Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1660
EURO
38,1934
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.909,730
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖĞRENCİSİNİ ÖPEN MÜDÜRE 3 YIL 9 AY HAPİS
ÖĞRENCİSİNİ ÖPEN MÜDÜRE 3 YIL 9 AY HAPİS
 
Konya'nın Ilgın İlçesi’ndeki İnönü İlköğretim Okulu’nda 14 yaşındaki kız öğrencisi Ş.A.'yı dudaklarından öptüğü iddiasıyla yargılanan Müdür Yardımcısı 39 yaşındaki Erdoğan Demir, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
1.7.2007 - 04:19

Ilgın Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görüşmeye başlayan davada, ilk duruşmanın ardından mahkeme heyeti okulda keşife gitti ve akşam ikinci duruşmayı yaparak Erdoğan Demir'i suçlu bulup mahkum etti.
Ilgın Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan çifte duruşmaya tutuksuz sanık Müdür Yardımcısı Erdoğan Demir, taciz ettiği iddia edilen öğrencisi Ş.A. ile babası Ahmet A., tanık öğrenciler ve her iki tarafın avukatları katıldı.

KIZ ÖĞRENCİ ANLAYARAK ANLATTI
Yargıcın sorusu üzerine öğretmeninin dudaklarından öptüğü anı anlatırken gözyaşlarını tutamayan ve hıçkırıklara boğulan 8’inci sınıf öğrencisi Ş.A., ifadesinde olayı şöyle anlattı:
“25 Nisan günüydü. Öğretmenler Odası'nda Müdür Yardımcısı Erdoğan Demir, bir öğretmenin oğlu ile satranç oynuyordu. Benden istediği bir ödevi göstermek üzere 4 arkadaş yanına gittik. Oyunu bitince diğer arkadaşlarımı bulaşık yıkamaya, yerleri paspaslamaya ve okulun açık kalan pencerelerini kontrol etmeleri için gönderdi. Bana da ‘Müdürün odasına çık. Orada bekle, geleceğim’ dedi. Müdür odada yoktu. Kapının önünde bekledim. Daha sonra Müdür Yardımcısı Erdoğan Demir geldi. Aynı katta bulunan kütüphaneye girmemi istedi. İçeri girdikten sonra kütüphanenin penceresini kapattı. Biz görüşürken kapı da kapalıydı. Bir süre OKS’den bahsettik. Ayağa kalkarak önce beni kucakladı, daha sonra yanaklarımdan ve alnımdan öptü. Ne olduğunu anlamadım. Kötü bir niyeti olamayacağını düşündüm. Bir kaç dakika sonra da yanaklarımı iki eliyle tutup duduklarımdan öptü. Bu sırada arkadaşlarım kütüphanenin kapısını çalarak beni çağırıyordu. Onları da aşağıya gönderdi. Bana, ‘Benden korkma, sen en sevdiğim öğrenciler arasındasın’ dedi. Çok korktum. Koşarak dışarı çıktım. Arkadaşlarım neden ağladığımı sordu? Bir arkadaşım durumu anlayarak, ‘Yoksa aklıma gelen başına mı geldi’ dedi. Başımı salladım. Durumu aileme anlattım. Erdoğan Demir, babamı arayarak görüşmek istediğini söyledi ancak babam görüşecekleri bir şey olmadığını belirtip suç duyurusunda bulundu.”

TANIKLAR ÖĞRETMENİ SUÇLADI
Tanık olarak dinlenen bazı öğrenciler ise arkadaşları Ş.A.’nın kütüphaneden ağlayarak çıktığını, bir süre yere tükürdüğünü ve durumu babasına telefonda anlatırken fenalık geçirerek bayıldığını söyledi.
Ş.A. ve tanık arkadaşları ifadelerini Ilgın Anadolu Lisesi’nde görevli Rehberlik Öğretmeni İbrahim Kala eşliğinde verirken, tüm söyledikleri de mahkemede kamera ile kayda alındı.

