Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ İÇİN ŞOK İDDİALAR
ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ İÇİN ŞOK İDDİALAR
 
CHP'li Durgun, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesiyle ilgili şok iddialarda bulundu. Tekmili birden " ihaleye fesat,aleviye fişleme türbanlıya kıyak"
 
5.11.2008 - 18:05
CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesiyle ilgili iddialarda bulundu. Üniversite yönetimi hakkındaki iddialarla ilgili Meclis Araştırması açılmasını isteyen Durgun, Üniversitede, eğitim-öğretim kuralları başta olmak üzere idari ve mali konularda hukuk kurallarına aykırılıklar yaşandığını öne sürdü.

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’yle ilgili Meclis başkanlığına sunduğu Araştırma önergesi hakkında bilgi verdi. Üniversite yönetiminin uygulamalarının kamu vicdanını sızlatacak bir şekle dönüştüğünü kaydeden Durgun, rektör ve üniversite yönetiminin hemen her gün basında usulsüzlükler, ihalelere fesat karıştırma, promosyon paralarının usulsüz harcanması, hukuk dışı uygulamalar, mahkeme kararlarını uygulamama iddiaları ile gündeme geldiğini kaydetti. Basın toplantısında, Üniversitedeki usulsüzler ve “gerici örgütlenme” ile ilgili iddialara yönelik belgeleri de dağıtan Durgun, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda’nın başkanlığını yaptığı Bilim ve Eğitim Vakfı’nın, Garanti Bankası Antakya Şubesi ile personelin maaş ve ücretleri ile öğrenci harçlarının bu şubeye 2012 tarihine kadar yatırılması karşılığında 3 milyon YTL promosyon karşılığı protokol yapıldığını söyledi. Durgun sözkonusu promosyon bedelinin 1 milyon 300 bin YTL’sinin Vakıf hesabına aktarıldığını kaydetti. Bilim ve Eğitim Vakfının amacı dışında kullanıldığını savunan Durgun, Vakıf bütçesinden rektörü lüks makam arabası alındığını, temsil giderlerinin ve uçak biletlerinin de yine Vakıf tarafından ödendiğini kaydetti.

-“İHALELER ŞEFFAF YAPILMIYOR”-

Durgun, iki yıldan bu yana ihalelerde şeffaflığın tamamen göz ardı edildiğini, Hatay Sağlık Yüksek Okulu tadilatının YÖK tarafından soruşturmaya konu edildiğini, 2008 yılı Ağustos ayı içinde yapılan yemek ihalesiyle ilgili olarak da yine Kamu İhale Kurumunca inceleme başlatıldığını söyledi.

-“ALEVİ PERSONELİN YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ”-

Üniversite rektörü Prof. Dr. Canda’nın danışmanı olarak atadığı Yrd. Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın usulsüz işleme imza atmak suçundan disiplin cezası olan birisi olduğunu kaydeden Durgun, Savaş’ın öğretim üyelerini mezheplerine ve siyasi görüşlerine göre fişlediğini öne sürdü. Durgun 6 ayda 300 personelin yerinin değiştirildiğini belirtirken “yerleri değiştirilen personelin alevi kökenli vatandaşlar olması dikkat çekicidir” dedi. Üniversitede kadrolu öğretim üyelerine ders verdirilmediğini, dışarıdan yandaş öğretim üyelerinin çağrıldığını da öne süren Durgun, Eğitim Fakültesinde Drama derslerine ‘uzmanlık alanı keçi ve koyun yetiştiriciliği’ olan bir ziraat profesörünün girdiğini kaydetti.

-“TÜRBANLI ÖĞRENCİNİN NOTUNU YÜKSELTTİ”-

Durgun, Kırıkhan Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne atanan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu,’nın sınav sonuçları ilan edildikten sonra notlarda tahrifat yaparak bir kız öğrencinin notunu geçer hale getirdiğini belirtti. Kılıçoğlu’nun 12 yıldır bilimsel bir yayını olmadığını öne süren Durgun, notunu yükselttiği öğrencinin ise türbanlı bir öğrenci olduğunu kaydetti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞSAVCILIK, AKP-DENİZ FENERİ İLİŞKİSİNE EL ATTI

FLAŞ.. BÜYÜKERŞEN, SOLDA DEV İŞBİRLİĞİNİ AÇIKLADI

DTP'DEN, PMD'YE PROTESTO ZİYARETİ
»  ENERJİ BAKANINA GENSORU ŞOKU
»  "TÜRKİYE'NİN DE BİR OBAMA'YA İHTİYACI VAR"
»  "ERDOĞAN, YİNE "HER AİLEDE ÜÇ ÇOCUK OLMASI LAZIM"DEDİ
»  BU TESPİT SÜBYANCI ÜZMEZ'İ YAKACAK
»  ERDOĞAN'DAN OBAMA'YA MESAFELİ KUTLAMA
»  CHP'DEN DOĞAL GAZ ZAMMININ İPTALİ İÇİN DAVA
»  KAÇACAK DELİK BULAMAYAN PKK'DA PANİK
»  TÜRBANLI ÖĞRENCİLERDEN CHP'YE TEŞEKKÜR
»  YANDAŞ OL KİŞİYE ÖZEL, ADRESE TESLİM İHALE AL
»  TELEKULAK KOMİSYONUNDA VELİ KÜÇÜK TARTIŞMASI
»  "VAKİT'TE BİR DELİKANLI"
»  FATİH SULTAN MEHMET'TE ÇOK ŞARAP İÇERDİ
»  DÜŞES FEGUSON'UN ÇEKİMLERİ NASIL YAPTIĞI BELİRLENDİ
»  BUZLAR ERİDİ, CNN TÜRK'ÜN KARASAL YAYININA İZİN ÇIKTI
»  SUSURLUK'U ORTAYA ÇIKARTAN KAMYON HURDACIYA SATILDI
»  BOTAŞ, YETKİLİSİNDEN ŞOK DOĞALGAZ AÇIKLAMASI
»  TOPBAŞ'TAN İSTANBUL'LULARA DALGA GEÇER GİBİ CEVAP
»  "ERGENEKON SAVCISI BİLGİ KİRLİLİĞİ YAPTI"
»  ERGENEKON İDDİANAMESİ YARILANDI
»  THY, "MUTFAKTA KİM VAR" İKRAMI BAŞLATTI
»  ZAHİT AKMAN, SONUNDA YALANCI OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.