İngiltere'den AB'den çıkmak için yapılan referandumdan çıkan sonuç her ne kadar dünyayı şoke etse de bu beklenen bir gelişmeydi. Yani Görünen köy Kılavuz istemez örneğiydi
Çıkan sonuçla ilgili olarak iyi oldu yorumları da var, kötü oldu yorumları da.
Hatta kimilerine göre bu karar 'İngiltere büyük ve zengin bir ülke olarak yoluna devam eder. AB de krizlerle uğraşacak, fakirleşip, yaşam kalitesini düşürerek yaşayacak bana kalırsa. İngiltere'yi uçuracak plan' diyenler de var!
Sonuçta İngilizler kendilerini ilgilendiren bir kararı yine kendileri verdi.
Doğru ya da yanlış sonucuna katlanacaklar
Aslında İngiltere tarih boyunca hep kendine münhasır bir ülke oldu.
Geçmişten günümüze sömürgeciliğin ekmeğini fazlasıyla yiyen İngiltere, ekonomik anlamda eski üstünlüğünü kaybetmeye yakın ve bunu engellemeye yönelik politikalar uygulama çabasında.
Kendini kıta Avrupa'sına ait görmemesi ve eski kolonisi ABD ile yakın ilişkiler kurmasıyla yakından ilgili
Bir kere Schengen'e dahil olmadı, kendi özel vizesini istediği ve iç piyasasında euro yerine sterlin kullandı.
Elbette birlikten çıkması, ekonomik kriz içinde bulunan Avrupa Birliği'ni kötü etkileyecek, ayrıca İngiltere için de dünya piyasasında rekabet koşulları daha da zor hale gelecektir.
ingiltere'nin bugün AB'den aldığından çok AB'ye verdiği var. Şu an krizde olan ve ileride krize girecek ülkelerin hiçbirine yardım etmek zorunda kalmayacak. Adamlar haklı, Yunanistan'daki kriz gözlerini korkuttu.
Sadece Yunanistan'ın Almanya ve Fransa'ya zararı bir ülkeyi zengin edecek cinsten bugün.
İngiltere birlikten çıkarak bütün bu sorumluluktan kurtulma niyetinde. Almanya ve Fransa'nın veya AB'nin genelinin İngiltere'ye ekstradan verebileceği herhangi bir şey yoktur.