‘ŞIMARIK YETİŞTİRİLMİŞ’
Evli ve 3 çocuk babası 17 yıllık öğretmen Erdoğan Demir ise suçlamayı reddederek, öğrencileri tarafından kendisine çirkin bir iftira atıldığını ileri sürdü.
Sanık Müdür Yardımcısı Erdoğan Demir ifadesinde, “O gün okulun hizmetlisi izinde olduğu için çocuklara bir takım işler vermiştim. Ş.A., kütüphaneden sorumlu olduğu için onunla kütüphanede görüşmek istedim. Kütüphanenin kapısı kapandığı anda dışarıdan açılmadığı için anahtarı içeri aldım. Ş.A.’yı OKS’de başarılı olması için uyardım. Daha önce disiplin kuruluna sevkedildiğinden, disiplinli davranması konusunda tavsiyelerde bulundum. Ancak bu sırada gözlerinin yaşardığını farkettim. Biraz şımarık ve serbest yetiştirilmiş. Ağlamaya başlayınca teselli amacıyla yanaklarından tutup alnından öptüm. Öğrencimi dudaklarından öpmedim” dedi.
Yargıç Faruk Şener, “Daha önce savcıkta verdiğinize ifadenizde yanaklarından öptüğünüzü söylemişsiniz? İfadeniz yanlış mı yazılmış?” diye sorunca Müdür Yardımcısı Erdoğan Demir, “Neden böyle ifade verdiğimi hatırlamıyorum. Olayın şoku nedeniyle olabilir” yanıtını verdi. Demir, ayrıca öğrencilerini kendisine cephe almakla da suçladı.

MAHKEMEDEN JET KARAR
Yaklaşık 2.5 saat boyunca tüm tarafları dinleyen mahkeme, savcı İbrahim Of’un talebi üzerine aynı gün saat 14.45’te okulda keşif yapılmasına karar verdi.
Okula giden mahkeme heyeti, tarafları bu kez olay yerinde dinledi. Mahkeme heyeti, kütüphanenin kapı ve pencerelerini kontrol etti. Mahkeme aynı gün ikinci duruşmayı yaptı. Taraflar saat 17.00’da yeniden duruşmaya alındı.
Öğrencisini cinsel yoldan istismar etmekle suçlanan Müdür Yardımcısı Erdoğan Demir’i, TCK’nın 103’üncü maddesindeki ‘Çocukların cinsel istismarı’ suçundan 4.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Demir’in mahkemedeki iyi halini gözönünde bulunduran mahkeme, cezayı 3 yıl 9 ay’a indirdi. Böylece dava aynı gün yapılan iki duruşmada karara bağlanmış oldu.

SAİD-İ NURSİ’Yİ KAHRAMAN İLAN EDEN OKUL
Ilgın İnönü İlköğretim Okulu, web sitesinde Nur Cemaati Lideri Said-i Nursi’yi kahraman ilan etmiş, talebelerinden de övgüyle sözetmişti. Haberin internet sitelerinden yayınlanmasının ardından okul idaresi, tepki çeken Said-i Nursi söyleşisini siteden kaldırmıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜMRANİYE BASKINIYLA İLGİLİ BİR TUTUKLAMA DAHA

KAMYON ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

TACİZCİ MÜDÜRE HAPİS CEZASI
»  ORHAN DOĞAN'IN CENAZESİNDE OLAY
»  POLİSLERE "KÖTÜ MUAMELE"DEN HAPİS CEZASI
»  İSTANBUL'DA BELEDİYE OTOBÜSÜNE MOLOTOFLU SALDIRI
»  KAHRAMANMARAŞ'TA KARDEŞLERİN KOYUN KAVGASI
»  ANKARALI NAMIK'A 10 GÜNDE 3. GÖZALTI
»  ÇETE LİDERİ KENDİSİNİ İHBAR EDEN BABASINI ÖLDÜRMÜŞ
»  SÜPER SAHTEKAR'A HİPER CEZA
»  MAGANDA GÜVENLİKÇİLER ÖZÜRLÜ GENCİ DÖVDÜ
»  İŞTE IZGARALARIN YERİNE KURŞUN YİYEN MÜŞTERİ
»  EŞİNİN SEVİŞMESİNİ DOLAP ARKASINDAN İZLEDİ
»  TECAVÜZCÜSÜNÜ RANDEVU VERİP YAKALATTI
»  UÇAK RÖTAR YAPINCA YOLCULAR PİLOT'U YUMRUKLADI
»  SİVAS, ERZİNCAN YOLUNDA CAN PAZARI
»  ''EŞİMLE SEVİŞİYORLARDI''
»  TECAVÜZCÜSÜNÜ RANDEVU VERİP YAKALATTI
»  TECAVÜZDEN BALKONDAN ATLAYARAK KURTULDU
»  KAYIP KIZ ÇOCUĞU PARÇALANMIŞ OLARAK BULUNDU
»  HAPSANE FİRARİLERİ SOYGUN İÇİN KAÇMIŞ
»  BİZİ BIRAKIN İNGİLİZ AİLEYİ İKNA EDİN
»  İNGİLİZ KIZ, ALMAN GENCİN TACİZİNİ ANLATTI
»  ARANAN EMEKLİ BİNBAŞI SİLAH VE MÜHİMMATLA YAKALANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.