Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
33,9934
EURO
38,0346
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.829,040
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Özgür Özel'den İttifak Çıkışı
Özgür Özel den İttifak Çıkışı
 
CHP lideri Özgür Özel, yerel seçim öncesi ittifak yapmayacaklarını ancak seçim bölgelerinde 'işbirliği' yapabileceklerini söyledi. Ümit Özdağ'ın 'protokol' paylaşımına değinen Özel, Özdağ'ın kendisini gündeme getirmek istediğini ifade etti. Özel, Erdoğan'ın '50+1' çıkışına ilişkin ise "Erdoğan, MHP'den kurtulmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.
 
24.11.2023 - 00:16

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın 'Özel Röportaj' programında soruları yanıtladı.

CHP'deki değişimden yerel seçim gündemine, 50+1 tartışmasından dış politikaya kadar merak edilenleri yanıtlayan Özel, "Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız. Ben ‘işbirliği' kelimesini kullanmayı tercih ediyorum. Seçim bölgelerine özel işbirlikleri yapılabilir" dedi. İşbirliğinin gerektiğinde üç parti ile de yapılabileceğini ifade eden Özel, Akşener ile birlikte pek çok zorluğu aşacaklarına inandığını kaydetti.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“(Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasında Mayıs seçimleri öncesi imzalanan protokole ilişkin) Bu protokolden haberdar olmadığımızı kamuoyuna açıklamıştım. Geçirdiğimiz kurultay sürecinde de bu konu oldu ama bunu bir siyasi parti kendisi için gündemde kalma aracına çevirmek istiyor. Ben böyle bir şeyin tarafı olmak istemem.


Beyefendi şimdi protokolü falan yayınlamış. O kendisini gündeme getirmek istiyor ama ben o tartışmanın tarafı olmam. Cumhuriyet Halk Partililer benim atanmışlarla değil, seçilmişlerle yöneteceğimi, bir daha gizli protokoller yapılmayacağını söylemiştim. Geriye dönüp de o konuya saplanmanın anlamı yok.

AKŞENER İLE İŞBİRLİĞİ OLACAK MI?
(İttifak konusu sorusuna yanıt) Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız. Çünkü ittifak kelimesi çok yoruldu. El birliği ile o kelimeyi bayağı yıprattık. İttifak kelimesi artık çok olumlu çağrışım yapmıyor seçmenin kulağında. Ben ‘işbirliği' kelimesini kullanmayı tercih ediyorum.

Seçim bölgelerine özel işbirlikleri yapılabilir. Bu işbirliğinde mümkünse iki parti ama özel bir gereklilik varsa belki bazen üçe çıkabilir ama genelde iki partinin işbirliğinin, güç birliğinin doğru olacağını düşünüyorum.

İş yerel seçim olduğunda bir sorumluluğumuz var hep beraber. O sorumluluk da şu: Ben kazanmazsam, sen kazanmazsan, biz kazanmazsak o kazanacak. O kim? Recep Tayyip Erdoğan. Muhalif seçmen, Erdoğan'ın üzerinde helikopterle uçup Araplara kupon arsa rezerve etmesini istemeyen seçmen. Bu seçmen, bizim ona kaybetmemize tahammül edemez. O zaman ne yapacağız? Yerel seçimlerde işbirlikleri yapmalıyız. Kaybettirecek formüller üzerinde durmak bize yakışmaz.

Ben Meral Hanım’la, Sayın Genel Başkan’ımızla, onun deyimiyle Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de ben üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. Mümkün olan en kısa sürede yapmalıyız. Olmazsa dünyanın sonu değil.

ERDOĞAN'IN 50+1 ÇIKIŞI
(Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın ‘yüzde 50 artı 1' çıkışı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasına ilişkin) Erdoğan, MHP'den kurtulmaya çalışıyor. Türkiye'de çok önemli bir yoksulluk var, enflasyon var. Türkiye'nin gündemi bambaşka, bunlar gündemi başka bir şey ile meşgul ediyorlar. Memleketi meşgul etmeyin. Aranızda ne konuşursanız konuşun. Ben bunların ne ayrılığına ümit bağlarım, ne birlikteliklerinden tasa duyarım. Esas mesele bizim ne yapacağımız.

TÜRKİYE'DEKİ SORUNLAR
Bundan sonra CHP'yi gördüğünüz yerde hem etkin, hem yetkin, hem enerjik; sadece mecliste, sadece kürsüde değil, sahada, tarlada, sokakta göreceksiniz. Türkiye'de tarım, iş gücü, ulaştırma, akaryakıt maliyetleri, enerji maliyetleri, kuraklık ve yanlış planlama yüzünden kendi vatandaşımızın tarım yapabilme, hayvancılık yapabilme imkanları da ortadan kalktığı için bugün çok büyük bir cenderenin içindeyiz.

Türkiye'de artık bambaşka bir siyasi anlayışın gelip, Türkiye'yi büyütmesi, Türkiye'yi kalkındırması,  ekonomiyi ayağa kaldırması ve bölüşüme müdahale etmesi gerekiyor. Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu bir Türkiye yerine artık büyümeden geniş kitlelerin pay alması gerekiyor.

Özgür Özel'den 'Onursal Adıgüzel' çıkışı: İktidar olsak bu ülkenin teknoloji bakanı olacak yetkinlikte biri

— Cumhuriyet (@cumhuriyetgzt) November 23, 2023
(31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin) Elimizdeki belediyelerin tamamında anket başlattık. Büyükşehirlerimizden başlayarak anketler yapılıyor. Haftaya pazartesi sahaya çıkacak anketörlerimiz. Halkın gönlünde olan bizim de gönlümüzde. Seçildiğinden ileride olan, partinin oyundan ileride olan, halkın gönlünde olan belediye başkanlarımızı tekrar aday yapacağız. Halkın beğenmediği başkanları değiştireceğiz. Türkiye'de bütün seçim bölgelerinde aday çıkartacağız ve sandığı örgütümüzün önünden kaçırmayacağız. Kazanmamız güç olan yer de olsa örgütümüz karar versin.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ümit Dikbayır'dan Yeni İddialar

Türk-İş Tek Adayla Seçime Gidiyor!

Yargıtay HEDEP İsmini Kabul Etmedi
»  Tunç Soyer: Anketlerden Çekinmiyoruz
»  AK Parti'den İstanbul İçin İlk Aday!
»  Ankara'da Sürpriz Randevu
»  Türklere Vize Reddine Komik Gerekçe
»  TBMM'ye Kurayla 250 Personel Alınacak
»  Akşener:İyi Parti'de Her Şey Yolunda
»  Taciz İddiaları İyi Parti'yi Karıştırdı
»  Bahçeli’nin Çıkışı AKP’de Sürpriz Olmadı
»  Milli Takım Uçağı Münih'e Acil İnişYaptı
»  Özgür Özel Adalet Nöbetinde
»  Ümit Dikbayır'dan Videolu Mesaj
»  Ateşkes ve Rehine Takasında Uzlaşma
»  CHP'den Yerel Seçimler İçin Kamp Kararı
»  Ümit Dikbayır,Disipline Sevk Edildi
»  AKP'li BaşkanPartisinden İstifa Etti
»  İYİ Partili İsimden MansurYavaş'a Destek
»  Bahçeli'den Flaş Yüzde '50+1 Yanıtı
»  En Düşük Emekli Aylığı 10 Bin TL Olacak
»  Süleyman Soylu Sessizliğini Bozdu!
»  İyi Parti'yi Sarsan Skandal
»  Kılıçdaroğlu'ndan Dikkat Çeken Paylaşım
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.