Mehmet Altay ile DTP’nin seçim bürosu açılışında terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını açtığı gerekçesiyle yargılanan Fehime Ete’nin katılmadığı Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıkların avukatı Şakir Demir hazır bulundu.
İddia makamı, hazırladığı mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu.
Mütalaada, 29 Mart yerel seçimlerinde DTP’nin Siirt seçim irtibat bürosunun açılışı esnasında bir grubun, terör örgütü ve elebaşı lehine sloganlar attığı belirtildi.
Sanık Altay’ın slogan atan grup ile birlikte hareket ettiği ifade edilen mütalaada, "PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın resminin bulunduğu Azadiya Welat gazetesini her iki eliyle tutarak havaya kaldırdığı, böylece üzerine atılı suçu işlediği belirlenmiştir" denildi.
Diğer sanık Fehime Ete’nin de aynı açılışta terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını yanında bulunan kız çocuğuna verdiği ve bu bez parçalarını kendisinin de arada bir açtığı ifade edildi.
-"MÜVEKKİLİM O GAZETENİN DAĞITIMCISI"-
Sanıkların avukatı Şakir Demir, müvekkili Mehmet Altay’ın söz konusu gazetenin dağıtıcısı olduğunu savunarak, "İki müvekkilimin de suç işleme kastı yoktur. Suçun yasal unsurlarının oluşmadığını düşünüyoruz" dedi.
Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından tutuksuz yargılanan sanıkları, Terörle Mücadele Kanunu’nun "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 10’ar ay hapis cezasına çarptırdı.
Milliyet