Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2927
EURO
37,5015
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.928,890
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞ BANKASI, IRAK'A GİDEBİLİR
İŞ BANKASI, IRAK A GİDEBİLİR
 
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Okan Üniversitesinde düzenlenen 'İş Dünyası ve Girişimcilik Konferensında Türkiye ekonomisinin durumunu ilgili değerlendirmeler yaptı.
 
8.5.2008 - 10:05
Özince Türkiye ekonomisinin durumu ve şu andaki ortamının başta finansman olmak üzere özel sektörü çok fazla destekleyici olmadığını belirterek, ekonomi göreceli olarak düzelmesine dikkat çekti. Türkiye ekonimisini hasta olarak değerlendiren Özince; "Hastanın yatağından kalkmış olmasının çok ötesinde değil. Bugün ülkemizde kredi ve sermaye akımları geçmişe nazaran daha iyi olmakla beraber, hala para ve sermaye piyasalarında devletin çok ciddi bir etkinliği var. Özellikle de kamu maliyesindeki gelişmeler, bunun yakın dönemde pek değişeceğini göstermiyor" dedi.

'KEMER SIKMAKTAN VAZGEÇMEK İYİ SİNYAL DEĞİL'

Gerekçe ne olursa olsun son günlerde hafif kemer sıkmaktan vazgeçecekmiş gibi davranışların olumlu olmağının altını çizen özince; kamu maliyesinin çok daha düzelmesi için de devletin çok daha küçülmesi gerektiğini söyledi. Devletin küçülmesini, özelleştirmelerden ibaret görmemek gerektiğini vurgulayan İş Bankası Genel Müdürü özelleştirmeden ziyade verimli çalışmak öneminin altını çizdi.

Ersin Özince, Türkiye ekonomisinde dış ticaret açığının giderek kronik hal aldığını ve küçük bir kistin ur halini alması gibi olumsuz bir durumun söz konusu olduğunu ifade ederek, "Dünya yarışında önce geçmek için değil, yarışta geride kalmamak, sonuncu olmamak için biraz daha konsantre olmak lazım" dedi.

'TÜRKİYE'NİN KERDİ NOTU YURT DIŞI GİRİŞİMLERİNİ OLUMSUZ ETKİLER'
İş Bankası'nın yurt dışında banka satın almayı düşünüp düşünmediği ile ilgili olarak Özince; "Bence yurt dışındaki bankaların Türkiye'de aldıkları inisiyatifler boyutunda dışarda inisiyatif alacak mali gücü olan bir Türk şirketi yok. Mali gücünü bir kenara koyalım, örneğin Türkiye'de banka alan komşumuz Yunanistan'ın Türkiye'de banka alanlarının sermayeleri İş Bankası kadar değil, daha az. Fakat içinde bulundukları sermaye piyasası bizimkinden daha derin veya ülke reytingleri bizden yüksek. Bugün National Bank of Greece Finansbank'ı alırken neredeyse kendi sermayesi kadar sermaye çağırdı ve yatırımcılar bankaya sermaye koydu. Türkiye gibi bir ülkede, nereden baksanız bir Yunan bankası için mevcut tabular doğrultusunda bu biraz cesaretli bir yatırımdı. Biz Yunanistan'da bir banka almaya kalksaydık çok daha büyük bir macera olmanın yanı sıra, Türkiye'nin kredi notunun düşüklüğü, dolayısıyla bize riskli yatırımcı diye bakılması bizim bu girişimi finanse etme imkanlarımızı daha olumsuz etkileyecekti."

CAM GRUBU İLE 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Özince, bütün bunlara rağmen Türk bankacılığının çok ciddi bir seviyede bulunduğunu vurguladı. Türk bankalarının özellikle Türki Cumhuriyetler ve komşu ülkeler dahil çok büyük boyutlu bir şeyler yapabileceği kanaatinde olmadığını kaydeden Özince, "İş Bankası önümüzdeki günlerde bu konuda Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan'da bazı inisiyatifler koyacak, göreceksiniz. Fakat boyut olarak karşılaştırıldığında, bu ülkelerin bankacılık piyasası Türkiye ile kıyas kabul etmeyecek kadar küçük. İlerde Türkiye boyutunda bir pazara girecek olursak bu olsa olsa İran ya da Irak olabilir. Yörede daha büyük ülke yok. İş Bankası'nın niyeti var da, etrafta o kadar müsait ülke yok" şeklinde konuştu.

İş Bankası Grubunun faaliyetlerine de değinen Özince, Cam Grubunun yeni alımlar yapmasa da yeni fabrikalar kurmaya devam ettiğini, Bosna Hersek'ten Rusya'nın kuzeyine kadar bir çok yerde yatırımlarının bulunduğunu ve bu yıl 1 milyar dolar civarında yatırımının söz konusu olduğunu söyledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MİLLETVEKİLLERİNDEN ERDOĞAN'A İSYAN

ŞENER'E ÇAMUR KAMPANYASI ERKEN BAŞLADI

"BAŞBAKAN'IN BAĞKUR'A BORCU VAR"
»  ERDOĞAN'DAN VEKİLLERE:" TESLİM OLMAYACAĞIZ"
»  KARAYILAN, ROJ TV'DE ORTAYA ÇIKTI
»  OSMANLI TOPRAKLARINDAN KAÇ DEVLET ÇIKTI?
»  MECLİS, TUZLA'YI 'UZAKTA' ARAŞTIRACAK
»  BÜYÜKANIT'TAN AKP'NIN SAVUNMASINA YORUM YOK
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN İLK VETO
»  FORTİS KUPASI'NIN SAHİBİ KAYSERİSPOR OLDU
»  BÜYÜKANIT UYARDI: GERGİNLİKTEN ÇATIŞMA ÇIKAR
»  GÜL'DEN 301 VE SOSYAL GÜVENLİK YASASINA ONAY
»  ADNAN HOCA'DA "ERGENEKON'A" BULAŞTI
»  OLLİ REHN,"SİZİN İTA AMİRİNİZ Mİ?"
»  ERDOĞAN'DAN DİYARBAKIR OPERASYONU
»  TÜRBAN ÜSTÜ PERUK PEK YAKIŞMIŞ!
»  BU PANKARTI SADECE ÖZÜRLÜLER GÖREMEZ
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN BEŞŞAR ESAD’A "SU" RİCASI
»  OSMAN YAĞMURDERELİ, KAMER GENÇ’İ FENA AŞAĞILADI
»  HALUK KOÇ'UN AMELİYATI BAŞARILI GEÇTİ
»  TDK, 'ÜLKÜCÜ',YÜ 'İDEALİST' YAPTI
»  TÜSİAD'DAN TARIM RAPORU
»  CHP'Lİ HALUK KOÇ'UN ARACI TAKLA ATTI
»  "İÇERDEN, YENİ DEDİKODULAR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.