunda Piton
»  Market Çalışanının Açlık Sınırı İsyanı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.