Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,5055
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.930,520
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖLÜMÜN KOL GEZDİĞİ ÜLKE
ÖLÜMÜN KOL GEZDİĞİ ÜLKE
 
Kasırganın vurduğu Myanmar'da ölü sayısı 100 bini aştı. 6 günden bu yana açlık, susuzluk ve salgın hastalıklarla boğuşan 1 milyondan fazla kişi ise yaşam savaşı veriyor
 
9.5.2008 - 09:55

Myanmarlılar büyük bir yaşam mücadelesi veriyor. BM yetkilileri, kasırganın ardından ülkenin 5 bin kilometrekarelik bölgesinin sular altında kaldığını açıkladı. Cuntanın çıkardığı zorluklar nedeniyle ülkeye yeterli gıda ve su yardımı ulaştırılamıyor.

Güneydoğu Asya ülkelerinden Myanmar’ı geçen hafta sonunda vuran tropik Nargis Kasırgası’nda ölenlerin sayısının dün 100 bini aştığı ve askeri cuntanın çıkardığı zorluklar nedeniyle yeterli gıda ve su yardımı ulaştırılamayan Myanmar halkının kurtarılması için “geri sayımın başladığı” belirtildi.

Felaketin üzerinden 6 gün geçmesine ve tüm uluslararası çağrılara karşın askeri cuntanın yabancı yardım ekiplerinin ülkeye girişine hâlâ kısmen izin verdiğini vurgulayan BM yetkilileri, bu durumun ne kadar süreceği hakkında bir fikirleri olmadığını söyledi. Bölgeye Tayland, Çin ve Hindistan’dan çok kısıtlı yardım malzemesi ve personelinin ulaşabildiği ve açlık, susuzluk, salgın hastalıklarla boğuşan 1 milyondan fazla Myanmarlının büyük tehlike altında olduğu kaydedildi. Cuntanın 6 günün ardından ilk kez dün yardım malzemesi taşıyan bir BM uçağının ülkeye girişine izin verdiği, ancak yüzlerce yardım görevlisinin vize için bekletildiği aktarıldı.

Önceki gün ölü sayısını 23 bin olarak açıklayan askeri cunta yetkilileri dün bu konuda yeni bir açıklama yapmadı. Ancak ölenlerin sayısının 80 bini bulduğu ve tüm ülkede 100 bin aştığı tahmin ediliyor.

BM: 1.5 milyon kişi etkilendi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un insani işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes ise, Myanmar’da kasırgadan sonraki insani durumun giderek daha vahim hale dönüştüğünü, faciadan 1.5 milyon civarında kişinin çok ciddi biçimde etkilendiğinin tahmin edildiğini söyledi. Holmes, Myanmar’a gerekli yardımın bir an önce aktarılmaması halinde durumun daha da kötü hale geleceği uyarısında bulundu. BBC’ye konuşan bir ABD’li yetkili de düne kadar cuntanın, dost bildiği ülkelerden sadece beş uçağa izin verdiğini hatırlatırken, Washington’ın havadan yardım bırakmayı düşündüğünü açıkladı, ancak başka detay vermedi.

Türk şehitliği de hasar gördü

Türkiye Kızılay Derneği Başkanı Tekin Küçükali, askeri yönetimin, yüzde 90’ı Budist olan ülkede misyonerlik faaliyetlerinden çekindiği için insani yardım almadığını açıkladı. Küçükali, dört kişilik bir ekibin bölgeye gönderildiğini ancak askeri yönetimin tutumundan dolayı görevlilerinin Myanmar’a giremediğini kaydetti. Küçükali, dün 8 Mayıs Dünya Kızılay-Kızılhaç Günü dolayısıyla TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından kabul edildi. Küçükal şöyle konuştu: “1. Dünya Savaşı’nda İngilizler iki bin askerimizi esir alıp oraya götürmüşlerdi. Orada 1500 şehidimiz var. Onların da mezarları tahrip oldu. Onarımını yapacağız. Felaket bölgesine yardım için 600 bin dolar ayırdık.” Dışişleri Bakanlığı da 1 milyon ABD doları tutarında insani yardımda bulunulmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

HABER7-Milliyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"KÜRTLERİ BÖYLE KANDIRDIK"

DOĞRUYSA ŞENER BİTER

SAVCI'DAN HAKİM'E İSYAN GİBİ DİLEKÇE
»  "MECBUREN CUMA NAMAZINA GİDİYORUZ"
»  BAŞBAKAN BORCUNU ÖDEMEDİĞİ HALDE EMEKLİ OLMUŞ
»  MUSTAFA KEMAL VE BAKARA SURESİ!
»  ERDOĞAN, SİYASİ YASAKLI OLURSA BAĞIMSIZ ADAYDA OLAMAZ
»  KANDİLLİ ÖNCE UYARDI, SONRA GERİ ADIM ATTI
»  BAŞBAKAN, BABA OCAĞINDA
»  KAMER GENÇ; BEN KİMSENİN ÇİÇEĞİNİ SULAMADIM
»  PAMUKOĞLU PAŞA'DAN DARBECİYE TEPKİ
»  DÜNYA'NIN EN İLGİNÇ HAYVANI İŞTE BU
»  HEMŞEHRİ TORPİLCİSİ
»  R.T.E,HACK'E HACK'LE KARŞILIK VERDİ
»  "TÜRKİYE İRAN OLABİLİR,İDEOLOJİ SİNSİDİR"
»  "HESAP MI BİLMİYORSUN, DAYAK MI YEMEDİN?"
»  ORDU'NUN YENİ BAŞBUĞ"U...
»  ORTALAMA VATANDAŞ'IN AKP TEPKİSİ
»  KÖŞK ONAYLARINA MUHALEFETTEN TEPKİ
»  DTP SAVUNMA VERMEK İÇİN İKİNCİ KEZ EK SÜRE İSTEDİ
»  BARZANİ'DEN DTP'YE SOĞUK DUŞ
»  CHP, YAĞMALANAN OLAYLI BÖLGEDE
»  FENER AĞLARINA GİDEN TOP, MECLİS BAŞKANI'NDA
»  ÇANKAYA KÖŞK'ÜNDE AVRUPA GÜNÜ RESEPSİYONU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.