Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÜZMEZ DAVASINDA AVUKAT ŞOKU
ÜZMEZ DAVASINDA AVUKAT ŞOKU
 
Yazar Hüseyin Üzmez'in “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasına mağdur çocuk B.Ç'nin avukatı olarak katılan Alperen Akdemir'in, İstanbul Barosu'ndaki kaydının haziran ayında silindiği, bu nedenle avukatlık yapmasının mümkün olmadığı bildirildi.
 
21.11.2008 - 03:02
İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, yaptığı açıklamada, Akdemir'in daha önce baroya kayıtlı olduğunu, ancak konut ve büro adresini değiştirdiği için kendisine tebligat yapılamaması nedeniyle 26 Haziran 2008 tarihi itibarıyla kaydının silindiğini belirtti.

Bu işlemin Avukatlık Yasası'nın 72/c maddesine göre yapıldığını, kararın baroda kayıtlı adreslerinde bulunamayan Akdemir'e 14 Temmuz 2008 tarihinde “İlanen” tebliğ edildiğini dile getiren Aydın, barodaki adreslerinden 5-6 yıl önce ayrıldığı belirlenen Akdemir hakkında geçen yıl da aynı nedenle yasal işlem yapıldığını vurguladı. Aydın, şöyle konuştu:

“Bu kişi avukat, ama adresleri konusunda sorun var. Bu yüzden barodan kaydı silindi. Uzun süredir bu kişinin adreslerine ulaşılamamış, verdiği telefonlar başkalarına ait çıkmış. Bu nedenle baromuzca alınan karar resen işleme alınmış ve Tebliğ Kanunu'na göre de bilinen adreslerin kapılarına ilanen asılmış. Yani bu kişi hakkında kesinleşmiş bir silme kararı var. Biz de bunu Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliğine bildirdik.”

Aydın, Akdemir'in baronun kendisiyle ilgili işleminden habersiz olması halinde avukatlık yapıp yapamayacağının sorulması üzerine, ilanen tebliğin bu amaçla yapıldığını belirtti.

Akdemir'in başka bir baroya kayıt yaptırıp yaptıramayacağına ilişkin soruya, “Bir nakil söz konusu olsaydı bizden sicil dosyasının istenmesi gerekirdi. Böyle bir şey söz konusu değil” yanıtını veren Doğan, Akdemir'in Üzmez'in yargılandığı davanın ilk duruşmasında B.Ç'yi temsil ettiğini öğrenince bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Doğan, şunları söyledi:

“Bu kişinin avukatlık yapamaması gerekir. Vekalet alarak davaya katılmış olabilir, ama o dönemde baro kaydı olmadığı için yaptığı şey yasal değildir. Bu nedenle dosyasını işleme aldık, birtakım araştırmalar yapıyoruz. İlgili mahkemeden de bilgi isteyeceğiz. Bilgilerin bize ulaşmasından sonra gerekli suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman da baroya kayıtlı olmayan bir avukatın serbest avukatlık yapmasının, mahkemelerde bir kişiyi temsil etmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Bazı kamu kurumlarının avukatlarının “Hazine avukatı” olarak baro kaydı olmadan da avukatlık yapabildiklerini, ancak bunun istisnai bir durumu olduğunu belirten Kahraman, “Bu kişi baroya kayıtlı değilse bir davada birini temsil etmesi suç teşkil eder. Cumhuriyet savcısının hem Avukatlık Yasası hem de Türk Ceza Kanunu uyarınca soruşturma açması gerekir. Biz de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunacağız” dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERGENEKON'DA ŞOK SORU

AKTAN'IN CENAZESİNDE KADIN ERKEN YAN YANA SAF TUTTU

SPOT HABER, YEREL SEÇİMLER'İN NABZINI TUTUYOR
»  TERİM, TRT'Yİ PROTESTO ETTİ
»  ERDOĞAN'DAN KESİN YASAK
»  DERİN PKK'LILARIN İTİRAFLARI
»  BAHÇELİ'NİN ALEVİ AÇILIMINA DESTEK
»  SEÇİM YAKLAŞTIKÇA SEÇMENİ TAVLAMA YARIŞIDA ARTTI
»  NTV'DEN, GECİKTİRİCİ AÇIKLAMASI
»  DİYANET'İN MUTA NİKAHI SKANDALI
»  171 YILDIR DOĞRU SANILAN YANLIŞI DÜZELTTİ.
»  DİYARBAKIR'DA SICAK ÇATIŞMA, 2 ER ŞEHİT
»  KÜRESEL SERMAYENİN FEHMİ'Sİ
»  ADANA BELEDİYESİNE 70 KADIN ŞOFÖR ARANIYOR!
»  BAŞBAKANDAN YATIRIM GÜVENCESİ
»  BİLGİ GÜNCELLEMESİ YAPTIRMAYANIN CEP'İ KESİLECEK
»  SOMALİ'DE KORSAN OLMAYANA KIZDA YOK
»  EV VE İŞYERİ TELEFONLARIDA CEP'E GEÇİŞ YAPABİLECEK
»  JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRI: 2 ER ŞEHİT 3 ER YARALI
»  ŞIRNAK'TA 3 TERÖRİST TEMİZLENDİ
»  TÜRK HACKER BAHAMA ADALARINA GİDERKEN YAKALANDI
»  ŞEHİT OLAN BİNBAŞI'NIN İSMİ SÜLEYMAN CAN
»  BAYKAL'DAN "ÇARŞAFLI" ELEŞTİRİLERE YANIT
»  AĞAR'IN DOSYASI TERÖR MAHKEMESİNDE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.