Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4220
EURO
43,6834
IMKB
9.479,000
ALTIN
4.081,250
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖCALAN'DAN BARZANİ'YE MEKTUP!
ÖCALAN DAN BARZANİ YE MEKTUP!
 
Abdullah Öcalan, 'Çözüm süreci' ile ilgili Mesut Barzani'ye bir mektup yazdığı iddia edildi
 
8.6.2013 - 17:56

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan, 'Çözüm süreci' ile ilgili Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye bir mektup yazdığı iddia edildi. Mektubunda Barzani'yi mücadelesi nedeniyle Öcalan, Türkiye dışına çekilen PKK'lılara da sahip çıkmasını isterken, "Değerli ve saygıdeğer kardeşim; ben sizi sadece Kürt bölgesinin değil, dört parça Kürdistan'ın lideri olarak görüyorum. Çünkü, Kürt haklarının yarısını aldınız, geri kalan diğer yarısını da yine sizin alabileceğinize inanıyorum" dedi.

Kuzey Irak'ta yayın yapan 'Waranpress' internet sitesinde yer alan habere göre, Abdullah Öcalan, İmralı'dan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye çözüm sürecine ilişkin mektup yazdı. Mektubun 6 Haziran günü Barzani'nin eline ulaştığı belirtilen haberde, Mesut Barzani ile Abdullah Öcalan'ın yıllar önce bir görüşmelerinde çekilen fotoğrafları da yer aldı.

Öcalan'ın yazdığı ve Barzani için "Kürt milletinin lideri" diye başlayan mektupta, Öcalan Mesut Barzani'yi sadece Kürt bölgesinin değil 4 parça Kürdistan'ın lideri olarak gördüğünü dile getirdi. Öcalan'a ait olduğu belirtilen mektupta şun ifadeler yer alıyor:

"Kürt milletinin değerli lideri Mesut Barzani, selam ve saygılar. Her şeyden önce emek ve çalışmalarınızdan dolayı size teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Kadim ve tercübeli siyasetinizle Türkiye'de dökülen kanın sonlanmasında ve barış kararının alınmasında gösterdiğiniz irade ve kararlılıktan dolayı size teşekkür ediyorum. Değerli ve saygıdeğer kardeşim Mesut Barzani. Ben sizi sadece Kürt bölgesinin başkanı değil, dört parça Kürdistan'ın lideri olarak görüyorum ve bu şerefi de size veriyorum. Çünkü, hepimiz anladık ki, zeki ve kadim tercübenizle Kürt milletinin yarısından fazlasının haklarını elde ettiniz. Ben bu inancı taşıyorum. Ben Kürt halkının yarısının haklarını elde edenin, diğer geri kalan haklarını da elde edebileceğine inanıyorum. Allah'tan dileğim sizin sağlıklı ve başarılı olmanızdır.

PKK RİCASI

Benim sizden dileğim ayrıca şudur ki, oraya gelen PKK gerillalarına da sahiplenmeniz ve yaşamlarını garanti altına almanızdır. Gerillaların yaşamlarının riske girmemesi için çaba göstermenizi diliyorum."

http://www.sondakika.com/haber/haber-ocalan-dan-barzani-ye-mektup-4711617/



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BDP'Lİ GÜLTEN KIŞANAK'IN ACI GÜNÜ

2013 SBS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

GÖKÇEK'DEN ERDOĞAN'I KARŞILAMA HAZIRLIĞI
»  SİVAS FİRARİSİ ALMAN OLDU!
»  93 AŞÇILI MECLİS PARA BASTI
»  'DOĞUM KONTROL HAPINI BİLE İZLİYORSUNUZ'
»  ÖCALAN'DAN GEZİPARK MESAJI!
»  ''BANA NE YAPACAKSANIZ YAPIN,BURADAYIM''
»  "ZIR CAHİL YAZAR TAKIMI VAR!"
»  O POLİSE SORUŞTURMA
»  HESAP SORMAK İSTEYEN SANDIKTA SORAR
»  NAMAZ KILANLARI SOLCULAR KORUDU!
»  SIRRI SÜREYYA'YA GEZİ VETOSU MU?
»  ''HALK KENDİ GÜCÜNÜN FARKINA VARDI''
»  ''BİZİ TEHDİT EDECEKLERİNİ SANIYORLAR''
»  POLİS KOLEJİNE ÖĞRENCİ ALINMAYACAK!
»  ''YOL VER GİDELİM, TAKSİM'İ EZELİM''
»  ERDOĞAN'A MİTİNG GİBİ KARŞILAMA!
»  GÜL:SOKAKLAR SERBEST BIRAKILMALI
»   KAMALAK NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI!
»  ERDOĞAN'DAN GERİ ADIM YOK!
»  28 ŞUBAT İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ!
»  ADANA'DAN ÜZÜCÜ HABER!
»  GÜLEN'DEN GEZİ PARK İÇİN ŞOK SÖZLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.